lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de novembre, 2008

Greenpeace posa en marxa una campanya a la xarxa per tancar les nuclears

L'entitat ecologista Greenpeace ha iniciat una campanya de recollida de signatures per internet per tal de demanar la supressió de l'energia nuclear. Al web de la campanya s'exposen 10 arguments explicats de manera entenedora per tal d'oposar-se a la proliferació d'aquest tipus d'energia.

En el seu butlletí imprès, l'entitat ecologista d'implantació mundial incorpora testimonis d'experts de reconegut prestigi que també donen els seus arguments per dir no a l'energia nuclear. Aquesta campanya arriba precedida pel munt d'incidents registrats en els darrers mesos a les nuclears catalanes que han obligat a aturar els treballs de Vandellòs II.

Greenpeace: 10 MOTIUS PER SER ANTINUCLEAR

Carod, ni un pas enrera !!!

Segons l’última sèrie de rumors que envolten la pugna entre Joan Puigcercós i Carod-Rovira per liderar la candidatura d’ERC a les pròximes eleccions, el vicepresident del govern ja ha tirat la tovallola i, en un relleu més o menys pactat perquè Puigcercós en sigui el cap de llista, es conformaria amb un compromís de la nova direcció per presidir el Parlament la pròxima legislatura. És un guió que l’entorn de Puigcercós compraria sense pensar-s’ho, i que fins i tot membres de l’entorn del vicepresident subscriurien per tal d’estalviar-se una altra batalla interna en clau de primàries, però no és el guió de Carod. L’expresident dels republicans no ha cedit el relleu a Puigcercós i té previst deixar clar en les pròximes setmanes que vol continuar liderant ERC ideològicament i políticament. Pensa fer-ho en dues conferències l’última setmana d’aquest mes, en què detallarà el seu projecte tant per al partit com per al país. En un acte a la biblioteca Jaume Fuster, el dimarts 25 de novembre esbossarà els eixos del que considera que ha de ser Esquerra durant els pròxims anys. Amb un títol ben transparent –L’ERC de futur–, analitzarà les claus de l’èxit de la formació des de la marginalitat dels 90 fins ara i reivindicarà els anys de lideratge compartit amb Puigcercós. Carod no planteja l’acte en clau de confrontació amb la nova direcció, amb qui comparteix l’estratègia i amb qui es mostrarà disposat a fer pinya en qüestions com limitar l’assemblearisme. També apostarà per la superació de certs tics resistencialistes que considera que hi ha al partit i que identifica sota el paraigua de cultura del no. Està previst que en aquesta conferència Carod desenterri el projecte de fer un referèndum el 2014 i que reivindiqui la cultura de govern. Dos dies més tard, el dijous 27, el vicepresident farà balanç de dos anys de legislatura en un acte a l’auditori de la Torre Agbar, amb capacitat per a 350 persones, en què aprofundirà en aspectes com la crisi econòmica i el debat del finançament en una conferència titulada Catalunya líder, Catalunya al món.

Saqueig, pobresa, corrupció al Congo

A la República Democràtica del Congo coexisteix una gran pobresa amb una immensa riquesa natural de fustes, diamants, or, petroli, coure, cobalt i coltan, un mineral molt cobejat per les empreses de fabricació de tecnologia informàtica i telefonia mòbil. D'aquest mineral, la major reserva mundial (80%) es troba al Congo. El llarg període d'inestabilitat política i guerra cruenta ha estat un temps propici per a portar a terme un sagnant saqueig internacional d'aquests recursos naturals. Els grups rebels finançats i armats per països veïns com Rwanda i Uganda han sembrat el caos i el terror durant anys en tot el país, controlant els territoris d'extracció de minerals i fent suculents negocis d'exportació il·legal amb el suport i col·laboració de països com Zimbabwe, Sud-àfrica i altres països occidentals amb forts interessos econòmics. Les ONG presents a la zona denuncien continuament que els polítics i les empreses s'apoderen de forma fraudulenta, i cada cop més, dels minerals extrets en perjudici de la població de les regions mineres com Katanga. En el període de transició el Govern, dirigit per Kabila, no va ser capaç de rebutjar les clàusules abusives que li van imposar les empreses estrangeres i el Banc Mundial en matèria de mines i boscos, signant contractes que afavoreixen a interessos privats mentre milers de miners (10.500 a l'empresa Gecamines) han quedat al carrer substituïts per màquines. Des de l'oposició s'acusa a les forces militars enviades per la Unió Europea de «venir aquí a fer la guerra». «La comunitat internacional ha signat contractes amb empreses mineres per a quedar-se la riquesa del nostre país. Avui: La UE prepara una cimera per posar fi a la guerra del Congo

