lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’octubre, 2009

Oriol Junqueras demana a la Comissió Europea que garanteixi la llibertat política al País Valencià

L'eurodiputat Oriol Junqueras (ALE) ha demanat a la Comissió Europea que emprengui mesures decidides per garantir la llibertat política al País Valencià, després de l'onada d'actes violents contra militants valencianistes. Junqueras considera que la Comissió Europea ha d'actuar per garantir la llibertat política, atès que l'article 6 del Tractat de la Unió Europea proclama els principis de llibertat, democràcia, respecte als drets humans i les llibertats fonamentals, i l'estat de dret. 'Creiem que la Unió Europea ha de garantir la llibertat política al País Valencià perquè és un principi establert en el mateix Tractat de la UE', ha explicat.

Cal recordar que el 9 d'octubre, un grup d'extrema dreta va apallissar l'administrador del portal valencianisme.com, tot cridant-li consignes franquistes. Així mateix, el Bloc Nacionalista Valencià va denunciar que el mateix 9 d'octubre un grup feixista va perseguir i amenaçar membres del partit que celebraven la Diada Nacional del País Valencià. Tot plegat s'emmarca en un context generalitzat d'intimidació als regidors, als partits polítics i a les associacions valencianistes.

'Al País Valencià hi ha un clima molt preocupant en què uns grups d'extrema dreta persegueixen amb certa impunitat el valencianisme polític i associatiu', ha afirmat Junqueras.