lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’octubre, 2009

Barça 6 - Saragossa 1

Puyal 251009

Parlaven de crisi, de final de cicle, però el Barça ha contestat al camp. I de quina manera! Els de Guardiola han tornat a mostrar la seva millor versió i han golejat el Saragossa amb un 6 a 1. Tot i les opcions inicials, el primer no ha arribat fins el minut 24. Ha estat obra de Keita que ha rematat una centrada de Messi. Sis minuts més tard, Ibrahimovic ha sorprès tothom amb un llançament de falta espectacularment potent que no ha pogut aturar Carrizo. El partit estava molt ben encarat, però encara el Barça no en tenia prou. A tres minuts del descans, de nou Keita ha engaltat la pilota arribant des de la segona línia després d'una centrada d'Ibrahimovic. Al minut 12 de la represa, els mateixos protagonistes del tercer gol, però amb els papers canviats. Keita ha estat l'autor de la passada i Ibrahimovic ha rematat des del primer pal per fer el quart. El suec ja és pitxitxi de la lliga, empatat amb Villa. Tot i el bon partit del Barça, el Saragossa ha pogut fer el gol de l'honor al minut 78. Ha estat Jorge López després de recollir un refús de Valdés, que ja havia aturat un primer xut d'Ewerthon. Però faltava el gol de Messi. L'argentí, que ja ho havia provat en diferents ocasions, ha anotat al minut 82 picant la pilota per sobre del porter. I finalment, la cirereta del pastís. Keita, un dels millors del partit, ha aconseguit el hat-trick rematant un córner servit per Iniesta.

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Oriol Junqueras demana a la Comissió Europea que garanteixi la llibertat política al País Valencià

L'eurodiputat Oriol Junqueras (ALE) ha demanat a la Comissió Europea que emprengui mesures decidides per garantir la llibertat política al País Valencià, després de l'onada d'actes violents contra militants valencianistes. Junqueras considera que la Comissió Europea ha d'actuar per garantir la llibertat política, atès que l'article 6 del Tractat de la Unió Europea proclama els principis de llibertat, democràcia, respecte als drets humans i les llibertats fonamentals, i l'estat de dret. 'Creiem que la Unió Europea ha de garantir la llibertat política al País Valencià perquè és un principi establert en el mateix Tractat de la UE', ha explicat.

Cal recordar que el 9 d'octubre, un grup d'extrema dreta va apallissar l'administrador del portal valencianisme.com, tot cridant-li consignes franquistes. Així mateix, el Bloc Nacionalista Valencià va denunciar que el mateix 9 d'octubre un grup feixista va perseguir i amenaçar membres del partit que celebraven la Diada Nacional del País Valencià. Tot plegat s'emmarca en un context generalitzat d'intimidació als regidors, als partits polítics i a les associacions valencianistes.

'Al País Valencià hi ha un clima molt preocupant en què uns grups d'extrema dreta persegueixen amb certa impunitat el valencianisme polític i associatiu', ha afirmat Junqueras.

Joan Puigcercós: “Assumeixo al 100 per cent el discurs ideològic de Carod”

“M’agradaria que hagués anat d’una altra manera, però jo treballo per desterrar les actituds dins del partit –i no ho dic per Carod– que es dediquen a la filtració permanent, en una actitud que no ajuda a res. El paper de Carod al partit serà de direcció ideològica i política. A ERC, estigui al govern o no, Carod hi ha tingut, hi té i hi tindrà un paper. Jo assumeixo el 100 per cent del seu discurs ideològic, que també és el meu: el del catalanisme civil, integrador, en favor d’una societat cohesionada, d’un nacionalisme que va més enllà de la llengua, al qual ha contribuït també molt Josep Huguet, reivindicant l’espai econòmic”.

