lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de juliol, 2010

Puigcercós considera que la sortida és l'independentisme ja que Espanya s'enfonsa'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat aquest divendres un sopar i un acte polític a la localitat mallorquina de Vilafranca de Bonany, i durant el seu parlament ha parlat de crisi econòmica i de l'Estatut. De fet, aquesta qüestió ha centrat bona part del seu discurs, i ha dit que la sentència del TC és un 'procés clarificador', ja que ha retratat les dues Espanyes, la 'sincera del PP' i la 'plural del PSOE'. Puigcercós ha reiterat que la resolució de l’Alt Tribunal és una 'sentència política' i reflecteix que Catalunya sempre haurà de demanar 'permís' a Espanya. En aquest sentit, ha dit que ara és l'hora de l'independentisme, precisament perquè Espanya 'és crisi i corrupció' i s'enfonsa'.

Joan Puigcercós: “Espanya s'enfonsa” (Avui)

directe.cat: Puigcercós veu l'independentisme com a única sortida d'una Espanya que s''enfonsa'

«Benvolgut turista, Catalunya és un país segrestat per un tribunal polític»

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), amb eslògans com "platja segrestada" o "aeroport segrestat", ha presentat aquest divendres una campanya d'estiu destinada a informar als turistes de les 'injustícies' que esta 'patint' Catalunya per la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Aquesta campanya serà present a aeroports i platges, indrets que concentren bona part dels turistes a l'estiu i on la JNC considera que pot afavorir que tingui més repercussió internacional. Aquest dissabte es començaran a repartir 5.000 dels 10.000 pamflets editats. Serà a les platges de la Costa Brava, en concret a les de Lloret de Mar. La resta de "flyers" es començaran a repartir dissabte vinent als aeroports del Prat, Girona i Reus. Aquests pamflets, escrits en dos idiomes -francès i anglès- expliquen d'una manera clara i entenedora als turistes que no només es troben en un aeroport o platja "segrestada", sinó que "tot Catalunya ho està per l'estat espanyol". La JNC vol aprofitar que el repartiment de pamflets és un acció "de persona a persona" per explicar també en què consisteix la campanya i clarificar dubtes. Segons el portaveu i el president de la JNC, Gerard Figueras "no volem que els turistes pensin que són en un estat democràtic". Ha afegit que l'objectiu principal és "fer visible el que està passant a Catalunya malgrat els intents dels mitjans espanyols per tapar-ho". "Intentem que arribi el missatge d'injustícia arreu del món" ha conclòs Figueras.

Zapatero diu que se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l'Estatut

Parole, parole, parole... Zapatero se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut. El president del govern espanyol ha fet aquestes declaracions en el marc d’una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona realitzada aquest divendres. Aquests és el primer viatge del president socialista a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Zapatero s’ha compromès a desplegar l’Estatut amb les ‘lleis i reformes que siguin necessàries’ alhora que ha estat respòs per José Montilla, president de la Generalitat, que li ha recordat que ‘calen fets i no paraules’.

Avui: Ofensiva de Zapatero per frenar el sobiranisme català

Montilla: "És tasca de tots, però Zapatero té molt a dir i molt per fer" (eldebat.cat)

Sèrbia pressionarà una cinquantena de països perquè no reconeguin la independència de Kosovo

Sèrbia ha decidit que enviarà emissaris a 55 països per entregar un missatge personal del seu president, Boris Tadic, demanant suport contra la independència de Kosovo. Aquesta és la manera amb la que busca intensificar els seus esforços diplomàtics i evitar que més països el reconeguin com a un estat independent. Així ho ha decidit el seu govern en la sessió extraordinària que ha celebrat aquest divendres després de que aquest dijous es publiqués la postura del Tribunal Internacional de Justícia que avala la independència de Kosovo.

Per la seva banda, Kosovo realitzarà la seva pròpia campanya per aconseguir el suport i reconeixement de més països. Per aquest motiu enviarà cartes als governs per sol·licitar el reconeixement de la seva independència, que el Tribunal Internacional de Justícia ha declarat legal.

