lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de juny, 2010

L'independentisme ja és el sentiment majoritari: El 48% dels catalans diria 'sí' a l'Estat propi

Una nova enquesta que El Periódico fa pública aquest dissabte augura que un 48% dels catalans votaria afirmativament en un referèndum d'independència com el que promou la Iniciativa Popular (IP) d'Alfons López Tena (CiU) i Uriel Bertran (ERC), mentre que només el 35% optaria pel no. Malgrat que 'els partidaris de la ruptura amb Espanya han crescut en més de nou punts des del mes de desembre passat', el rotatiu assegura que 'dos de cada tres catalans defensen que no és oportú en aquest moment convocar un referèndum d'aquesta mena'.

elPeriódico: Quasi la meitat de Catalunya trencaria avui amb Espanya

Per Ridao, la independència és l'única sortida

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit aquest dissabte a Barcelona que cal fer 'un esforç de realisme polític per situar-nos al dia després de la sentència' del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut, que creu que és imminent. Ridao està convençut que la sentència 'serà dolenta o molt dolenta' i que cal estar preparats pel dia després. En aquest sentit, per Ridao hi ha només dues opcions: fer un pas endarrere, fins i tot, més enllà de la transició, o mirar endavant i en aquest sentit ha assegurat que ERC vol incloure 'el dret a decidir' dins l'agenda política, i més després de l'espectacular creixement de l'independentisme diagnosticat per El Periódico en la darrera enquesta.

Continuen atiant la por: Mas insisteix que la independència seria 'derrotada' en un referèndum

El líder de CiU contradiu l'enquesta de El Periódico, que ja fa l'independentisme majoritari Tant és que un mitjà tan tebi nacionalment parlant com El Periódico hagi constatat que l'independentisme ja és majoritari a la nostra societat: Des de CiU continuen negant aquesta evidència i atiant la por a l'alliberament nacional. Aquest dissabte el president de la federació, Artur Mas, ha reiterat que la batalla que ha de lliurar Catalunya és la del concert econòmic, i ha insistit, contràriament al que diuen les enquestes, que Catalunya no està prou preparada per guanyar un referèndum sobre la independència. El líder de CiU assegura que el resultat d'un referèndum seria una 'derrota' que el país no pot arriscar-se a assumir.

La Coordinadora constata la 'normalització' del procés amb l'arribada de les consultes a l'àrea metropolitana

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència considera que la major participació de municipis de l'àrea metropolitana refermen la 'normalització' del procés. Aquest diumenge 20 de juny, un total de 44 municipis participaran en aquesta quarta onada, entre aquestes la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, on s'establirà la central de dades i resultats nacionals. De fet, la comarca representa gairebé el 50% del mig milió de ciutadans cridats a les urnes aquest diumenge. 'Creiem que la nostra victòria està aconseguida, a partir d'aquí tot el que hi hagi són bones notícies' ha assenyalat en roda de premsa Bernat Dausà, portaveu de Sant Feliu Decideix.

Els Estats Units faran una consulta sobre la independència dels Països Catalans el 9 d'octubre

La comissió Els EUA Decideixen ha anunciat aquest divendres que organitzarà una consulta sobre la independència dels Països Catalans el 9 d'octubre, coincidint amb la Diada Nacional del País Valencià. Una trentena de catalans residents als Estats Units treballen des de fa mesos per dissenyar els aspectes tècnics del referèndum. La gran extensió de territori, els diferents fusos horaris i la falta d'un cens que determini quants catalans viuen als EUA en dificulta l'organització. La comissió intentarà convocar meses a les principals ciutats dels Estats Units. Ja n'hi ha una de segura a San Diego. Segons els organitzadors, però, el vot per correu serà 'la principal força per aconseguir l'èxit'.

La CUP torna a valorar si s'adhereix al manifest que demana una candidatura independentista a les eleccions al Parlament

La CUP celebra aquest dissabte un consell polític extraordinari per valorar si la formació dóna suport al manifest Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat, que insisteix en la necessitat d'articular una candidatura de l'independentisme revolucionari al Parlament. El secretariat nacional de la CUP va marcar distàncies des de l'inici recordant que, el passat 21 de juny a Girona, ja van deixar clar que la prioritat eren les eleccions municipals de 2011. El darrer consell polític ja va debatre aquesta qüestió, tot i que finalment s'ha optat per convocar-ne un d'extraordinari per tractar, una vegada més, la conveniència de fer el salt del municipalisme al Parlament, tal i com reclama incansablement un sector de la militància.

Rosa Díez adverteix que Catalunya haurà de fer front al boicot de l'Estat espanyol si s'independitza

Ui, quina por !!! A 48 hores de la quarta onada de consultes sobre la independència, la diputada d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha advertit des de Barcelona que quan Catalunya s'independitzi haurà d'enfrontar-se al 'rebuig' de 'la resta d'Espanya'. Díez ha pronosticat un boicot als productes catalans, tot i que ha admès que el Principat ven a l'Estat espanyol només una quarta part de la seva producció. Després d'anunciar que la seva formació té previst presentar-se a les properes eleccions al Parlament amb llistes a les quatre demarcacions, Rosa Díez ha afegit que 'un nou Estat català no ho tindria fàcil per entrar a la UE' i hauria de posar-se 'a la cua d'Albània i Turquia'.

El llagut turístic ofereix deu rutes pel tram català de l'Ebre

El llagut turístic Lo Sirgador ja és a punt per començar les rutes per l'Ebre. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va inaugurar ahir l'embarcació que evoca els llaguts tradicionals que fins fa cinquanta anys transportaven mercaderies. Lo Sirgador ofereix deu rutes i combina l'atractiu de la navegació amb la visita a diferents punts d'interès patrimonial com ara la catedral de Tortosa. L'embarcació té capacitat per transportar per l'Ebre fins a 53 passatgers.

L'empresa que explota el llagut, Ecologia & Natura, ofereix deu rutes diferents. Així hi ha la possibilitat de fer una passejada pel riu a Tortosa o Miravet, d'uns 30 minuts de duració, aproximadament, i amb un cost de 10 euros o un llarg viatge, la gran ruta de l'Ebre, que anirà des d'Amposta fins a Miravet, amb un cost de 75 euros. A més, l'oferta de navegació fluvial permet enllaçar i connectar amb altres activitats i productes turístics; així, es poden crear paquets turístics que combinen un trajecte amb llagut amb la via verda (amb el lloguer de bicicletes), visites al patrimoni de Tortosa, Miravet o Benifallet i als diferents centres d'interpretació de la batalla de l'Ebre, entre altres possibilitats. Està previst que Lo Sirgador entre en funcionament el dia 24 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Les sortides es faran els caps de setmana.