lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’abril, 2009

Junqueras recorda que defensant els Països Catalans es defensa Europa

El candidat d’Esquerra al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha respost en un míting a Bunyola (Mallorca) les declaracions d’aquest cap de setmana del primer secretari del PSC, que demanava als partits nacionalistes que no anessin a Europa a defensar Catalunya. Junqueras ha afirmat que ‘Esquerra va al Parlament Europeu a defensar Europa, la qual cosa significa que també defensarem els Països Catalans i l'Euroregió, perquè els Països Catalans formen part d’Europa’. ‘I per tant’, ha afegit, ‘anem a defensar els Països Catalans perquè així també defensem Europa’. ‘Per què hem de fer servir una via si en podem utilitzar dues?’, s’ha preguntat. Per altra banda, la coalició electoral que integra ERC, Aralar, EA i el BNG ha sumat un nou soci, i Els Verds-Confederació Ecologista també s'ha sumat a la candidatura.

Junqueras ha assegurat que ‘la nostra feina té sentit en el conjunt d’Europa, construint les predisposicions i complicitats necessàries perquè els europeus ens ajudin a defensar els interessos dels Països Catalans’, tal i com ha passat recentment amb l’informe Auken sobre l’urbanisme al País Valencià o en la defensa del multilingüisme i del model educatiu del Principat de Catalunya, ‘gràcies a les gestions efectuades per Bernat Joan i per l’Aliança Lliure Europea’, grup al qual està adscrit Esquerra. enquesta electoral 070409 RAC1

Avui: ERC obtindrà tres eurodiputats i CiU i ICV es quedaran amb un escó cada un, segons la London School of Economics i el Trinity College de Dublín

Urkullu creu que la remodelació de Zapatero és "preocupant" per a les comunitats històriques

Iñigo Urkullu 070409 RAC1

El president del PNB, Iñigo Urkullu, considera que la reforma del govern espanyol que ha anunciat aquest dimarts José Luis Rodríguez Zapatero és especialment "preocupant" per a Catalunya, País Basc i Galícia.

Concretament, i en declaracions a RAC-1, Urkullu ha afirmat que el preocupen tant els noms com les responsabilitats que assumiran. Al seu entendre, la reforma que anuncia Zapatero o bé és un "intent de control per part del govern espanyol sobre el PSOE" o bé hi ha una "política de control des del PSOE a tot el que és una tasca de govern".

Per al president del PNB, és molt "preocupant" que la relació amb les comunitats autònomes recaigui sobre l'actual president de la Junta d'Andalusia, i ha afegit que no només "hi surten perdent les comunitats històriques" sinó "el model d'Estat en el seu conjunt" i "el plantejament sobre l'economia".

Lleida adquireix en una subhasta un retaule provinent de la Franja

Cap representant d'Aragó mostra interès a licitar per l'obra La Diputació de Lleida ha adquirit en una subhasta, per cedir-lo al Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, un retaule gòtic del segle XVI provinent de la Franja de Ponent de l'artista Pere Garcia de Benavarri. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat que amb aquesta adquisició es mostra l'interès del Museu de Lleida per la conservació del patrimoni de les comarques que, fins fa poc, havien format part del Bisbat de Lleida. Així, ha deixat clar que de la mateixa manera que ho ha fet la Diputació, altres institucions –aragoneses– podien haver adquirit l'obra tot i que en la subhasta no hi va prendre part cap representant d'Aragó.

directe.cat: Lleida compra un retaule de la Franja en una subhasta on no hi havia cap representant aragonès

Bicicletada pel territori de Jóvens de les Terres de l'Ebre

El col·lectiu Jóvens de les Terres de l'Ebre ha organitzat una bicicletada popular amb el lema Vine i pedaleja pel futur del territori, que es farà del 9 a l'11 d'abril tot recorrent les Terres de l'Ebre. L'objectiu és visualitzar «totes les agressions» al territori. La bicicletada començarà dijous a les portes de la central d'Ascó, i després recorrerà Corbera d'Ebre, Bot, Xerta, Tortosa, Roquetes i Jesús. Durant el recorregut hi haurà xerrades, debats, pintades de murals, tallers i un concert a la Lira de Roquetes, amb la participació de grups ebrencs. En les xerrades es tractaran temes com ara la sobirania alimentària i l'agricultura, la massificació eòlica, la gestió de l'aigua, la memòria antifeixista, les centrals nuclears i les infraestructures energètiques. La inscripció a la bicicletada té un preu de 20 euros, que inclou dinars i sopars.

Zapatero canvia els ministres d'Economia, Foment, Educació, Cultura i Sanitat

El president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, ha comparegut aquest migdia per donar a conèixer la composició del seu nou executiu, format per tres vicepresidències: la d'Elena Salgado a Economia en substitució de Solbes; la de Manuel Chaves a Cooperació Territorial, i la de Maria Teresa Fernández de la Vega a presidència. El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, substitueix Magdalena Álvarez a Foment, i Trinidad Jiménez assumeix la cartera de Sanitat i Polítiques Socials. Ángel Gabilondo assumeix Educació amb les competències d'Universitats que fins ara tenia el Ministeri de Ciència. Ángeles González Sinde serà ministra de Cultura. VilaWeb: González Sinde, mal vista pels internautes

Mor la cantant Mari Trini

La cantant Mari Trini, de 61 anys, ha mort a l'hospital Morales Messeguer de Múrcia, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

María Trinidad Pérez de Miravete Mille va ser una cantant molt famosa a l'Espanya dels 70 i els 80 amb grans èxits com 'Una estrella en mi jardin', 'Yo no soy esa' o 'Escúchame', que la van confirmar com una de les cantautores més importants d'aquella època, encara que en tota la seva carrera va publicar més de 25 discos.

A finals de l'any 2005 va publicar un disc recopilatori i estava preparant el que seria el seu concert d'acomiadament i un llibre de poemes. També volia mostrar a un segell discogràfic les seves noves cançons i que es regrabessin els seus millors èxits amb el so dels noranta. Viquipèdia: Mari Trini