lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de març, 2009

CiU denuncia que el Govern estaria estudiant seriosament instal·lar el cementiri nuclear a Tarragona

Asseguren que l'executiu ja hauria adquirit els terrenys Els diputats parlamentaris de CiU per Tarragona han denunciat aquest dilluns que el Govern està estudiant poder ubicar el cementiri de residus nuclears a Vandellòs I o a l'àrea de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta), on l'executiu ja hauria adquirit un terreny. Els diputats nacionalistes s'han mostrat de nou contraris a la construcció d'aquest equipament a les comarques tarragonines, tal com ja van posicionar-se ICV i ERC, perquè 'ja hem cobert la quota de solidaritat en l'àmbit de l'energia'. La federació nacionalista ha titllat de 'poc coherents' les recents declaracions del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, a favor del cementiri, i li han recordat que el Parlament va aprovar una proposta de resolució contrària a l'equipament.

CiU pensa que el PSC hauria de preguntar als seus socis de Govern quin és el seu posicionament al voltant d'aquesta qüestió, ja que ERC i ICV van votar a favor de la proposta de resolució que mostrava el rebuig del Parlament al fet que el cementiri de residus nuclears s'ubiqués a Catalunya.

Ribera on line: ERC afirma que el problema de la possible instal·lació d’un cementiri de residus nuclears a la demarcació l’ha creat CiU

BLOC DE PERE MUÑOZ: QUI VOL UN CEMENTIRI NUCLEAR ?

Per Solbes, parlar de xifres 'no té interès'

lo resum 230309 RAC1

El vicepresident econòmic del Govern espanyol, Pedro Solbes, també ha sortit al pas de la polèmica suscitada arran de la xifra de 1.200 milions d'euros anunciada pel conseller Saura. Solbes ha volgut restar importància a les xifres considerant que en aquests moments 'no té interès' parlar-ne perquè les xifres sortiran 'al final de la negociació' un cop s'hagi pactat el model. De tota manera, Solbes tampoc ha negat la xifra, i només l'ha relativitzat en la línia que també ho va fer Zapatero el passat divendres. A més, també ha defugit fixar dates per a l'acord, afirma que li agradaria 'pensar que l'acord està a prop'.

Avui: Solbes creu que ara mateix "no té gaire interès" parlar de les xifres del finançament

Noves ponències del Tercer Congrés Catalanista constaten el perjudici del dèficit fiscal per al desenvolupament de Catalunya

L'àmbit polític del Tercer Congrés Catalanista aborda en la tercera i quarta ponència el perjudici que causa a l'economia catalana el dèficit fiscal que pateix el país, amb l'objectiu de fer balanç dels 30 anys d'autonomisme. L'escriptor i professor a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Pere Ibern, conclou que 'la magnitud del dèficit fiscal de Catalunya condiciona la capacitat d’assolir un nivell de despesa pública d’acord amb el que seria previsible' a la ponència 'Despesa pública i espoli fiscal'. Per la seva part, Guillem López Casasnovas creu que el model de creixement no es pot considerar prou 'sòlid i robust per a ser projectat a futur vist el model en el que es fonamenten, basat en la construcció i el turisme d’oci d’escàs valor afegit' sota el títol 'Radiografia econòmica i social del país'.

Eto'o és el cinquè millor golejador de la història del Barça

Gràcies als dos gols aconseguits davant el Màlaga, Samuel Eto'o ja és el cinquè millor golejador de la història del FC Barcelona en partits oficials. El camerunès ha fet 123 gols, un més que Patrick Kluivert i Carles Rexach. El següent objectiu d'Eto'o és superar els 124 de Mariano Martín i els 130 gols de Rivaldo. Més lluny queden els 196 de Kubala i els 235 de César, el millor golejador de la història del club blaugrana.

Si Eto'o manté la seva mitjana golejadora -ha fet 25 gols en 27 partits-, superaria aquesta mateixa temporada a Rivaldo i es situaria en el podi dels millors golejadors del Barça. Eto'o ja ha fet tants gols com en la seva primera temporada al Camp Nou, 25. Però la seva millor xifra va arribar un any després, en la temporada del doblet, quan va fer 26 dianes.

Les barriades més pobres del món

'The Places We Live' (Els llocs on habitem) és una exposició en línia del fotògraf Jonas Bendiksen, consistent en un conjunt de fotografies de les barriades més pobres de quatre ciutats, però també en un conjunt de sons de la vida quotidiana. En un mapa interactiu, s’hi poden veure fotografies dels suburbis de Caracas (Veneçuela), dels barris més pobres de Nairobi (Kenya) o de les cabanes improvisades de Bombai (Índia) i de Jakarta (Indonèsia). L'exposició brinda les fotografies d'alguns dels llocs més degradats del planeta i entra a les cases dels residents: en un format panoràmic que reprodueix cada casa gairebé com si hi fóssiu a dins. N'hi ha prou d'acostar el cursor a un lateral de la fotografia per veure tot l'habitacle. Segons les Nacions Unides, el 2008, per primera vegada en la història de la humanitat, hi havia més població a les ciutats que no a la ruralia. Però un terç d'aquesta població s'està en suburbis, barriades pobres i zones sense serveis o en molt males condicions. Ara, les Nacions Unides també preveuen que, d'aquí a vint-i-cinc anys, la població que s'està en aquesta mena de barriades es dupliqui.