Avui: Puigcercós situa Espanya a l'alçada de Xina en defensa dels Drets Humans

PSM, Els Verds i Iniciativa d'Esquerres presentaran candidatura conjunta

Una coalició electoral que aposta per la necessitat d'oferir a la societat mallorquina una 'proposta política plural' que doni resposta a la defensa i a la promoció dels drets socials i individuals de les persones, i al mallorquinisme i ecologisme polítics. És l'acord programàtic que han signat el Partit Socialista de Mallorca (PSM), Els Verds i Iniciativa d'Esquerres per a les eleccions del 2011. El secretari general del PSM, Biel Barceló, diu que volen ser una 'alternativa política' al bipartidisme del PP i PSOE, i a l'hegemonia del PP. Barceló també ha remarcat que volen promoure 'l'autodeterminació dels pobles' de les Balears i les 'cotes més altes' d'autogovern.

Solidaritat Catalana es reafirma en la crida a la unitat en el seu primer acte públic

Solidaritat Catalana per la independència ha realitzat aquest divendres el primer acte públic després de la presentació davant dels mitjans de comunicació. Malgrat que tots els partits parlamentaris han fet cas omís a la petició d’unió realitzada per Laporta, Lopez Tena i Bertran, els impulsors s’han reafirmat en la crida. L’escriptora Isabel Clara-Simó ha estat l’encarregada de llegir el manifest que advoca per la unitat de totes les forces sobiranistes. El projecte de Laporta no descarta presentar una llista pròpia.

Lliçà d'Amunt també es declara moralment exclòs de la Constitució espanyola

Lliçà d'Amunt és el primer municipi del Vallès Oriental que es declara "moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola", seguint l'exemple del Port de la Selva (Alt Empordà), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Sant Pere de Torelló (Osona). El ple municipal celebrat dijous al vespre va aprovar per majoria absoluta la moció que sol·licitava aquesta exclusió, presentada per la plataforma ciutadana Lliçà d'Amunt Decideix (LLIDAD), que va organitzar una consulta independentista al municipi el passat 25 d'abril. Després d'un debat força intens, amb argumentacions diverses dels cinc grups polítics de l'Ajuntament, la moció es va aprovar amb 5 vots d'ERC (el grup tenia una regidora absent), 4 vots de CiU i 1 vot d'ICV-EUiA. El PSC (4) i el PP (2) hi van votar en contra.

La consulta sobre la independència pren força a Ciutat Vella

Ciutat Vella Decideix es prepara per fer el salt. Més de 150 voluntaris i 30 entitats donen suport a la plataforma que es presentarà a mitjans de mes de setembre. Ciutat Vella Decideix, que ja realitzarà actes durant l’onze de setembre, lamenta l’actitud de l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu, que s’ha mostrat contrari a donar suport a la consulta que es celebrarà a Barcelona el proper 10 d’abril. Ciutat Vella se suma d’aquesta manera als moviments iniciats per altres barris de Barcelona com Sant Andreu o Gràcia, que treballen també en pro del referèndum barceloní.

Llum verd a la creació de l'Entitat Municipal de la Serra d'Almos

Independència, JA!!! La comissió de Delimitació Territorial de Catalunya ha aprovat aquesta setmana l'expedient de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Serra d'Almos, la primera que es constituirà a la comarca de la Ribera d'Ebre. I l'ha aprovada per unanimitat, segons va precisar ahir Jordi Jardí, alcalde de Tivissa, municipi del qual depèn aquest nucli de població, que té uns 300 habitants i que és a sis quilòmetres de distància de Tivissa. “Ara només queda l'informe de la comissió jurídica assessora i que l'executiu català ratifique l'aprovació”, va concretar Jardí. De fet, la creació de l'EMD de la Serra d'Almos era un dels compromisos electorals de CiU per aquest mandat, i el mateix grup municipal, juntament amb els independents de la Serra, van presentar una moció a l'Ajuntament per impulsar el procés de constitució de l'EMD.

El pas més important va ser l'aprovació pel ple, el passat mes de febrer, de l'expedient de constitució de l'EMD, un expedient que van fer arribar a Governació el mes d'abril i que ara ha estat aprovat per la comissió de Delimitació Territorial. “Estem satisfets perquè ha anat força de pressa”, va assenyalar la regidora independent de la Serra d'Almos, Lurdes Pena, que es va mostrar confiada que a molt estirar tindran EMD a principi de l'any vinent. “Voldríem que fos abans de les municipals”, va afegir-hi.