lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’agost, 2008

Montilla acusa el govern espanyol de fer trampa amb el finançament

Montilla 080808 CATr El ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha fet trampa en presentar una proposta de finançament inacceptable per a Catalunya, i ara cal unitat, determinació i paciència per continuar negociant en un procés que cap dels partits ha d'utilitzar interessadament. Aquesta és l'essència del missatge que el president de la Generalitat, José Montilla, ha emès aquest divendres al vespre, hores abans que s'acabés el termini que establia l'Estatut per a l'aprovació d'un nou sistema de finançament per a Catalunya. Montilla ha aprofitat una visita al Montmell, un poble del Baix Penedès de poc més de mil habitants, per pronunciar un discurs reivindicatiu. Amb retòrica de to èpic, ha refermat la seva posició en el conflicte amb el govern espanyol encapçalat pel seu company de files socialista, José Luis Rodríguez Zapatero. Davant de l'alcaldessa, la també socialista Immaculada Costa, el president ha tornat a utilitzar la metàfora de la música per insistir que, en el document de bases presentat pel govern espanyol, "les primeres notes desafinen, no toquen la partitura estatutària i no semblen la música adequada". "No es pot dir que es vol complir un termini legal presentant una proposta incompleta que no s'ajusta als principis de la llei. És una pràctica poc edificant. Complir el termini amb una proposta infraestatutària no és complir el termini. I la responsabilitat és de qui ha presentat la proposta", ha afegit.

elPeriódico: Montilla atribueix al Govern tota la culpa del fracàs en el finançament

VilaWeb/ElPunt: Montilla responsabilitza el govern espanyol de l'incompliment de l'estatut

Avui: Parsimònia legal

La inauguració dels Jocs Olímpics desencadena protestes arreu del món per la falta de drets humans i la repressió xinesa al Tibet

Fa quatre anys no ho sabiem ? protestes 080808 CATr La inauguració aquest divendres dels Jocs Olímpics de Pequín ha desencadenat nombroses protestes arreu del món, en les quals ha mort una persona, així com manifestacions per denunciar la falta de respecte als drets humans a la Xina i en solidaritat amb el poble tibetà. Una persona s'ha immolat aquest divendres davant de l'ambaixada xinesa d'Ankara com a protesta per la política de Pequín davant la minoria uigur. L'Assemblea General Mundial dels Uigurs i altres organitzacions de suport a la independència del Turquestan Oriental s'han manifestat a Ankara per protestar davant la delegació diplomàtica de la Xina. A Katmandú, almenys 1.130 tibetans han sigut detinguts quan intentaven protestar davant de l'ambaixada xinesa unes hores abans de l'inici dels Jocs Olímpics. Un grup de tibetans ha intentat penetrar a l'ambaixada xinesa de Nova Delhi quan tenia lloc la inauguració dels Jocs i han sigut detinguts per agents indis, segons fonts policials.

A Brussel·les, unes 300 persones s'han manifestat a favor dels drets humans al Tibet davant la seu de la Comissió Europea, hores abans de l'inici de la cerimònia inaugural dels Jocs.

A París, unes 200 persones han estat, entre fortes mesures de seguretat, davant de l'ambaixada xinesa per denunciar la falta de drets humans a la Xina, també just abans de la cerimònia inaugural. L'organització Reporters sense Fronteres (RSF) ha emès clandestinament aquest divendres un programa de ràdio destinat a cridar l'atenció sobre la falta de llibertats a la Xina, hores abans de la inauguració. "Es tracta de la primera emissió no estatal difosa a la Xina des de l'arribada al poder del Partit Comunista al 1949", informa un comunicat de RSF. A Itàlia, el Partit Radical ha organitzat una manifestació a Assís (centre d'Itàlia) per expressar la seva solidaritat amb el poble tibetà i exigir respecte als drets humans, mentre se celebrava la cerimònia d'inauguració.

L'aerolínia xinesa Air China ha suspès aquest divendres alguns vols al Japó després d'haver rebut per correu electrònic una amenaça de bomba relacionada amb els Jocs Olímpics. Un avió que es dirigia a la localitat xinesa de Chongquing ha donat la volta en ple vol i ha tornat a Nagoya (centre del Japó) després de conèixer l'amenaça. El missatge amenaçava amb fer esclatar l'avió si la companyia no suspenia els seus vols.

