lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2007

Les bases d'ERC tomben el candidat oficial per Lleida

El candidat oficial a encapçalar les llistes d'Esquerra al Congrés per Lleida a les properes eleccions generals, Jordi Ramon, ha perdut enfront el candidat alternatiu, Antoni Bertran, que no tenia el suport de la direcció del partit. Bertran, que havia estat regidor de Juneda, s'ha imposat per un estret marge de vots: 91 a 83. La votació de les bases del partit suposa un toc d'atenció per a la direcció perquè Ramon havia rebut el seu suport i comptava amb el vistiplau tant del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, com del diputat al Parlament Carmel Mòdol. La derrota de la direcció pot esperonar, a més, altres candidats alternatius com és el cas de Jaume Renyer a les comarques de Tarragona, que disputa també l'elecció al candidat oficial, Lluís Aragonès.

Si guanya les eleccions ...

el PP garantirà per llei el dret al castellà a tot l'Estat. El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que si guanya les pròximes eleccions generals farà una llei per garantir l'ús del castellà a tot el territori de l'Estat espanyol. "Cal defensar per llei el dret a utilitzar i aprendre el castellà en totes les etapes de l'educació", ha afirmat Rajoy. Aquesta proposta ha provocat una gran ovació i el públic s'ha aixecat de la cadira per aplaudir.

Rajoy ha fet aquesta afirmació en el discurs que ha pronunciat en l'acte de clausura de la Conferència Política que el Partit Popular ha celebrat durant tres dies a Madrid.

Quin iuiu !!!

Què en farem de tanta merda ?

L'abocador de Tivissa admetrà l'arribada de part dels residus municipals generats de les comarques del Baix Penedès, Alt Camp i Tarragonès mentre no entri en funcionament, l'any 2009, la planta de tractament projectada a Botarell dels residus que no s'han recollit de forma selectiva.

Aquesta és la principal novetat del nou conveni de gestió de l'abocament signat dijous en el transcurs d'una reunió al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre entre l'Agència Catalana de Residus (ACR), el Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat, l'Ajuntament de Tivissa i els propietaris del dipòsit, l'empresa Gestió i Recuperació de Terrenys SA. El conveni estaria vigent fins al 31 de desembre de 2009.

En el mateix acord, s'inclou la voluntat de l'ACR de construir a la Ribera d'Ebre una planta de compostatge i una planta de triatge similar a la de Botarell però de menors dimensions per reduir l'entrada de residus municipals a l'abocador. Finalment, el conveni estableix el pagament en tres anualitats de 180.000 euros per part de l'empresa propietària del dipòsit al Consorci de Residus per a millorar la gestió de la recollida selectiva en els municipis integrants del consorci. D'altra banda, s'està negociant un segon ajut pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Més del 80% dels militants d'ERC a l'Ebre donen suport a les candidatures dels representants territorials pel Congrés i Senat

El Congrés Regional que la Federació de l'Ebre d'ERC que ha celebrat aquest dissabte al Perelló ha ratificat la presentació a les llistes electorals de la formació al Congrés dels Diputats dels alcaldes de l'Aldea, Daniel Andreu, amb un 88,2% dels vots favorables, i l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà, amb un 83,5%.

La presència de l'actual alcalde de Flix, Pere Muñoz, a les llistes de l'Entesa (ERC, PSC, ICV-EUiA) per al Senat ha superat el 95% de vots favorables. La federació de l'Ebre ha acordat amb la del Camp de Tarragona tenir dos dels sis representants de la demarcació, renunciant al primer lloc de la llista.

S'ha quedat, però, amb l'únic representant republicà al Senat per la circumscripció, l'únic que tindria opcions reals de sortir elegit. El congrés també ha servit per anunciar que la federació d'ERC a l'Ebre ha superat per primer cop el miler d'inscrits al partit, entre militants, simpatitzants i amics.

Roc Llop i Convalia. L'exili d'un poeta miravetà.

Emigdi Subirats i Josep Maria Sáez guanyen el XIII Premi Artur Bladé i Desumvila.

L'assaig Roc Llop i Convalia. L'exili d'un poeta miravetà, de l'ampostí Emigdi Subirats i el miravetà Josep Maria Sáez, es va endur ahir el premi d'assaig Artur Bladé i Desumvila. El veredicte es va fer públic en el sopar d'entrega de premis al centre cultural que porta el nom de l'escriptor, a Benissanet.

El guanyador es va conèixer ahir pels volts de les 11 de la nit. Roc Llop i convalia. L'exili d'un poeta miravetà va guanyar els 2.200 euros del XIII Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila.

A més del premi en metàl·lic, Subirats i Sáez també aconsegueixen, com a guardó, que es publiqui l'obra guanyadora dins la col·lecció Daliner.

A l'acte també hi va assistir el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que va arribar-hi pels volts de les nou del vespre. Un membre del CERE, Albert Pujol, va ensenyar al vicepresident l'exposició sobre l'Artur Bladé i Desumvila que hi ha al centre cultural que porta el nom de l'escriptor. A més, Carod-Rovira es va endur quatre punts de llibres que el centre cultural ha fet sobre Bladé i Desumvila i va saludar cordialment el fill de l'escriptor, Artur Bladé. L'alcalde de Benissanet va regalar a Carod-Rovira l'obra completa de l'escriptor de Benissanet, que ha estat publicada recentment.

Al lliurament de premis també hi van assistir el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, i el de Flix, Pere Muñoz.

Viquipèdia: Roc Llop i Convalia