lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juny, 2008

El govern espanyol no ha publicat les balances fiscals, malgrat la promesa feta per Zapatero

ZP 080408 Just avui fa dos mesos que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es comprometia, davant del congrés, a publicar les dades de les balances fiscals de Catalunya abans d'aquest període de temps. Ho va fer en el debat d'investidura, en què fou investit amb els únics vots del PSOE, les abstencions de CiU, PNB i ICV-IU, i el vot en contra d'Esquerra.

Durant el debat d'investidura, els partits catalans van demanar-li la publicació de les balances fiscals, a més de la reforma del sistema de finançament, i el cap de l'executiu espanyol s'hi va comprometre. El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, li va demanar que fossin les universitats, i no només els polítics, qui actualitzessin les dades de les balances fiscals.

Zapatero va respondre que el Ministeri d'Economia en faria un anàlisi rigorós i objectiu. La vice-presidenta María Teresa Fernández de la Vega va dir divendres que el govern treballava per obtenir les dades i que, una vegada les tingués, les faria públiques.

Respecte d'aquesta qüestió, el portaveu d'Esquerra al congrés, Joan Ridao, té previst demanar dimecres en la sessió de control del president al govern espanyol per què l'executiu no ha complert amb el compromís adquirit.

Una altra 'promesa' famosa del cap de l'executiu espanyol va ser la que respectaria l'estatut que aprovés el Parlament de Catalunya. Com es va veure més tard, no la va complir, perquè el congrés espanyol va modificar-ne força aspectes i va diluir-lo de manera important.

lo carrer del riu: Zapatero es compromet a publicar les balances fiscals abans de dos mesos

Puigcercós ja ha parlat amb tots els candidats i els ha expressat la voluntat de consensuar l'executiva

esquerra 080608 CATinfo El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge que ja ha parlat amb els candidats de les altres llistes que es van presentar a les eleccions a qui ha expressat la seva voluntat de consensuar la nova executiva.

Puigcercós ha explicat que es vol reunir amb tots els candidats "sobretot per tractar l'estratègia política", però també per confeccions els equips. El nou president, que ha remarcat que vol que el seu partit "marqui l'agenda política de Catalunya", vol confeccionar un "equip potent i renovador" però que "assumeixi l'experiència dels últims anys".

Per Puigcercós els resultats d'ahir evidencien que els militants volen la "unitat" d'ERC i que el partit faci "un canvi tranquil". El nou president d'Esquerra ha explicat que es reunirà durant la setmana amb els líders de les altres candidatures per parlar de la nova executiva de cara a la segona part del congrés que se celebrarà dissabte que ve.