lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de desembre, 2009

BON ANY 10 !!!

Puigcercós vaticina que el 2010 serà l'any en què es posarà rumb a la independència

Joan Puigcercós va augurar dimecres que el 2010 serà l'any de "llevar l'àncora i posar rumb" cap a la independència dels Països Catalans. En aquest sentit, el cap de llista republicà a les properes eleccions creu que no és important que la sentència sobre l'Estatut que faci el TC sigui positiva o negativa perquè considera que la via estatutària està esgotada. Diu que el seu partit el 2010 aposta per treballar "descaradament" per aconseguir la independència dels Països Catalans.

Puigcercòs també es va referir a la crisi econòmica que pateix l'Estat espanyol i va fixar tres orígens que l'han desencadenada. En primer lloc, 'la manera catalanobalear', en referència als 'impostos que es paguen però no tornen'; en segon lloc els Fons Europeus, la destinació de la qual sempre és Madrid, i els quals ha titllat d''ovnis', pel fet que no es coneixen a Catalunya ni a les Illes. Finalment, també s'ha referit al model del rajol i tot el boom de la construcció de la passada dècada.

De visita a Palma per participar en els actes de la Diada de les Illes Balears, Joan Puigcercòs també va fer referència als casos de corrupció que afecten la classe política de l'illa.

El president d'ERC va mostrar el seu suport a les persones d'Esquerra que van deixar els seus càrrecs per aquesta situació, però va afegir que cal "tallar" amb la corrupció i no ser còmplices d'un govern corrupte. Puigcercós també va fixar com a objectiu per al 2010, any electoral, "estar a Copenhaguen", formar part de la UE i les Nacions Unides amb veu pròpia.

Carretero augura un 2010 "clau" per a la independència de Catalunya

El líder de Reagrupament i exmembre d'ERC, Joan Carretero, ha augurat aquest dijous que l'any vinent serà "clau" per a la independència i la llibertat de Catalunya, un pronòstic similar al llançat aques dimecres pel líder d'ERC, Joan Puigcercós, que ha vaticinat que l'any que ve es posarà rumb a la independència.

"Les eleccions del 2010 seran un partit amistós més, com els de la selecció catalana, però si voleu, serà un partit decisiu, en què podrem decidir ser lliures; vosaltres teniu la paraula", ha afirmat en la felicitació de cap d'any dirigida als seus simpatitzants.

En l'esmentat missatge, publicat en el portal d'internet de la formació, Carretero ha desitjat que el nou any sigui millor que el 2009, per poder aconseguir el "somni d'un Estat lliure, pròsper i del benestar" per a tots els catalans.

Reagrupament estudia obrir les seves primàries als simpatitzants

L'associació independentista Reagrupament.cat, liderada per l'exconseller i exmilitant d'ERC, Joan Carretero, estudia obrir l'elecció dels seus candidats a les quatre circumscripcions catalanes per a les pròximes autonòmiques, no només als seus associats sinó també a simpatitzants.

Segons ha explicat la portaveu de la plataforma independentista, Rut Carandell, l’associació està estudiant la possibilitat d’una fórmula "a l'americana", és a dir, com les que es duen a terme per designar els candidats a les eleccions presidencials als Estats Units.

ERC acusa Montilla de "desqualificar" les opcions que s'enfrontaran a les catalanes del 2010

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat avui el president de la Generalitat, José Montilla, per "desqualificar les legítimes estratègies polítiques" que es confrontaran a les eleccions autonòmiques del 2010, en el seu discurs de cap d'any.

En un comunicat, ha assegurat que l'actitud del president està pròxima a l'"immobilisme" perquè nega l'evidència que una part cada vegada més important de la població considera definitivament superada la via autonomista, que Montilla s'obstina a defensar, ha dit.

Segons el republicà, "ni el cap de l'Executiu català ni ningú pot saber quin és l'horitzó col·lectiu que cal mantenir" perquè l'Estatut està pendent de sentència del Tribunal Constitucional i el seu futur és incert. `

La manifestació de la diada de Mallorca atrau 'més gent que mai'

Es Va llegir un manifest en què es criticava la campanya anticatalana i antimallorquina del PP El centre de Palma es vaa omplir un any més de manifestants a favor de la independència dels Països Catalans. Unes 4.000 persones, segons els organitzadors, i més de 1.000, segons la policia local, es van manifestar ahir dimecres, el dia de la Diada de Mallorca. i van reivindicar la independència dels Països Catalans.

Al final del recorregut de la marxa, es va llegir el manifest escrit per Biel Florit. La lectura va anar a càrrec d'Ander Zurimendi, un jove periodista basc que treballa al dBalears. En el discurs es va exigir el dret a l'autodeterminació, i la llibertat dels pobles catalans. A més, es va dir que no es tolera cap campanya anticatalana ni antimallorquina per part del Partit Popular balear. No es va deixar de banda tampoc una dura crítica als casos de corrupció de les Balears, que es van titllar "d'orgia".

A la manifestació hi havia polítics, com el líder del Bloc, Biel Barceló, el president d'Esquerra, Joan Lladó, i el president d'ERC, Joan Puigcercós. No hi va faltar tampoc un gran control policial durant tot el recorregut. Al final van sonar els himnes de Catalunya i de Mallorca, Els Segadors i La Balanguera.

VilaWeb: Una manifestació molt concorreguda a Palma reclama els Països Catalans

La CANC diu que el procés de selecció de seu és irresponsable

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) considera que la convocatòria per a la selecció de candidats a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d'alta radioactivitat és «irresponsable i antidemocràtica», ja que n'hi ha prou amb «un simple acord del ple municipal, sense ni tan sols exigir-ne la unanimitat i sense tenir en compte els municipis veïns» per formalitzar una candidatura. A més a més, els antinuclears acusen el govern espanyol de buscar una coartada «per poder justificar un allargament de les nuclears més enllà de la seva vida de disseny». En aquest sentit, es queixen que la previsió del volum de residus radioactius, unes 6.700 tones segons l'Estat, «s'ha fet sense establir prèviament un calendari de tancament de les centrals, per la qual cosa no es pot establir una quantitat fixa de residus». Un informe encarregat per la comissió que tutela el procés de l'MTC quantificava el combustible gastat emmagatzemat en les centrals en 3.370 tones a finals del 2005. L'altra meitat s'hauria calculat sobre la hipòtesi dels 40 anys de vida útil de les centrals.

D'altra banda, la coordinadora, en relació amb un dels arguments utilitzats per avalar l'MTC, també matisa que, dels 680 m³ de residus de Vandellòs I que estan a França, només 13 m³ ho són d'alta radioactivitat i que, en qualsevol cas, les quantitats que s'haurien de pagar a la firma francesa Cogema a partir del 2011 són retornables.