lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de gener, 2010

Sporting 0 - Barça 1

Puyal 300110

El Barça segueix incomparable i ha sumat una nova victòria contra l'Sporting de Gijon. L'equip de Guardiola, que ha dominat a plaer tot el partit, ha guanyat gràcies a un solitari gol de Pedro al minut 32. L'equip català ha completat un gran partit però només ha pogut anotar un gol. Ha estat de Pedro, que segueix en ratxa. A la mitja hora de joc, Iniesta ha tret ràpid una falta, i ha fet una excel·lent passada a l'espai per al canari. L'extrem del Barça ha sortit entre línies, guanyant l'esquena a la defensa i, sol davant de Juan Pablo, ha resolt de manera excel·lent. A la segona part, els de Guardiola han pogut sentenciar. Pedro, Messi i Ibra han tingut opcions molt clares per fer el segon, però finalment els blaugrana s'han imposat per la mínima. La nota negativa del partit ha estat la targeta groga que ha vist Puyol. És la cinquena i per tant, es perdrà el proper partit de lliga. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

El degoteig de candidats d'última hora a l'MTC dilueix la pressió sobre Ascó

i estes finques que ja tenen comprades? Sergi Saladie 270110 CATr

Ja no és una cursa entre Ascó i Yebra amb un repartiment de les opcions al 50%, com va calcular dimarts l'alcalde, Rafael Vidal. La comissió interministerial que decidirà la futura seu del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears haurà d'elegir el millor emplaçament d'entre un mínim de nou candidats, tot i que el govern de l'Estat espera que finalment hi ha una dotzena de peticions.

Ascó ja tenia reservades unes 30 hectàrees d'una antiga finca agrícola, situada entre el polígon nuclear i l'eix de l'Ebre (C-12). La compra per part de l'Ajuntament es va iniciar a final del mandat anterior, però va tancar-se durant el de l'actual alcalde, Rafael Vidal, que ha destacat la bona situació dels terrenys. Esperem que fracassi com a API.

elPeriódico: Ascó i el seu entorn nuclear viuen una despoblació persistent

A Reagrupament s'han matat !!!

Carretero plega! El debat per a la formació de les llistes elecorals amb vista als comicis de la tardor ha originat una crisi dins de Reagrupament que ha fet que Joan Carretero i tretze membres més de la junta directiva hagin decidit abandonar-la. Carretero ha pres la decisió avui després d'expressar les desavinences amb un grup de quatre membres de la formació: Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Francesc Abad.

Si uns volen que els associats de tot el territori votin tots els membres de la llista electoral, uns altres prefereixen que els associats de cada circumscripció designin els membres de la llista que els corresponen per territori.

L'elecció dels caps de llista de Reagrupament s'ha de fer en una assemblea nacional prevista per al 21 de març vinent a Barcelona. En aquesta assemblea sembla clar, de moment, que Carles Móra optarà a ser el cap de llista per Barcelona. Joan Carretero fins ara no havia confirmat la intenció d'encapçalar cap llista, però recentment va insinuar que ho faria per Girona.

Avui: Carretero deixa Reagrupament per un enfrontament amb 'l'aparell' incipient de la formació

Puigcercós anima a anar dilluns al cinema com a resposta al tancament patronal

La decisió del Gremi d'Empresaris del Cinema de tancar les sales aquest dilluns com a protesta contra la Llei del Cinema segueix aixecant polseguera. Després que la notícia hagi provocat un gran enrenou a la xarxa social Facebook, amb més de 16.000 usuaris adherits al grup 'Si els cinemes fan vaga contra el català, els catalans fem vaga de cinemes', el president i candidat d'ERC, Joan Puigcercós, està animant als catalans -també a través de Facebook- a respondre al tancament patronal contra el català anant als cinemes que no s'han afegit a la protesta i obriran les portes dilluns. Puigcercós i altres membres del partit aniran a veure la pel·lícula catalana 'Petit Indi' al cinema Alexandra de Barcelona.

Ridao creu que Zapatero 'improvisa' amb les pensions davant l'elevat dèficit públic i un atur 'desbocat'

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat aquest dissabte que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'improvisa' en plantejar el debat sobre la jubilació als 67 anys. Per Ridao, Zapatero 'gesticula' perquè 'li plouen les crítiques a nivell internacional, es posa en qüestió el seu lideratge i cau en l'infern d'un atur que es desboca', a més de l'elevat dèficit públic. El líder republicà creu que Zapatero només pensa en 'l'immediatesa' i en l'intent d'aturar 'la sagnia' del dèficit públic. Això sí, és favorable a obrir el debat d'una reforma estructural del sistema de pensions -que veu garantit almenys per tres dècades-, però no 'improvisant i creant inquietud'.

La Comissió de la Dignitat lliura els seus premis anuals

La Comissió de la Dignitat ha lliurat aquesta nit en el transcurs d'un sopar al Museu d'Història de Catalunya els Premis Dignitat 2009 al grup Al Tall, a l'historiador Josep Termes, a l'associació Memòria de Mallorca, a Emilio Silva i a l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica.

Al Tall va rebre el premi per la 'digna tasca de recuperació de la memòria històrica', sobretot de la Guerra de Successió. El jurat es fixa, doncs, en la feina d'Al Tall des del disc 'Quan el mal ve d'Almansa' al de 'Vergonya, cavallers, vergonya', publicat l'any passat. La Comissió diu que les paraules de l'últim disc 'ens han d'empènyer a recuperar la nostra dignitat lluitant per deixar de ser un poble sotmès'. Vicent Torrent i Manolo Miralles van rebre el premi i van interpretar en directe dues cançons del grup.

La llei de Llengües d'Aragó entra en vigor amb tot per fer

La Llei d'ús, protecció i promoció de les llengües o modalitats lingüístiques - més coneguda com a Llei de llengües- que les Corts d'Aragó van aprovar el darrer 18 de desembre, entra avui en vigor amb tot per fer. Els drets i deures que comporta la nova regulació no disposen de pressupost, reglament ni cap dels òrgans que l'han de fer efectiva. Així llavors, dels 36 articles que conformen el text, que reconeix la pluralitat lingüística a la comunitat, on a banda del castellà s'hi parla català i aragonès, i el dret dels ciutadans de les zones on es parlen o es parlaven recentment aquestes dues llengües, d'utilitzar-les per adreçar-se a l'administració o garantir-ne l'ensenyament, queden supeditats a un llarg calendari d'execució. Dins d'aquest, les administracions tenen fins a tres anys per adaptar-se per poder atendre el públic en català i a l’educació no es promourà la llengua catalana fins al curs 2011-2012.

Avui: Aragó estrena llei de llengües sense eines per aplicar-la

Zapatero demana suport al PSOE per a explicar la polèmica reforma de les pensions

José Luís Rodríguez Zapatero ha demanat avui suport al seu partit per explicar la polèmica reforma del sistema de pensions, que inclou la mesura d'endarrerir l'edat de jubilació als seixanta-set anys. Zapatero ha dit davant del comitè federal del PSOE que el debat sobre aquesta qüestió era necessari, per més incòmode que sigui. Però la poposta ha topat amb un ampli refús de sindicats, partits polítics i altres sectors socials. Zapatero ha demanat 'confiança' als seus companys de files en la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE, on no ha assistit el president de la Generalitat, José Montilla, però sí el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, el secretari d'Organització, José Zaragoza, i el batlle de Barcelona, Jordi Hereu.

Segons el president espanyol es tracta d'una proposta per 'garantir' a mitjà i llarg termini la 'viabilitat' del sistema de pensions que vol acordar amb els grups del congrés i amb els agents socials.