lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juliol, 2009

Castells avisa que si no es respecta l'ordinalitat no hi haurà acord de finançament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat que existeixen condicions per poder arribar a un acord amb el govern espanyol pel que fa al finançament, però que abans caldrà superar els últims esculls, com fer respectar el principi d'ordinalitat.

Castells, amb aquestes declaracions, trenca el seu silenci mediàtic dels últims dies al voltant del procés negociador i ha assegurat que "és evident que en les últimes setmanes s'ha produït un avenç important en les posicions de la negociació, tant en relació amb el model com en relació amb la quantia".

Tot i així, el conseller d'Economia ha dit que si no se superen els últims obstacles, el govern català no podrà signar. Un d'aquests obstacles és el respecte al "principi d'ordinalitat que recull l'Estatut i que, en essència, implica que Catalunya, un cop aplicats els mecanismes de solidaritat entre territoris, no perdi posicions en el rànquing de rendes per càpita de les comunitats autònomes i no quedi per sota fins i tot d'autonomies que són receptores de recursos solidaris.

Uriel Bertran rebutja els 3.800 milions d'ERC perquè 'condemnen Catalunya a molts més anys d'espoli fiscal insuportable'

El líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista i diputat parlamentari, Uriel Bertran, rebutja de pla la xifra de 3.800 milions el tercer any que ha fixat el seu partit per a pactar el nou model de finançament de la Generalitat. Considera un error valorar l'acord 'en funció de les hipotètiques quantitats futures que el model reportarà' i advoca per valorar-lo en funció de 'la quantitat addicional que el model aportarà a Catalunya el primer any d'aplicació', perquè seran els diners 'que entraran de debò a la caixa'. La xifra que es baralla actualment, de 2.000-2.500 milions aquest primer any, 'només permetria la reducció del 10% de l'espoli fiscal'.

Carretero creu que amb el nou finançament l'espoli fiscal continuarà i Catalunya "continuarà pagant la festa"

Més clar, l'aigua!!*!! L'exconseller de Governació i promotor de Reagrupament, Joan Carretero, té clar que amb el nou finançament l'espoli fiscal continuarà.

Carretero, que no ha volgut valorar l'actitud d'ERC afegint que "ja no és d'aquest club" i que el que facin o deixin de fer li és "indiferent", preveu una campanya "intensíssima" per fer creure a tothom que l'acord és bo.

Pel líder de Reagrupament, Catalunya "continuarà pagant la festa" i no veu cap altra opció que la independència per no haver d'anar a pactar "les escorrialles cada dos per tres i aguantar que ens insultin quan anem a demanar el que és de Catalunya". Per Carretero, és una comèdia molt vista que no volen jugar.

"El que volem nosaltres és disposar dels nostres recursos i no continuar en la línia de demanar caritat a una gent que, prèviament, els hi hem donat nosaltres", ha afegit el promotor de Reagrupament, que creu que és una posició que "no té cap sentit".

A més, Joan Carretero ha dit que ja està acostumat que el govern espanyol digui coses i que acabi fent allò que "no té res a veure" i avança que encara estarem uns dies més "atrapats en el temps" en matèria de finançament, "com en el dia de la marmota", ha ironitzat.

Tarragona retira la medalla de la ciutat al dictador Franco amb l'abstenció del PP

Tarragona 090709 CATr

L'Ajuntament de Tarragona ha retirat en el ple d'avui la medalla de la ciutat al dictador Francisco Franco. Els quatre regidors del PP han votat en blanc, mentre d'altres han mostrat clarament la seva papereta amb el 'sí' a la vista, tot i que la votació era secreta, amb una urna. CiU ha votat a favor, tot i que el portaveu, Joan Aregio, ho ha qualificat de 'parafernàlia'. Per la seva banda, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha lamentat l'abstenció del PP quan recentment l'Ajuntament de Madrid ha retirat tots els honors a Franco. Segons la regidora de Patrimoni, Rosa Rossell, Tarragona va ser la segona ciutat catalana que va ser més bombardejada per les tropes franquistes, per darrere de Barcelona.

ICV reclama una reunió per la neteja del pantà de Flix, que es faria el 17 de juliol

El portaveu d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, va exigir ahir la convocatòria urgent de la comissió de seguiment del projecte per descontaminar el pantà de Flix. Així, el diputat Daniel Pi va recordar que les obres van adjudicar-se al març del 2008, i que la comissió no s'ha reunit des de fa més d'un any. Segons ICV, la inactivitat de la comissió i la falta d'informació sobre la situació del projecte han coincidit amb els canvis al Ministeri de Medi Ambient, que també han suposat un relleu al capdavant de la comissió, ara presidida pel secretari d'estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu. Forcadell va recordar que, al marge que la descontaminació siga una urgència mediambiental, els treballs que s'han de fer al voltant de l'embassament poden ser una «bona opció» de treball per als veïns de Flix i del territori que han quedat sense feina. Forcadell i Pi van dir que desconeixien si la visita de la ministra Elena Espinosa, el 14 de juliol, té a veure amb la neteja del pantà de Flix. Fonts properes al govern van explicar, però, que Espinosa vindrà a inaugurar el passeig fluvial de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, i que Puxeu i el conseller de Medi Ambient sí que visitarien Flix uns dies més tard, el 17 de juliol.

Vicent Sanchis: Rita, l’anxovera

Com que l’alcaldessa de València visita cada setmana el Mercat Central de la ciutat, on és la reina de les parades, el subconscient la va trair ahir i la va portar cap al peix salat. Rita Barberà va proclamar que la justícia hauria d’actuar d’ofici contra Rodríguez Zapatero, que una vegada a l’any rep una llauna d’anxoves, obsequi del president socialista de Cantàbria. Per a Rita, el seitó del nord és una “dàdiva” i pot implicar delicte. Els vestits del president Camps estan abocant el PP autòcton al ridícul. No perquè el faci més insensat, sinó perquè l’exhibeix als ulls del món tal com és. Rita Barberà 090709 RAC1

El cas Gürtel pot desgastar més els populars valencians que deu anys d’oposició insípida dels socialistes. Les anxoves de Rita van arribar ahir fins a la Casa Blanca, on estudiaran l’estratègia de l’alcaldessa per si algun dia el president Obama té un problema semblant al de Clinton. A Espanya en va parlar tothom. L’illa de Formentera, gràcies a un anunci de cervesa, i les anxoves del nord, gràcies a Rita Barberà, s’escaparan aquest estiu de la crisi. Al final, el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, va confessar que cada Nadal en regala un pot també al mateix Camps. Ostres! Francisco Camps ho té pagat tot! Vestits i peix menut. Com continuen sortint proveïdors de la Casa Reial Valenciana, més que una sentència caldrà fer-li un monument. Per estalvi de fons públics.

El G-8 no confia en els "brots verds"

Els països del G-8, reunits des d'avui a la ciutat italiana de L'Aquila, creuen que la situació econòmica "segueix sent incerta, malgrat els signes de recuperació que s'han registrat fins ara, i que segueix havent riscos significatius per a l'estabilització econòmica i financera".

Això és el que es desprén de l'esborrany de la declaració final sobre la crisi econòmica que els països participants a la cimera es disposen a aprovar. En l'esborrany, que va en la línia de l'acord al qual van arribar els ministres d'Economia i Finances del Grup el juny passat a la ciutat de Lecce (sud d'Itàlia), el G-8 reconeix "els progressos aconseguits fins ara" en la recuperació de la confiança i l'estabilització dels mercats financers. El G-8 es compromet en l'esborrany de la declaració conjunta a "assegurar la sostenibilitat fiscal a mig termini" i a donar suport al Fons Monetari Internacional (FMI) en la preparació de les estratègies per sortir de la crisi i atendre millor el problema de l'atur.

Els caps d'Estat i de govern de les set majors economies mundials més Rússia –i els països convidats com Mèxic, Brasil o Espanya– aposten així per la lluita contra l'evasió fiscal i reconeixen com a important la tasca de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

L'FMI pronostica un futur negre per a l'Estat espanyol

Cal marxar com més aviat millor!!*!! El Fons Monetari Internacional (FMI) ha revisat dràsticament a la baixa els seus pronòstics per a l'economia de l'Estat el 2009 en augurar una contracció del 4% aquest any, respecte del 3% estimat l'abril, mentre que per al 2010 espera un retrocés del 0,8%. De fet, l'actualització de les perspectives per a l'economia mundial de l'FMI suposa en el cas de l'Estat espanyol la revisió a la baixa més acusada de les projeccions de creixement per al 2009 entre els països desenvolupats, a més de situar l'Estat com l'únic país per al qual l'FMI no ha revisat a l'alça les seves perspectives de cara al 2010, sinó que les ha retallat una dècima.

