Les principals reclamacions sindicals són augmentar les plantilles del professorat, que es modifiqui el decret d'autonomia per evitar la "desregularització" de la funció del professorat, que es cobreixin totes les baixes des del primer dia i la jornada intensiva per al mes de juny.
Les negociacions entre els sindicats i la conselleria es van trencar dimecres. El departament defensa que han estat els sindicats els que les han trencat amb una amenaça de vaga i els sindicats asseguren que ha estat la conselleria la que s'ha "aixecat de la taula".
Els portaveus sindicals han demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que intervingui en aquest conflicte, després que s'hagi fet palès que no és possible la interlocució amb eMaragall. També han desmentit el comunicat emès per la conselleria, que acusava als sindicats de ser els responsables de trencar les negociacions i convocar una vaga amb interessos particulars davant les eleccions sindicals que s'han de celebrar a la tardor. La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha afirmat que el gran problema de l'educació pública té noms i cognoms, el del conseller d'Educació, i ha afirmat que la vaga convocada, la cinquena, "és conseqüència de la política educativa d'eMaragall i la llei d'Educació de Catalunya (LEC)".
"És de sentit comú que si fas una llei en contra del professorat, que és qui ha d'aplicar-la, tindràs problemes", ha declarat. També ha acusat el conseller "d'omplir-se la boca" dient que aquestes modificacions aportarien nous projectes i qualitat, i ha dit que el que està passant és tot el contrari.
Cañadel ha criticat especialment que el nou decret d'autonomia "dificulta el treball i la participació" dels professors, ja que els "margina". Ha considerat una "barbaritat" que els resultats dels mestres s'avaluïn tenint en compte els resultats escolars dels alumnes i el major paper dels equips de direcció. El portaveu d'ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha afirmat que el decret d'autonomia es podria resumir dient que la direcció dels centres, si el departament està d'acord, "podran fer el que vulguin". Ha considerat "inèdit" en democràcia que s'aposti per la "desregularització" i ha rebutjat completament el decret. A més, ha acusat a la conselleria de "jugar brut" i de no fer cap veritable proposta de canvi. Des de la CGT, Emili Cortavitarte, ha convidat al president de la Generalitat, José Montilla, a recuperar la carta de dimissió que ja van presentar contra eMaragall i s'ha oposat rotundament al model d'educació pública que, segons ell, vol imposar la Generalitat. La portaveu d'ensenyament de la UGT, Roser Font, ha reconegut que durant el procés negociador s'havia avançat en alguns aspectes, però ha destacat que eren coses "poc significatives". Ha dit que la pretensió és aconseguir que els centres públics i els docents "puguin exercir la docència en condicions". Font ha instat al professorat a unir-se davant d'aquesta convocatòria de vaga i ha declarat: "No només des de la queixa canviarem les coses, també des de la unitat". El portaveu de CC.OO., Àngel Garcia, ha dit que la vaga "no és un caprici" dels sindicats, sinó que és coherent amb les seves reclamacions. Ha dit a eMaragall que "ho té fàcil" si vol que la vaga es desconvoqui, ja que només ha de fer propostes clares i "serioses".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada