lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’agost, 2008

El 7è de cavalleria

De la Vega acusa Montilla "d'excés verbal" davant les crítiques contra el govern espanyol sobre el finançament De la Vega 090808 CATinfo La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, d'haver comès "un excés verbal" en les seves declaracions sobre el finançament en què va acusar Madrid de fer trampa amb l'Estatut.

Des d'Haití, De la Vega ha explicat que havia mantingut una conversa telefònica amb Montilla per expressar-li el seu malestar davant el discurs que va fer divendres a la nit en què acusava el govern de Zapatero d'incomplir l'Estatut.

Montilla va acusar el ministre Solbes de presentar una proposta "infraestatutària" i el va assenyalar com a responsable d'incomplir el 9 d'agost. Durant el seu discurs va proposar seguir negociant contra els qui no volen un nou model.

El tripartit més CiU han vinculat la negociació del nou model de finançament amb la votació dels Pressupost Generals de l'Estat per al 2009.

Des del govern de Madrid es considera que les bases sobre la reforma del finançament són un bon document per negociar i insisteix en què està desenvolupant l'Estatut.

El PPC entra a la trinxera catalana

Alicia Sánchez-Camacho 100808 CATinfo Els populars catalans faran front comú amb la resta de formacions polítiques catalanes per aconseguir un bon model de finançament. Així ho ha expressat la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. La líder popular ha dit que vol treballar amb el govern amb aquest objectiu.

Camacho, tot i que sempre ha considerat innecessari la redacció d'un nou estatut per millorar els pressupostos, ha expressat que en aquests moments prioritza aconseguir un finançament just i equilibrat i que ara "el més important és resoldre el problema" i que s'ha de treballar conjuntament amb els objectius de "revisar i canviar el model" i aconseguir molts més diners i recursos més justos" per Catalunya.

La presidenta del PP català ha criticat José Luis Rodríguez Zapatero per no mantenir el compromís de revisar el finançament. Camacho l'acusa de venir a Catalunya a "demanar vots" i, a la vegada, no estar al costat de Catalunya.

Els populars manifestaran demà en la reunió prevista amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, la voluntat de treballar plegats amb la resta de partits. Viquipèdia: Cavall de Troia

Cas del 92: tema oblidat

A la Xina hi ha pena de mort i a les seves presons s’hi tortura. Ho diu Amnistia Internacional, que diu el mateix dels Estats Units. Això últim no ha sigut cap impediment perquè el president dels Estats Units i de Guantánamo hagi criticat el govern xinès. Bush semblava indignat, però la indignació no li ha sigut cap impediment per assistir a la inauguració dels Jocs Olímpics. Hi eren tots els mandataris occidentals que han criticat el règim i que després han callat per respecte als milions de consumidors de la Xina. I és que Bush, com Sarkozy, només havia abordat la incòmoda qüestió perquè no li quedava més remei. Altres casos considerats menys clamorosos –amb xifres d’afectats més petites– s’obvien directament. Ningú va criticar l’Estat organitzador dels Jocs de Barcelona quan la detenció indiscriminada d’independentistes catalans va acabar en denúncies per tortures i l’aparell judicial es va negar a investigar-les. A les comissaries espanyoles també s’hi tortura, ho va deixar dit el relator de l’ONU Theo van Boven. Però només el Tribunal d’Estrasburg, després de molt demanar-l’hi, va aixecar el dit per esbroncar el govern espanyol pel cas del 92. I tema oblidat.

Vilalba reviu la vida a les trinxeres en el nou centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre

Vilalba dels Arcs, municipi de la Terra Alta, va inaugurar ahir a la tarda Soldats a les Trinxeres, el nou centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre. Aquesta exposició, que dóna nom al centre, posa en relleu les condicions de vida dels combatents en el dia a dia de la batalla i també quan no estaven lluitant: la neteja personal, com menjaven, com dormien i com es comunicaven amb familiars i persones estimades. El centre forma part d'un projecte més ampli per recuperar la memòria històrica dels espais de la Batalla i la seva sala compta amb diferents audiovisuals informatius i objectes recuperats a la zona de trinxeres que es podran visitar tots els dies. VilaWeb/ElPunt: Vilalba dels Arcs obre l'últim centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre

VilaWeb/ElPunt: El darrer dels espais de la batalla

Oriol Junqueras: La petjada ecològica

El concepte de petjada ecològica és un mètode que pretén analitzar la sostenibilitat de qualsevol grup humà, tot expressant en hectàrees l'impacte de la seva activitat sobre el medi; és a dir, el terreny que necessita anualment una persona per proveir-se de béns i serveis i per abocar-hi els residus. Si sumem totes aquestes superfícies individuals podem calcular la petjada ecològica d'una determinada comunitat i del conjunt de la humanitat. De tal manera que podem avaluar el xoc de cada model econòmic sobre el nostre planeta i, per tant, el seu nivell de sostenibilitat. I, sens dubte, l'actual petjada ecològica és molt més gran que la superfície disponible.

És a dir, si haguéssim de repartir el terreny productiu de la terra en parts iguals, a cadascun dels més de sis mil milions d'habitants li correspondria 1,7 ha. Actualment, el consum mitjà per habitant és de 2,8 ha, càlcul que indica que estem consumint més recursos i generant més residus dels que el món pot produir i admetre. I, en concret, els catalans n'utilitzem entre 4 i 5. Amb l'actual tecnologia, el nivell de vida dels rics no es pot estendre a tota la població mundial perquè desborda la capacitat de càrrega del planeta. Així, doncs, en bona part, la sostenibilitat exigeix una major equitat de les relacions comercials internacionals. Malauradament, la lliure competència no resoldrà aquests problemes, a causa -entre altres raons- de les abismals diferències de partida entre tots els agents econòmics. Tant és així que, probablement, les úniques solucions només poden venir de la voluntat de cooperació, d'acords internacionals per protegir el patrimoni global i d'un esforç conscient per reduir les nostres necessitats materials. Viquipèdia: Petjada ecològica

Mor el cantant i compositor nord-americà Isaac Hayes

El cantant i compositor nord-americà Isaac Hayes, un revolucionari del soul i la música disco, guanyador d'un Oscar i diversos premis Grammy, ha mort avui, als 65 anys, a Memphis (Tennessee), han informat fonts policials.

Hayes va crear les bases de la música disco als anys 70 i va aconseguir una gran popularitat el 1977 al posar la veu al personatge de Chef en el programa de dibuixos animats South Park. El disc Hot Buttered Soul el va convertir en una estrella musical el 1969. Hayes va ser el primer afroamericà que va guanyar un Oscar, el 1971, per la banda sonora de la pel·lícula Shaft, que també li va valer un premi Grammy. wikipedia: Isaac Hayes