lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de maig, 2008

Barça 6 - València 0. Massa tard !!!

Puyal 040508 Totes les contradiccions del futbol han sorgit al Camp Nou, escenari d'una lliçó del Barcelona al València el dia en què han començat a aparèixer els gols de color blaugrana per a desgràcia del València, convertit en una despulla, perdut enmig del desert, incapaç d'apel·lar ni tan sols a l'orgull per evitar un espantós ridícul. El Barça ha trencat una ratxa de més de 400 minuts sense marcar. Ho ha fet quan la seva temporada pràcticament s'ha tancat davant un equip de primera línia obligat a lluitar per no caure a Segona Divisió. Tota l'actitud que se li suposava al València l'ha tingut el Barcelona. Davant d'un rival desubicat i sense tensió competitiva, el Barcelona ha recuperat alguns dels elements que un dia el van fer gran. Sobretot, el joc coral. La pilota ha circulat amb fluïdesa. De Valdés cap endavant, cada jugador ha complert amb el seu paper. I per sobre de tots, l'espontaneïtat de Messi, principi i final del Barça, únic gran referent de l'equip blaugrana, amb permís de Bojan. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit.

Els quatre sectors d'ERC aconsegueixen les signatures exigides i es podran proclamar totes les candidatures

Les quatre candidatures que opten a liderar Esquerra Republicana de Catalunya presenten aquest dilluns, dia de la data límit, les signatures que els avalaran com a candidats a les eleccions internes del partit el pròxim 7 de juny.

El llindar requerit per les condicions fixades per l'actual executiva, tot i que els estatuts del partit no ho requereixen i malgrat l'oposició dels sectors crítics Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, és l'obtenció d'un mínim de 507 signatures, o el que és el mateix, el suport del 5% dels militants.

Segons fonts de les diverses candidatures, totes quatre han aconseguit les signatures necessàries, i en la majoria de casos, les han superat amb escreix.

Fira Ramadera de Rasquera

Avui se celebra una nova edició de la Fira Ramadera i d'Artesania de Rasquera, que va obrir portes ahir a la tarda amb l'obertura del recinte firal de la plaça Sant Joan, amb mostra d'artesania de la pauma i productes artesans locals i de les Terres de l'Ebre i l'exposició permanent de bestiar autòcton al Pla de l'Hort.

Avui el recinte firal obre portes a les 10.00 hores. Dues hores més tard, a les 12.00 hores, tindrà lloc l'acte central de la fira, amb la baixada de tres ramats de cabres blanques i un ramat d'ovelles a la zona del Sagrat Cor. A les 13.30 hores, les autoritats inauguraran la remodelació dels abeuradors. La Fira d'Artesania de Rasquera romandrà oberta fins a les 21.00 hores. Durant tot el dia d'avui hi haurà una demostració de l'ofici de la pauma amb les llatadores de Rasquera, una demostració de l'elaboració d'aiguardent de Prat de Comte i una mostra seccionada d'una carbonera a càrrec de l'Agrupació de Defensa Forestal.

Bernat Pellisa és l'alcalde de Rasquera. El republicà afronta el seu segon mandat com a alcalde amb l'objectiu de posar en valor el pasturatge amb l'espècie autòctona de la cabra blanca o de rasquera, un dels principals signes identitaris del municipi riberenc. Els pastors de cabra blanca expliquen que la seva situació no és bona. El preu de venda dels cabrits és baix, les exigències de l'Administració sobre el control del ramat cada cop són més altes mentre l'horari laboral d'un pastor no és atractiu per a les noves generacions. «Ens compren els cabrits a 40 euros i es venen a 100 euros o més la peça, l'intermediari fa el negoci». Així s'expressava ara fa un any un dels pastors de cabra blanca de Rasquera, Josep Maria Amorós.

El 2007 van participar a la Fira Ramadera de Rasquera cinc ramats del municipi, quatre dels quals de la raça autòctona de la cabra blanca o de Rasquera. Avui hi participaran quatre ramats, tres només de la raça autòctona, la xifra més baixa de les últimes edicions.