Avui: Entrevista amb Joan Puigcercós president i candidat a la presidència de la Generalitat per Esquerra Republicana de Catalunya

El govern vigilarà més els fons cedits a les fundacions

Els consellers Antoni Castells, Montserrat Tura i Joan Manuel Tresserras proposaran al govern un conjunt de mesures per establir un control més gran sobre el destí de les subvencions que s'atorga a les fundacions, i evitar casos com el de la Fundació Palau de la Música.

Els tres consellers es van reunir divendres per començar a planificar l'augment del control públic sobre les fundacions i, sobretot, sobre els fons públics que s'hi destinen.

En principi, es pretén ampliar les obligacions en la justificació de despeses i les barreres per desviar fons a projectes de tota mena. Les conselleries aportaran idees per tal d'enllestir i elevar al govern les propostes de control i quasi escanejat dels fons cedits a les subvencions.

Unes 350 persones es manifesten a Barcelona en solidaritat amb el pres anarquista Amadeu Casellas

Unes 350 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van manifestar ahir al vespre a la rambla de Raval per mostrar el seu suport amb el pres anarquista Amadeu Casellas. Porta 23 anys empresonat per haver atracat bancs i ha estat en vaga de fam durant cent dies, protesta que ha abandonat aquest mateix dimecres. Custodiats en tot moment per un ampli dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra -format per més d'una vintena de furgonetes antiavalots-, els manifestants es van veure obligats a donar voltes per la rambla, ja que els accessos d'entrada i sortida estaven bloquejats per la policia.

Avui: Els manifestants burlen els Mossos i refan la protesta per Casellas al carrer del Carme

Uns dos-cents pagesos es concentren davant la comissaria dels Mossos de Reus

Unes 200 persones convocades per la Unió de Pagesos s'han concentrat aquest diumenge al matí a les portes de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus per protestar per la detenció de tres pagesos durant la manifestació de dissabte i també a la nit, fora del lloc dels incidents. Els manifestants han arribat davant la comissaria de policia des de les 10h. del matí amb l'objectiu de fer que els seus companys quedin en llibertat i han exigit la dimissió dels responsables d'Agricultura i d'Interior pels incidents.

Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels manifestants durant els incidents. Els altres dos van ser detinguts a la nit pels mossos, acusats d'"atemptat a agents de l'autoritat i desordre públic". Segons els Mossos d'Esquadra, les detencions es van produïr a la nit i els pagesos arrestats van ser conduïts a dependències policials de Reus. VilaWeb: Els tres pagesos detinguts surten en llibertat amb càrrecs

ERC anuncia que demanarà 10 MEUR a l'Estat per ajudar a la dinamització industrial de les Terres de l'Ebre

El president i candidat a la presidència de la Generalitat per ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat aquest dissabte a Roquetes (Baix Ebre) que el partit que lidera demanarà 10 MEUR a l'Estat per ajudar a dinamitzar industrialment les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, Puigcercós ha afirmat que el tancament de l'empresa Lear és 'un problema de tot el país' i per tant, necessita també de la 'participació i del compromís' de la resta de partits. Puigcercós ha dit que en vistes a la setmana que ve i dins la sessió de control al Govern, la pregunta del seu partit al president de la Generalitat estarà enfocada de cara a l'empresa Lear i la situació dels seus treballadors.

ElPunt: ERC demana unitat als partits catalans per defensar la indústria de l'Ebre

El CSN declara la pre-alerta d'emergència a la central nuclear de Cofrents

Ai, ai, ai!!! L'obertura d'una vàlvula al circuit primari de la central nuclear de Cofrents ha obligat a declarar avui la pre-alerta d'emergència durant uns minuts, segons que ha informat el Consell de Seguretat Nacional (CSN). El titular d'instal·lació nuclear de Confrents ha comunicat a migdia al CSN l'incident i, tot seguit, s'ha declarat la pre-alerta. La vàlvula ha estat tancada al cap d'uns minuts tot eliminant l'alimentació elèctrica.

A hores d'ara, Cofrents, la central nuclear del país amb més incidències notificades, funciona al 77% i el titular de la instal·lació revisa i analitza quines han estat les causes de l'incident.