lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de desembre, 2009

Catalunya goleja l'Argentina en el debut de Johan Cruyff com a seleccionador

Catalunya 4 - Argentina 2 La selecció catalana de futbol, amb una alineació de luxe, s'ha aconseguit imposar a la selecció argentina de Maradona per 4 a 2. Tots els jugadors convocats pel nou seleccionador català, Johan Cruyff, han tingut els seus minuts de partit en què han marcat Sergio Garcia, Bojan Krkic, Sergio González i Moisés Hurtado. Finalment no s'ha aconseguit omplir el Camp Nou però l'entrada ha superat els 50.000 espectadors i l'espectacle futbolístic ofert a la gespa ha estat d'alt nivell. És la primera vegada que Catalunya guanya contra la selecció argentina, dues vegades campiona del món. El públic ha viscut el partit com una festa, omplint la grada d'estelades i ha rebut de forma molt especial l'exblaugrana Oleguer Presas. VilaWeb: Catalunya guanya l'Argentina amb un contundent 4 a 2

LaVanguardia: La Catalunya de Cruyff le saca los colores a la Argentina de Maradona

Una enquesta d''El Periódico' situa l'independentisme a les portes de ser majoritari

El 39% dels catalans votaria sí en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Aquesta és la dada principal que es desprèn de l'enquesta que publica avui El Periódico. El 39% independentista quedaria a les portes de ser majoritari davant del 40,6% d'unionistes, uns resultats inferiors al 50,3% que apuntava l'enquesta de la UOC feta pública a primers de desembre. Un altre aspecte a tenir en compte és que, tal i com va passar en les consultes del 13-D, les poblacions de menys de 10.000 habitants opten clarament per la independència, un 48,4% hi votaria a favor, mentre a la resta de localitats com Barcelona, seguiria guanyant el no. Tot i que l'enquesta es publica sota l'avanttítol 'Les repercussions del 13-D' s'hi sosté que dos de cada tres enquestats no dóna representativitat a les consultes.

elPeriódico: L’independentisme avança fins a quedar-se a un punt de la majoria

Avui: La independència ja empata a les enquestes d''El Periódico'

El Parlament no admet a tràmit la ILP per un referèndum d'independència vinculant el pròxim 25 d'abril

La Mesa Parlament ha decidit per unanimitat no admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d'una proposició de llei per convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya el 25 d'abril de 2010, ja que la iniciativa no s'ajusta ni a la legislació vigent ni al marc competencial de la Generalitat. Fa uns mesos ja no va admetre a tràmit pels mateixos motius una ILP pràcticament idèntica. La ILP va ser presentada per tres membres de la Coordinadora Nacional de les consultes a títol personal ja que la decisió no havia passat pel consell plenari que, un cop reunit aquest dissabte, no va entrar ni tans sols a valorar-la. L'alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de la Coordinadora, Carles Móra, considera que l'admissió a tràmit no depèn del marc legal sinó de l''actitud' dels partits cap a la independència.

La Generalitat commemora a Cervera els 650 anys del seu naixement

Es compleixen 650 anys des que l'antecedent històric de l'actual Generalitat de Catalunya va néixer a la ciutat de Cervera. La institució i els seus actuals representats capitanejats pel president, José Montilla, s'han desplaçat a la capital de la Segarra per tal de commemorar que al desembre de 1359 es va signar el pergamí on es declarava la creació de la Diputació General, institució que precedia l'actual Generalitat. Més enllà del simbolisme de l'efemèride, el Consell de Govern té previst aprovar el decret llei que ha d'adaptar a la directiva europea la legislació catalana sobre comerç i el projecte de llei de l'aranès. Montilla: "Sempre reivindicarem el que volem ser com a poble" (Avui)

El Govern aprova el projecte de llei que promou l'aranès i en regula l'ús oficial

El Govern ha aprovat aquest migdia a Cervera el projecte de llei de l'aranès, una norma elaborada amb la col·laboració del Consell General d'Aran que, per primer cop, desenvoluparà la protecció de l'aranès en tots els àmbits i sectors per fomentar-ne el seu ús, difusió i coneixement. En compliment de l'Estatut, la Generalitat promourà l'aranès, en regularà el seu ús oficial a Catalunya i fomentarà el seu ús a l'Aran i als mitjans de comunicació. Segons ha explicat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la llei garantirà que els ciutadans puguin adreçar-se a l'administració pública en qualsevol de les tres llengües oficials: el català, l'aranès i el castellà.

Otegi reivindica la via política en una carta des de la presó

El líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha reivindicat la via política iniciada entre les bases de l'esquerra abertzale i que va materialitzar-se en la declaració d'Altsasu. Otegi ha enviat una carta des de la presó de Soto del Real (Madrid) a un altre pres de la presó de Zuera (Saragossa) en què qüestiona l'actitud tancada del sector alineat amb les tesis més dures. Segons ha informat el diari Deia, Otegi afirma que qualsevol estratègia política al marge dels principis d'Altsasu comporta l'enterrament del seu futur polític. Convé recordar que Arnaldo Otegi va ser detingut, juntament amb altres membres de l'esquerra abertzale, al mes d'octubre ja que l'Audiència Nacional espanyola considerava que havien reconstituït la Mesa Nacional de Batasuna. Avui: Otegi critica l'ala dura d'ETA en una carta des de la presó a un altre reclús

directe.cat: Otegi podria emprendre accions penals per la violació del seu secret postal

La grossa, tota a Madrid.

Catalunya només recupera l'11,7% del que ha jugat La grossa de Nadal, premiada amb 3 milions d'euros, ha caigut íntegrament a administració 146 de Madrid. El premi, amb el número 78.294 ha sortit quan passaven vuit minuts de les onze del matí. El segon premi de la rifa, afortunat amb 1.000.000 euros, també ha estat venut majoritàriament a la ciutat de Getafe, a la capital espanyola.El Principat, en canvi,es beneficia del tercer premi, dotat amb 500.000 euros, que ha caigut a l'Aeroport del Prat, a Puig-reig, a Sant Joan de Vilatorrada i a Barcelona. També s'han repartit sis cinquens premis a Catalunya, mentre que les Illes se'n emporten dos cinquens i el País Valencià se'n surt amb gairebé un quart i quatre cinquens.

eldebat.cat: Catalunya és la comunitat que més ha gastat en la rifa de Nadal

lo carrer del riu: La "grossa de Nadal" tampoc mos vol !!! (22.12.07)