El tour entra al Principat de Catalunya

Perpinyà, l’emblemàtica ciutat de la Catalunya Nord es va engalanar com avui ho farà Barcelona i a bona part del recorregut s’hi van poder veure moltes senyeres reivindicatives, multiplicades a través de la televisió. És la ressonància del Tour. Per això avui les carreteres catalanes s’ompliran de gent per veure l’esdeveniment, per presenciar de prop la prèvia de la batalla d’Armstrong i Alberto Contador, i Barcelona intentarà una onada humana groga. La serp multicolor del gran grup, la caravana única de 20 km i 300 vehicles, el jersei groc més preuat del món, el Tour de França, arriba avui a Catalunya per recórrer 181,5 km entre Girona i Barcelona. Amb un dur final a l’Estadi Olímpic, la capital catalana rebrà la llegendària cursa, encara més carregada de simbolisme per l’emocionant i incert retorn de Lance Armstrong, l’únic ciclista que la carrera no ha derrotat. Està a 22 centèsimes del liderat, però com està realment? El texà és a l’epicentre de la prova, totes les mirades l’avaluen i els experts inflen la incògnita. A punt de fer 38 anys i després de més de tres temporades retirat, el miracle Armstrong ja és un fet, amb dues etapes de protagonista, però no començarà a quedar definit fins a l’alta muntanya, que arrenca demà amb l’ascensió a Arcalís. Avui n’hi podria haver un tast a Montjuïc, amb el liderat de Fabian Cancellara tan penjant d’un fil que res és descartable. El nord-americà vol vestir-se de groc i potser aquesta tarda en tindrà l’última oportunitat de la seva vida. O potser no.

Comença la restauració del castell de Flix, l'únic de Catalunya que van bastir directament els carlins

L'Institut Català del Sòl va començar aquest dimarts la restauració de la zona perimetral i de l'àmbit interior del castell de Flix, una fortificació que es va bastir l'any 1837 durant la Primera Guerra Carlina i per ordre de Ramon Cabrera. Les obres les executarà l'empresa Construccions Jaén Vallès SL per un cost de 442.683,52 euros i duraran onze mesos. L'Ajuntament de Flix, que va aprovar fa dos anys el projecte de rehabilitació, vol instal·lar al castell un centre d'interpretació del carlisme.

Isabel-Clara Simó: Madrid de copes

Quin goig que feia tanta gent contenta, aplegada al Santiago Bernabéu, homenatjant un jugador que han comprat els madridistes, Cristiano Ronaldo (ara no m’hi poso si l’he pagat jo, perquè paguem les alegries dels altres i ens quedem les nostres penes per a nosaltres). Estaven tan contents, que un comentarista va dir que era com un Barça-Madrid, i jo que penso: però que no vam quedar 2 a 6? I jugant a futbol, no amb un concert sense cantants? I després un altre es va posar xulo i va dir que això valia més que la Champions. I jo que dic: però que en la Champions el Barça no va derrotar el Manchester per 0 a 2, amb l’avinentesa, ai mare, que jugava contra el Cristiano aquest tan car? No hi fa res: els madridistes es volien treure l’espina que tenien clavada al mig del cor, com la Dolorosa, que porta aquelles espasotes clavades al pit que et fa plorar només veure-la, i van dir: doncs per diners que no sigui, i muntarem una festa que els catalans cauran de cul. I apa, a cridar: ostres tu però que bons que som i que bé que juguem (ho deien en present, cosa estranya, car si de cas haurien de fer servir el futur) i com som d’estupends, perquè Espanya té una capital, i és Madrid, i que guanyin els catalans tres trofeus hauria de ser anticonstitucional (veges tu jo ara, aquí donant idees). I un va dir som els millors del món, no jugant sobre la gespa, però sí en els nostres cors ufanosos, i per això anem de blanc, com les núvies, per demostrar que som bons i purs. Jugar a futbol és un accident, però l’essència és ser de la capital del món. La festa quasi els la trepitja el funeral de Michael Jackson, però van estar atents i totes les televisions espanyoles bramaven: “No hem guanyat ni un p... títol, però som els millors!”.

El CSN aprova el pla de reforç dissenyat per l'ANAV

El CSN va fer pública ahir l'aprovació del pla de reforç organitzatiu, cultural i tècnic (Procura) dissenyat per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs, que gestiona les tres centrals nuclears de la demarcació, per corregir les deficiències que van originar la polèmica fuita de partícules radioactives a Ascó I el novembre del 2007, que va transcendir a partir d'una denúncia de Greenpeace i per la qual la central riberenca ha de fer front a una sanció històrica de 15,4 milions d'euros. El nou document, que s'emmarca en un pla organitzatiu per al període 2009-2013, ha estat avaluat per les direccions tècniques de Protecció Radiològica i Seguretat Nuclear del CSN i «haurà de ser actualitzat en els propers sis mesos a mesura que avancin les activitats de l'ANAV». El Procura estableix cinc línies d'actuació, des de les polítiques de seguretat fins a la identificació i resolució de problemes, per tal de millorar «la seguretat de l'operació de les tres centrals, la fiabilitat i el desenvolupament dels treballadors».

Oh, que bé!!!