lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de gener, 2010

Laporta reivindica el seu dret a entrar en política

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha reivindicat el seu dret a decidir entrar en política, tot i que ha insistit que encara no ha pres cap decisió, i ha demanat 'respecte' si finalment decideix presentar-se. 'Cadascú és molt lliure de fer el que cregui que ha de fer', ha assegurat Laporta, que ha mostrat 'respecte absolut' per les valoracions que es van fer des de diversos partits polítics a la possibilitat que es presenti a les eleccions catalanes amb un partit nou. Laporta ha dit tenir les seves idees, que no s'ha amagat 'mai' i que té 'la consciència molt tranquil·la'. El president blaugrana ha assegurat que es prendrà 'tot el temps que calgui' per prendre una decisió.

Avui: "Només estic reflexionant, em prendré el temps que calgui"

Montilla demana una "resposta política i cívica, clara i unitària" de la societat civil davant la sentència del TC

El president de la Generalitat, José Montilla, ha agraït per carta el suport que més de 200 entitats de la societat civil catalana han donat a l'Estatut arran de l'editorial conjunt publitat per una dotzena de rotatius catalans sota el títol Per la dignitat de Catalunya. Montilla demana a les entitats el seu suport a una "resposta política i cívica, clara i unitària" davant la sentència que pugui dictar el Tribunal Constitucional.

José Montilla reitera a la seva carta la necessitat de vetllar pels afers públics no tan sols des de l'àmbit de la política o com a tasca dels polítics. "Tothom és protagonista del present i del futur de Catalunya", afirma. Després d'indicar que "el desplegament constant i efectiu de l'Estatut és la millor manera de defensar-lo i l'actitud que millor serveix als interessos de Catalunya i dels seus ciutadans".

elPeriódico: Montilla prepara una resposta ''unitària'' de la societat catalana si hi ha retallades a l'Estatut

LaVanguardia: Montilla prepara una respuesta "unitaria" de la sociedad catalana si el TC recorta el Estatut

Avui: ERC i ICV celebren el missatge d'unitat de la carta de Montilla a les entitats

La militància socialista s'organitza per demanar el suport del partit a la ILP antitaurina

No tots els socialistes catalanes estan a favor de les corrides de toros, i alguns militants del PSC ja s'han començat a mobilitzar per tal de fer notar a l'aparell del partit la seva discrepància a una suposada consigna de votar contra la ILP antitaurina. Des de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) el militant i regidor del PSC Carles Marco ha posat en marxa una pàgina web que, sota el títol 'Militants del PSC a favor de la ILP Prou', pretén recollir adhesions de militants del partit a favor d'aquesta iniciativa antitaurina. Segons consta en la mateixa web, actualment hi ha 64 adhesions. El PSC va donar llibertat de vot als seus diputats quan es van debatre les esmenes a la totalitat a la ILP –una d'elles del PSC-, que va superar aquest tràmit. Ara, en el debat parlamentari, els socialistes catalans han avisat que no hi haurà vot secret i que els partits s'hauran de 'mullar' presentant esmenes. Als militants a favor de Prou cal sumar-hi el pes de les joventuts del PSC, que també s'han mostrat a favor de la prohibició de les corrides. Avui: La ILP antitaurina provoca un debat intern al PSC

El govern valencià canviarà la llei de Béns d'Interès Cultural per tirar endavant el projecte del Cabanyal

Per tal que la paralització de les obres ordenada pel ministeri de Cultura no tingui efecte La consellera de Justícia i portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, creu que l'ordre ministerial que atura les obres al barri del Cabanyal de València per considerar-les un 'espoli del patrimoni històric' és 'inconsistent'. La portaveu ha dit que es fa referència a 'aspectes formals' que no posen en dubte 'la legalitat vigent'. De León adverteix que s'interposarà un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional espanyola i que, cas de no prosperar, el govern valencià es planteja modificar la normativa sobre Béns d'Interès Cultural per continuar amb l'ampliació de l'avinguda Blasco Ibañez cap al mar. La Generalitat valenciana defensa que 12 sentències avalen la legalitat del projecte.

Paula Sánchez de León ha advertit que 'si amb la via legal no és suficient' el govern que presideix Francisco Camps està disposat a modificar la normativa de la declaració de Bé d'Interès Cultural per al barri marítim del Cabanyal, a València. La consellera de Justícia i portaveu del govern valencià ha intervingut en una roda de premsa conjunta amb l'alcaldessa de València per escenificar la 'unitat' davant el que es considera 'un nou atac als valencians'. VilaWeb: Salvem el Cabanyal, indignada pel desafiament de Barberá

Dinamarca deixa en llibertat els quatre activistes de Greenpeace

Van ser detinguts durant les protestes a la cimera sobre el canvi climàtic La policia danesa ha deixat en llibertat els quatre activistes de Greenpeace detinguts durant la cimera internacional sobre canvi climàtic que es va celebrar a Copenhaguen al desembre. Christian Schumutz, Nora Christinsen, Joris Thijssen i Juan López de Uralde van ser detinguts mentre protestaven al començament d'un banquet ofert per la reina danesa i han passat tres setmanes en presó preventiva.

Tanmateix, tots quatre són pendents d'un judici i Greenpeace ha informat que podrien tornar a la presó.

'El suposat crim que han comès és intentar traslladar als dirigents mundials la necessitat d'actuar urgentment per tal d'impedir el canvi climàtic catastròfic. La durada de la detenció sense judici es troba fora de qualsevol proporció, tenint en compte que va ser una protesta simple i inofensiva amb un objectiu legítim', ha dit el director executiu de l'ONG als països nòrdics, Mads Crhistensen. LaVanguardia: La justicia danesa libera al director de Greenpeace en España

El punt G de les dones podria ser només "producte de la imaginació"

Millor!!! Continuarem experimentant, que és lo bo!!! El punt G 070109 CATr

Investigadors del King's College de Londres (Regne Unit) asseguren que el punt G de les dones podria ser subjectiu, "producte de la seva imaginació", i no existir realment, després d'un estudi que han fet a 1.800 dones sense trobar cap prova de l'existència d'aquesta zona erògena.

El febrer del 2008, investigadors de la Universitat de L'Aquila (Itàlia) van assegurar haver trobat, mitjançant ultrasons, un àrea de teixit més gruixut a la vagina que podria ser la localització exacta d'aquest dubtós punt.

Segons les conclusions que apareixen publicades a la revista The Journal of Sexual Medicine, el punt G –descobert fa més de 50 anys pel ginecòleg alemany Ernest Gräfenberg– seria només un mite "estimulat per les revistes i els terapeutes sexuals".

Els pastissers catalans preveuen vendre 850.000 tortells de Reis

Els gremis de pastissers de Catalunya preveuen vendre 850.000 tortells de Reis, xifra similar a l'any passat. Aquesta dolça tradició passa per sobre de la crisi econòmica, per segon any. El tortell estrella continua sent el farcit de massapà i amb fruita confitada per sobre. La demanda, però, fa que cada any se'n produeixin més d'altres tipus de farcits, sobretot de nata, trufa i crema. Pel que fa al preu, oscil·len entre els 10 i els 40 euros, depenent de la mida del tortell -el quilo ronda els 25 euros. Segons el president del gremi de pastissers de Barcelona, Joan Turull, una família es gastarà un mínim d'entre 15 i 25 euros en el tortell de Reis.