lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juliol, 2009

El Parlament aprova la llei de centres de culte religiós

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la llei de centres de culte o de reunió amb fins religiosos amb el suport CiU -que s'ha afegit al consens després d'alguns retocs-, PSC-CpC, ERC i ICV i dos diputats del grup Mixt, el vot en contra del PP i una abstenció.

Entre els aspectes més destacats del text aprovat hi ha el reconeixement de la diversitat i la pluralitat d’expressions religioses. Segons el portaveu de la ponència, el diputat d'ERC Miquel Àngel Estradé, la llei determina, respecte a la ciutadania, que l’activitat religiosa i el seu exercici es farà amb garanties de seguretat, de salubritat, i sense pertorbar la convivència ni causar molèsties.

En relació a les confessions religioses, es diu que l’activitat religiosa, malgrat que la llibertat de culte és un dret fonamental, està sotmesa a llicència i a reglament i que els temples han de tenir unes condicions determinades i estan sotmesos a regulació.

S'han encarregat de regular els edificis, però sembla ser que no han pensat en la utilització de la via pública. I com tots sabem, les processons són veritables ocupacions de carrers i places. Ara multipliqueu-ho per tres, com a mínim.

Ritus Cristià

Ritus Musulmà

Ritus Judaic