lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juliol, 2009

El Consell de Política Fiscal aprova el nou model de finançament autonòmic amb l’abstenció del PP

59 segons !!! Salgado-Castells 150709 RAC1

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), ha aprovat aquest dimecres per majoria el nou model de finançament autonòmic, que aportarà uns recursos addicionals lleugerament superiors als 11.000 milions d'euros el 2012, quan s'apliqui en la seva totalitat.

La decisió s’ha pres amb l'abstenció de la comunitats autònomes governades pel PP, com ja havia avançat el partit. Amb l’abstenció unànime de les comunitats del PP, es posa fi a unes hores d’incertesa, en què s’havia especulat que algunes d’elles votarien en contra del nou finançament mentre que d’altres, conscients que el model no les perjudicava en absolut, s’hi abstindrien. Les directrius de darrera hora de Gènova, a més, eviten donar una imatge de desunió dins del PP. El conseller Castells en el seu torn de paraula (com que eren tants no tenien ni un minut per expressar-se), només ha pogut dir: "Però això és mèrit de tots. No cal la prova de l'ADN. La paternitat com més compartida, millor!". No feia, per cert, referència a la poligàmia ni a les donacions d'esperma, ni d'òvuls, no. Maragall ho explica més avall.

Ara, això encara no s'ha acabat. Malgrat haver utilitzat la tàctica dels 59" (micros fuera!) la cosa s'allargarà més. El nou model que no s'aprovarà fins d'aquí a quatre mesos, haurà de ser votat al Congrés per convertir-se finalment en llei. I mira que s'ho fan difícil a Madrid! Si amb els preparatius han tardat tant, ja us podeu imaginar com serà per cobrar de veritat.

Pasqual Maragall atribueix el mèrit del finançament a la fermesa de Castells i Ridao, però rebaixa la xifra a 3.500 MEUR

No ha volgut fer referència al paper de Montilla ni de Zapatero. "I no els tinc mania", diuen que ha dit. L'expresident de la Generalitat ha entrat a valorar la negociació del finançament i ha dit que 'ja era hora' que Catalunya rebés el finançament però ha rebaixat la xifra a 3.500 milions d'euros, per sota de les presentades per ERC i per Saura. L'expresident ha agraït la feina del Govern en la negociació pel finançament, i ha atribuït el mèrit en especial, a Castells i Ridao, 'parella de fet', per la 'jugada encadenada' amb què 'han pressionat i aguantat fins al final'. En aquest sentit, ha afirmat que gràcies a que ERC va anunciar que si no s'arribava a uns mínims 'es despenjaria', Madrid 'va cedir'.

ERC avisa: 'el tripartit no és per sempre'

"Encara no hem comprat el carnet de ball" La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha avisat aquest dilluns que l'aposta d'ERC pel tripartit no és per 'sempre'. Ho ha dit en roda de premsa al Parlament després que el president d'ICV, Joan Saura, hagués assegurat que després de l'acord de finançament, PSC, ERC i ICV-EUiA tenen 'absolutament decidida' la reedició del tripartit. 'És lògic que Joan Saura pensi així, però que no ens inclogui a nosaltres', ha alertat Simó, que diu que ERC fa els pactes amb data de caducitat, per quatre anys. El parlamentari del PSC David Pérez ha tirat pilotes fora i ha posposat el debat sobre eventuals aliances electorals per després de les eleccions al parlament. L'Artur Mas, sentint-los parlar del tema, estava dels nervis!

El Parlament aprova la llei de centres de culte religiós

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la llei de centres de culte o de reunió amb fins religiosos amb el suport CiU -que s'ha afegit al consens després d'alguns retocs-, PSC-CpC, ERC i ICV i dos diputats del grup Mixt, el vot en contra del PP i una abstenció.

Entre els aspectes més destacats del text aprovat hi ha el reconeixement de la diversitat i la pluralitat d’expressions religioses. Segons el portaveu de la ponència, el diputat d'ERC Miquel Àngel Estradé, la llei determina, respecte a la ciutadania, que l’activitat religiosa i el seu exercici es farà amb garanties de seguretat, de salubritat, i sense pertorbar la convivència ni causar molèsties.

En relació a les confessions religioses, es diu que l’activitat religiosa, malgrat que la llibertat de culte és un dret fonamental, està sotmesa a llicència i a reglament i que els temples han de tenir unes condicions determinades i estan sotmesos a regulació.

S'han encarregat de regular els edificis, però sembla ser que no han pensat en la utilització de la via pública. I com tots sabem, les processons són veritables ocupacions de carrers i places. Ara multipliqueu-ho per tres, com a mínim.

