lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’abril, 2010

Espanyol 0 - Barça 0

Puyal 170410

El primer derbi entre l'Espanyol i el FC Barcelona disputat a l'Estadi de Cornellà i el Prat ha acabat aquest dissabte en taules i sense gols (0-0). El repartiment de punts acosta una mica més els blanc-i-blaus a la permanència i fa que els blaugranes, a l'espera del que passi aquest diumenge al Madrid-València, se situï quatre punts per sobre dels blancs. El partit disputat a Cornellà ha estat presidit per l'emoció i la igualtat, amb un conjunt local molt motivat i un Barça que no ha sabut trobar el camí a la porteria defensada per Kameni. Sense gaires ocasions clares per cap dels dos bàndols, la millor oportunitat blaugrana ha tingut lloc als pocs minuts de l'inici, quan una centrada de Pedro s'ha estavellat al travesser. D'altra banda, també cal destacar que els de Pep Guardiola han acabat jugant amb deu, per l'expulsió de Dani Alves, que ha vist dues targetes grogues. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

La PDD manté la manifestació del 12 de juny reclamant l'autodeterminació

La societat civil catalana també ha reaccionat a la no-publicació de la sentència contrària a l'Estatut del Tribunal Constitucional espanyol (TC). La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha anunciat que manté la convocatòria de la manifestació del 12 de juny per reclamar l'autodeterminació, perquè entén que l'etapa autonomista queda superada i que 'és el moment d'avançar fins l'alliberament nacional'. Contràriament, Òmnium Cultural aposta per la via immobilista i només encapçalarà 'la resposta de la societat civil en cas de retallada de l’Estatut'.

Avui: Dret a Decidir convoca una gran protesta el 12 de juny

Oleguer Presas votarà el 25A en la consulta d'Holanda Decideix

El futbolista sabadellenc, Oleguer Presas, serà una de les personalitats que exercirà el seu dret a vot el proper diumenge, 25 d'abril, en la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya, tot i que Sabadell no té previst convocar-la fins al 30 de maig, Presas votarà a la consulta que organitza Holanda Decideix a Àmsterdam, ciutat on viu des que l'estiu de 2008 va deixar el Barça per incorporar-se a les files de l'Ajax. Els catalans que viuen a Holanda podran participar en la consulta que es farà des de migdia i fins les cinc de la tarda al Museu d'Història d'Amsterdam, on també s'aprofitarà per celebrar la Diada de Sant Jordi.

La consulta sobre la independència arribarà a Barcelona el 10 d'abril de 2011

Barcelona Decideix ha fixat aquest matí la data per a la consulta sobre la independència a la capital del país. FInalment, el 10 d'abril de 2011 s'ha imposat com la millor opció entre les que s'han presentat en l'assemblea. Tot i que Gràcia Decideix i la CUP s'havien pronunciat al llarg d'aquesta setmana apostant per ajornar la consulta fins a la tardor de 2011, un cop hagin passat les eleccions al Parlament de Catalunya (tardor de 2010) i les municipals (primavera 2011), l'assemblea ha optat per no allargar tant el procés.

Avui: La consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona serà el 10 d'abril del 2011

Miquel Calçada: 'Els nostres líders polítics només volen ser els presidents d'una comunitat autònoma de règim comú'

Els Guardons del Ciemen van arribar dijous a una nova edició, reconeixent la tasca de dues figures que han destacat en la seva trajectòria de compromís a favor dels drets i llibertats de les nacions i els pobles sense Estatat: el periodista Miquel Calçada i el líder independentista gallec Xosé Manuel Beiras. En el seu discurs d'agraïment, Calçada digué: 'A vegades penso que els líders dels nostres partits polítics només volen ser els presidents d'una comunitat autònoma de règim comú, i no presidents de Catalunya'.

Catalunya serà present en el 65é aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Ravensbrück

Ravensbrück, el camp de concentració de dones més gran situat en territori alemany, commemora aquest dissabte el 65é aniversari del seu alliberament. Coincidint amb aquest aniversari, l'associació 'Amical' de Ravensbrück, en col·laboració amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, retrà un homenatge a les dones catalanes que hi van ser deportades. Durant l'homenatge es col·locarà una placa al mateix camp de concentració per recordar i honorar les víctimes del nazisme. Per altra banda, aquest diumenge també es farà un acte commemoratiu central amb destacades personalitats de la política alemanya.

Josep Maria Terricabras: Gràcies!

Que, després de més de tres anys, els supervivents del Constitucional espanyol no hagin estat capaços de posar-se d’acord sobre l’Estatut de Catalunya, confirma que la sentència buscada no és simplement jurídica sinó profundament política i ideològica. Per això els costa tant posar-se d’acord: els uns fan costat al PSOE –que accepta un Estatut llimat i tatuat–, els altres pateixen, amb el PP, catalanofòbia. El Constitucional és un òrgan polític que té el poder antidemocràtic de retocar i rebutjar allò que el poble ha decidit a les urnes. Democràticament parlant, això és una aberració. Els membres del tribunal no haurien d’haver acceptat de fer aquest paperot. Però ho han acceptat, per obediència deguda a qui els dóna i manté la feina.

Què passarà ara? Dues coses segures: a) algun dia (ells compten per quinquennis), hi haurà sentència, amb acord negatiu, sempre molt baix; b) La indignació democràtica anirà fent créixer l’independentisme català. Amb gent així, tenim molta sort. Gràcies. Alfons López Tena: Per què en diuen tribunal? (Avui)