L'alcalde de Móra d'Ebre denuncia la intromissió en territori municipal d'una central que Tarraco Eòlica promou al límit amb Ascó

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, ha explicat que representants de Tarraco Eòlica han visitat l'Ajuntament morenc per sol·licitar la llicència d'obres per a la construcció del parc eòlic dels Barbers, a Ascó (Ribera d'Ebre), fet que segons Duran evidencia que el parc entrarà al terme de Móra d'Ebre. L'alcalde va respondre a l'empresa que 'si el parc va a Ascó, sol·liciti els permisos a Ascó' i ha demanat una revisió de l'emplaçament de la instal·lació eòlica. A més, l'Ajuntament de Móra d'Ebre considera que 'hi ha emplaçaments més adients' per al parc. L'empresa ha reconegut que la central entrarà a zones morenques i ha explicat que estan treballant per 'arribar a un acord'. Tota la culpa la té l'alcalde d'Ascó. Li va la marxa i ho vol posar tot: nuclears, molinets, tèrmiques i tot lo que no vol ningú. És un sant baró !!!

Finalitzen les obres de millora de la carretera que uneix Miravet i Móra d'Ebre

El recorregut s'ha escurçat en un quart d'hora. Les obres de reforç del ferm de la carretera T-324 ja han finalitzat, comportant així una millora en els accessos als municipis de Móra d'Ebre i Miravet -connectats per la carretera-, i Benissanet, que és travessat per la via perquè no volen que facin la drecera per no quedar aïllats com Rasquera de baix. La Diputació de Tarragona ha promogut les obres, que han suposat una inversió de 406.860 euros, seguint la campanya del pla de millora de paviments de la xarxa de carreteres que gestiona. El projecte ha consistit en una regularització de l'antic ferm en mal estat en un total set metres d'amplada mitjana de la calçada i de prop de vuit quilòmetres, així com també s'ha reposat la senyalització horitzontal i s'han pintat les corresponents marques viàries. Uns artistes !!! Si fessin la drecera, es podria escurçar el recorrregut en mitja hora !!!

Medi Natural destinarà 6 milions d'euros als parcs del Delta i els Ports

Que no se n'enterin els extremenys !!! Els parcs naturals del Delta de l'Ebre i els Ports rebran una inversió de 6,2 milions d'euros fins al 2011, en actuacions relacionades directament en la conservació i recuperació dels espais naturals, així com en la millora d'infraestructures. Pel que fa als Ports, una de les actuacions més destacades és la construcció d'un tancat cinegètic a la reserva nacional de caça amb un pressupost de 800.000 euros. A més es construirà un centre de recepció del parc i base operativa a Prat de Comte i un alberg a Alfara de Carles. L'adquisició dels ullals de Baltasar és una de les prioritats al delta de l'Ebre, amb un cost de 400.000 euros. En aquest espai natural també es faran tres miradors: al Fangar, a la bassa de les Olles i a la Tancada, amb un pressupost de 210.000 euros. VilaWeb/ElPunt: El Delta de l'Ebre i els Ports rebran una inversió de sis milions d'euros fins al 2011

De pel·lícula !!!

No, no mos volem posar irònics del tipus "El señor de los estatutillos" ni "Los 10 financiamientos". Simplement, fer-vos una proposta a veure què us sembla. Avui, mirant lo rogle de Josep M., hem trobat que feia menció d'una pel·lícula que li havia agradat i ens ho volia fer saber. De tots és conegut que per a gustos els colors i com n'és de difícil coincidir. Però aquí està la gràcia. Quan una peli t'agrada, voldries fer-ne partícep a "tutti quanti" amb el risc que només t'agradi a tu. No és el cas de la peli del Josep M. Ara ho veureu.

La nostra proposta és posar-vos dos fotogrames de dues pel·lícules, que evidentment ens agraden, i que, només clicant al fotogrames, comencen a descarregar-se amb l'eMule amb total garantia. Amb una velocitat de baixada de 125 i de pujada de 15, amb un dia i mig, les teniu descarregades. Sigueu generosos, compartiu. No sigueu gasius, com ens titllen als catalans. Després de l'experiència, ja ens direu el què.

A Bruges. 2008

Jo vaig servir al rei d'Anglaterra. 2006

Com que la peli del Josep M. també ens agrada, aquí teniu l'enllaç:

La vida dels altres. 2006

Gabriel Yared-Sonata per a un bon home

Les pelis, malauradament, són en castellà. Per allò de què el castellà està en perill a Catalunya. Ja ens entenem !!!