Ritus Cristià

Ritus Musulmà

Ritus Judaic

L'autovia d'Aragó continuarà per Morella i Vinaròs, en detriment del Camp i l'Ebre

Salou vs Marina d'Or S'ha esvaït la incògnita. La desitjada A-68, l'autovia d'Aragó, no arribarà a Catalunya com havien reclamat formalment tant la Generalitat com els agents socioeconòmics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El ministre de Foment, José Blanco, va comunicar ahir al president valencià, Francisco Camps, la decisió estatal d'allargar l'A-68 fins a la Mediterrània –a partir del municipi de Valdealgorfa– per Morella i Vinaròs en lloc de per Gandesa i Falset fins a Tarragona. "Tots els turistes de Salou, cap a Marina d'Or"- li va dir a l'orella. El PSC es va mirar d'avançar a la decepció desencadenada i va subscriure en nom de la Generalitat i del conseller Joaquim Nadal un compromís ferm per aconseguir el desdoblament de la carretera de Falset (N-420) i de l'eix de l'Ebre (C-12) a través de la disposició addicional tercera de l'Estatut. L'esperit de Gandesa pot continuar viu, però des d'ahir com a reacció més que no pas com a reivindicació. Dos mesos i mig després que alcaldes i institucions de la demarcació de Tarragona van abonar a la capital de la Terra Alta el clam per la continuïtat catalana de l'A-68, el Ministeri de Foment els ha donat carabassa. Unes hores després que es tanqués l'acord de finançament amb Catalunya, Blanco aprofitava l'ocasió d'oferir un suposat gest de complicitat envers el País Valencià. «El govern central, com és de justícia, ha assumit molts dels plantejaments de la Generalitat Valenciana», va valorar ahir el conseller de Presidència, el castellonenc Vicent Rambla. A Falset es qüestionen què hi han guanyat amb la construcció de la variant. Als comerços i als restaurants han notat una forta davallada. Tothom passa de llarg. Venen a la memòria els records de quan van desviar la N-340 que travessava El Perelló. El poble passà a anomenar-se Rasquera de baix. De Falset en direm Vilella-3 ?

El Punt: Decepció general per l'adéu a l'A-68

Els ecologistes reclamen un «pacte» per la industrialització sostenible de les Terres de l'Ebre

Les organitzacions ecologistes SEO-Bird Life, Picampall, Gepec i Depana van emetre ahir un comunicat conjunt per reiterar la seua oposició a la implantació d'una foneria del grup Gallardo al polígon industrial Catalunya Sud, i per reclamar un «pacte perquè s'estableixin criteris d'industrialització sostenible a les Terres de l'Ebre». De fet, el pronunciament ecologista s'ha produït com a resposta al front empresarial encapçalat per la Cambra de Comerç de Tortosa, en defensa de la instal·lació de la planta siderúrgica a l'Aldea. «Som sensibles a la importància de crear llocs de treball», afirmen en el document, abans de remarcar que el de Gallardo és un projecte «contaminant de l'aire i de l'aigua», que «posa en perill» els llocs de treball presents i futurs de l'agricultura, la pesca, l'aqüicultura, el turisme i el medi ambient.

Arrenca Pet Airways, la primera aerolínia que opera vols només per a mascotes

Pet Airways, la primera aerolínia que opera vols només per a mascotes als Estats Units, ha fet el seu primer vol des de l'estat de Nova York.

L'aerolínia, fundada pels nord-americans Alysa Binder i Dan Wiesel, va començar aquest particular servei aeri entre les ciutats de Nova York, Washington DC, Chicago, Denver i Los Angeles, des de l'aeroport de la localitat novaiorquesa de Farmingdale.

Wiesel, que és el president de la companyia, ha indicat que "la majoria de les mascotes viatgen a les bodegues dels avions i se'ls tracta com si fossin mercaderies", situació que en la majoria dels casos els provoca por i estrès i "els pot causar danys físics i emocionals, fins i tot la mort".

"A les bodegues dels avions ja tenim preparades les gàbies per allotjar els amos".

Isabel-Clara Simó: Hi ha futur?

¿Serà ràpid com una centella el procés que va de l'acord de finançament a la seva traducció en fets? ¿Hi haurà encara molts sedassos per passar? Quan ja els hagi passat, ¿el decret que en resulti serà d'aplicació immediata? ¿Anirà precedit d'un reglament? De quant de temps estem parlant? Un any? Tres? Demà passat? ¿Hi ha alguna forma de blindar aquest acord, perquè no sigui paper mullat en una propera legislatura? ¿La intervenció de l'Estat en les caixes catalanes són figues d'un altre paner o pagarem aquest 25% dels nostres impostos que ens quedem per una altra banda? Són preguntes de persona que es reconeix ignorant, no sols en temes de macroeconomia, sinó en els envitricollats passos, sovint misteriosos i cautelosos i sovint sorollosos com botes de soldats en desfilada militar, de la política. Encara més, ¿CiU s'ha quedat sola? ¿Aquesta soledat és circumstancial o afectarà també les resolucions del Parlament de Catalunya? O, més encara més, ¿ha aniquilat la idea de la Casa Gran del Catalanisme? ¿Hom es prepara per a un tercer tripartit? L'any 2012, en què el procés del finançament hauria d'haver culminat, si cap de les temences que exposo abans no hi interfereixen, és també any d'eleccions espanyoles, i aleshores em pregunto si pot guanyar el PP i capgirar aquest acord. Ara els separen, si no vaig errada, 15 escons. I el PP ha discrepat de l'acord. Si guanya el PP i governa Mariano Rajoy, ¿es mantindrà un acord que plau a Esperanza Aguirre? ¿O qui manarà serà Esperanza Aguirre? ¿O ja serem independents i tindrem el 100% dels impostos? I, ja que tinc tantes preguntes al pap, una més: per què el rei d'Espanya no ha manifestat el seu condol per la mort de Baltasar Porcel?