El coltán y la guerra del Congo

Continua el litigi sobre les obres d'Art del Museu Diocesà de Lleida

Marcelino Iglesias 031108 CATr El president del Govern d'Aragó, Marcelino Iglesias ha dit que costa defensar que la imatge de la patrona de Saidí continuï a Lleida. Segons Iglesias caldria que el bisbe de Barbastro fes complir la sentència respecte les obres de la Franja que segons ha assegurat representen un 5% del conjunt que té el Museu Diocesà de Lleida i que ni tan sols són les obres més importants. 'En la majoria dels casos són imatges locals de parròquies petites', ha dit el president aragonès. Segons Iglesias la sentència diu que les obres han de sortir de Lleida.

Iglesias també ha explicat que no es tornarà a presentar però ha afegit que no pensa deixar la política i que acabarà la legislatura.

Iglesias ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio on ha dit que de moment no ha pensat en ningú per al relleu però que quan arribi el moment ho farà com a secretari general de la formació a l'Aragó i d'acord amb els òrgans del partit. Per altra banda Iglesias ha dit que de moment descarta encapçalar la llista per Europa perquè les eleccions seran a la primavera i ell pensa acabar el mandat.

Iglesias ha dit que entén que Zapatero vulgui estar present a la reunió del G20 que es farà el 15 de novembre a Washington i en referència a les crítiques del PP que han dit que el president de l'executiu espanyol ha de ser un convidat de primera i no un indigent en aquesta cimera, Iglesias ha recordat que l'absència espanyola en aquestes reunions és culpa del PP que estaven al govern quan es va crear el G20.

Surt a la venda l'últim disc d'Aramateix, '300 anys'

Ara mateix-300Anys El 25 d'abril del 2007 va fer tres-cents anys de la batalla d'Almansa, fet que es va recordar amb desenes d'actes commemoratius i reivindicatius. Avui surt a la venda '300 anys', l'últim disc del grup Aramateix, i també 'commemoratiu', segons que explica el cantant, Francesc Ribera, Titot. Catorze cançons de ska-rock aborigen, que és com defineix el grup la seva música, ben enllaçades, plenes de referències i també de col·laboracions. 'Pretenem fer una rememoració col·lectiva perquè s'ha arribat a tres-cents anys d'ocupació i les xifres rodones acostumen a servir per fer balanç i, alhora, nous propòsits, o per refermar-se en els vells.' Però no es tracta d'un disc nostàlgic, ben altrament: 'El disc, començant per la cançó que hi dóna nom, parla sobretot del futur', explica en Titot. El missatge del disc? Que 'després de tres-cents anys, ja n'hi ha prou: aquest és el límit'. Un concepte que s'expressa a la portada: 'D'una banda, el '300 anys' ratllat evoca els calendaris gravats a les cel·les, on els presoners ratllen sis dies en forma de pal amb el setè travesser i així compten les setmanes. D'una altra banda, el fet de ratllar els '300 anys' mostra el rebuig d'aquesta part de la nostra història, però sense oblidar-la; per això es ratlla i no s'esborra.'

Cent cinquanta jocs amb Flash a internet

Tech Cult, una pàgina dedicada a l'actualitat tecnològica, acaba de publicar un recull de cent cinquanta jocs en Flash, disponibles a internet, de franc. Els responsables de la pàgina s'han dedicat a provar cada joc, una labor que qualifiquen, irònicament, de 'llarga i cansada' i, com si no fos prou, n'han fet un petit resum, publicat a la web. Cada joc s'ofereix doncs, amb una presentació, les instruccions i l'enllaç per a poder-lo activar.

Els jocs s'hi classifiquen per gèneres: d'acció, de punteria... Entre els clàssics hi ha el Tetris, el Pacman, el Super Mario Bros i el Commander Keen.

També n'hi ha de lògica, com el CuberXtreme i el Logic Cube, de curses i d'esports, com el tennis i els de neu.