lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de desembre, 2009

La manifestació de la diada de Mallorca atrau 'més gent que mai'

Es Va llegir un manifest en què es criticava la campanya anticatalana i antimallorquina del PP El centre de Palma es vaa omplir un any més de manifestants a favor de la independència dels Països Catalans. Unes 4.000 persones, segons els organitzadors, i més de 1.000, segons la policia local, es van manifestar ahir dimecres, el dia de la Diada de Mallorca. i van reivindicar la independència dels Països Catalans.

Al final del recorregut de la marxa, es va llegir el manifest escrit per Biel Florit. La lectura va anar a càrrec d'Ander Zurimendi, un jove periodista basc que treballa al dBalears. En el discurs es va exigir el dret a l'autodeterminació, i la llibertat dels pobles catalans. A més, es va dir que no es tolera cap campanya anticatalana ni antimallorquina per part del Partit Popular balear. No es va deixar de banda tampoc una dura crítica als casos de corrupció de les Balears, que es van titllar "d'orgia".

A la manifestació hi havia polítics, com el líder del Bloc, Biel Barceló, el president d'Esquerra, Joan Lladó, i el president d'ERC, Joan Puigcercós. No hi va faltar tampoc un gran control policial durant tot el recorregut. Al final van sonar els himnes de Catalunya i de Mallorca, Els Segadors i La Balanguera.

VilaWeb: Una manifestació molt concorreguda a Palma reclama els Països Catalans