lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2010

Josep Cruanyes: 'La manifestació de dissabte respon a la indignació dels catalans'

La Plataforma pel Dret de Decidir homenatjarà, dissabte, els voluntaris de les consultes sobre la independència en la marxa al parlament La Plataforma pel Dret de Decidir ha preparat per a dissabte una marxa al parlament amb el lema 'Autodeterminació és democràcia', que sortirà a les sis de la tarda de la plaça d'Urquinaona. 'La manifestació de dissabte és una resposta a la indignació dels catalans. L'estat espanyol no reconeix la personalitat de Catalunya com a poble ni li concedeix els drets que la constitució espanyola li atorga', ha explicat el president de la PDD, Josep Cruanyes.

La manifestació també vol ser un homenatge al voluntariat que ha fet possible les consultes sobre la independència de Catalunya a centenars de municipis. Per això els representants de les consultes ja fetes desfilaran al capdavant de la manifestació, seguits de personalitats, de portaveus d'entitats i de batlles i regidors dels municipis concernits.

Cruanyes valora la importància de les consultes: 'L'organització de la societat catalana és una resposta a la negació dels drets de Catalunya com a poble. [...] Els referèndums, la presentació d'una IP i la manifestació de dissabte són exemples de disconformitat amb la situació actual. Aquesta manifestació, tanmateix, vèiem molt clar que s'havia de fer per guiar un poble desorientat pel llarg procés de l'estatut al Tribunal Constitucional'.

Josep Cruanyes: “Hem de fer-nos sentir davant l’esperpent del Constitucional” (Avui)

Avui: El Tribunal Constitucional conclou la reunió del ple sense dictar sentència sobre l'Estatut

Mig milió de catalans, convocats a votar sobre la independència el 20-J

Quasi mig milió de catalans podran votar el 20 de juny en la nova tanda de consultes sobre la independència de Catalunya. La consulta s'organitzarà a quaranta-quatre municipis entre els que destaquen Mataró, Cornellà, Sant Boi de Llobregat i Cerdanyola del Vallès. Amb aquesta nova jornada ja seran més de cinc-cents els municipis que hauran celebrat el referèndum.

El membre de la Coordinadora dels referèndums, Uriel Bertran, ha explicat en una conferència de premsa que el 20-J compten amb la convocatòria de consultes al 'cinturó roig de Barcelona, on fins fa poc semblava impossible portar-hi una iniciativa d'aquest tipus'. Bertran ha assegurat que, en contra del que es podia pensar, aquesta tanda ha acabat tenint una 'entitat pròpia, una importància i unes característiques que la fan realment especial'.

La responsable de comunicació de la Coordinadora, Anna Arqué, ha anunciat que les consultes del 20-J tornaran a comptar amb la participació d'observadors internacionals per supervisar la votació. Entre els observadors d'aquesta tanda, Arqué ha volgut destacar l'actor gallec Javier Gutiérrez, un diputat del Tirol del Sud, i una metgessa cubana que viu a Nova York.

Les comarques que tenen com a mínim un municipi participant en aquest 20-J són Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre (Garcia, Ginestar, Móra la Nova), Ripollès, Segrià, Selva, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Avui: La consulta del 20-J convoca mig milió de persones a votar

Llistat de Municipis

Creix l'oposició ecologista contra la candidatura de Zarra al magatzem nuclear

La plataforma contra el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Zarra i Greenpeace van reclamar ahir al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, una posició clara de rebuig a la candidatura d'aquest municipi. Els activistes es van concentrar davant del Palau de la Generalitat amb pancartes contra l'MTC i cistelles amb productes típics de la comarca, com ara mel, nous i cireres. El portaveu de la plataforma, Pepe Cerdà, va advertir que l'economia tradicional de la Vall de Cofrents quedarà perjudicada «si s'associa la comarca amb la central de Cofrents i l'MTC». Cerdà va assenyalar que Camps hauria de rebutjar el magatzem, ja que, en cas contrari, Zarra serà «un dels candidats amb més possibilitats».

El País: Protesta contra la candidatura de Zarra al almacén nuclear

Les associacions de veïns ocupen la seu d'Endesa per protestar contra l'alça de les tarifes elèctriques

Una setantena de representants d'associacions de veïns de diverses poblacions, membres de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), han ocupat aquest dijous durant dues hores la seu d'Endesa a Barcelona per protestar contra l'alça de les tarifes elèctriques i el 'deficient servei' de la companyia. Els dirigents veïnals procedents de Badalona, Barcelona, Mataró, Mollet del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Castelldefels, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat i Vilanova i la Geltrú han entrat a la seu clamant contra la política tarifària, tant de la companyia com del govern central, i han reivindicat unes tarifes 'més progressives'. Avui: Representants d'associacions de veïns ocupen la seu d'Endesa contra l'augment de tarifes