lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2008

Carod acusa CiU de demanar la Generalitat a canvi de pactar amb Zapatero

Carod-Rovira 080108 a l'oracle CATr El vicepresident del Govern i president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat que és “impropi d’un partit nacionalista” plantejar-se les pròximes eleccions com les d’un canvi possible a Catalunya com fa CiU. “El govern de Catalunya, no ja per un nacionalista sinó per un simple demòcrata català el decideix el Parlament de Catalunya. No el decideix La Moncloa”, ha afirmat, convençut que si “això que és elemental per a qualsevol demòcrata, per a un nacionalista hauria de ser elementalíssim”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Carod també ha posat en dubte que el pròxim mes d’agost Catalunya tingui nou sistema de finançament tal com preveu l’Estatut. “Jo no sé si la conjuntura dóna gaire per estar per la labor perquè, és clar, d’aquí un mes ja comença la campanya electoral, després vindran les eleccions, després passarà un mes més abans no es faci el govern i ja anem a l’abril. I a l’agost tindrem ja un nou sistema de finançament?”, s’ha preguntat el conseller de la Vicepresidència.

En referència a la reunió que mantindran demà els tres socis de govern a la Generalitat, el líder d’ERC l’ha qualificat de “normal” i ha afegit que “si cal” Esquerra “sí” que podria plantejar la renegociació d’alguns aspectes. “Si s’han d’actualitzar coses, s’actualitzaran” ha afegit Carod, que ha deixat clar que en primer terme la reunió servirà per “fer balanç de com va el govern”.

Els governs espanyol i francès acorden que la MAT passi pel traçat de la Jonquera-Le Pertús

Els executius espanyols i francès han tancat un acord previ a la cimera de dijous a París perquè el traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) sigui el de la Jonquera-Le Pertús, segons ha informat el secretari d'estat d'Energia, Ignasi Nieto, en una trobada a La Moncloa amb els periodistes acreditats a la cimera hispano-francesa de París.

L'acord estableix la creació del tram de 55 quilòmetres entre la zona de Figueres i Perpinyà. D'aquests 55 quilòmetres, 10 corresponen al tram internacional, i és en aquests en què encara s'ha d'acabar de decidir si se soterren, se soterren parcialment o van al descobert.

L'acord estableix d'aquesta manera el traçat, però falta per concretar el metre exacte pel que passarà, i el finançament, que es perfila com l'eix de la cimera pel que fa a la MAT. Segons l'executiu espanyol, les previsions són que la interconnexió estigui enllestida al 2012.

La Chacón anuncia l'AVE per abans de les eleccions

la Chacón 080108 CATr Carme Chacón, candidata del PSC a les properes eleccions generals i ministra d´Habitatge del Govern central, ha assegurat que l'AVE arribarà a Barcelona a mitjans del mes de febrer. Chacón, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, ha afirmat que "el que ens ha passat és que hem tingut un retard respecte al dia que havíem decidit, en qualsevol cas, es cosa d'un mes o mes i mig des de la data que estava prevista estarà arreglat. Estarà abans de les eleccions generals". D'altra banda, la ministra ha reiterat que no té cap tipus de problema amb el ministre d'Indústria, Joan Clos, i que estaria "encantada" de que l'exalcalde de Barcelona fos el segon en la llista del PSC a Madrid. "Estic encantada, no tinc cap problema, però he de tenir respecte pels meus companys i companyes de partit que decideix no només qui serà el primer de la llista, sinó el segon, el tercer, etc.". Tanmateix, segons ha comentat Chacón, la política catalana no patiria cap mena de canvi si José Luis Rodríguez Zapatero guanyés les eleccions i acabés pactant amb CiU per a fer govern a Madrid.

La N-340 concentra una tercera part de les víctimes mortals en accidents de trànsit a l'Ebre, que han baixat el 16% el 2007

El nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a les carreteres de les Terres de l'Ebre ha baixat un 16,22% respecte el passat 2006, amb 29 accidents i 31 víctimes mortals (respecte els 33 sinistres i 37 morts de l'any anterior), segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Malgrat això, les xifres continuen assenyalant la N-340 com un dels focus més importants d'accidents mortals: de fet, aquest tram de via va registrar onze morts, una tercera part de les víctimes d'aquest 2007. Els responsables de Trànsit i del Govern s'han felicitat per aquesta tendència general a la baixa, que certifiquen les dades respecte l'any 2000, amb una reducció del 45%. Malgrat tot, han recordat que es tracta d'un indicador que pot respondre a una conjuntura i han recordat als conductors la necessitat de no baixar la guàrdia i respectar les normes de circulació.

Wikipedia: la N-340

El PPC denuncia en un vídeo que no hi ha bilingüisme a les escoles catalanes

El PPC ha presentat aquest dimarts un vídeo de precampanya electoral per demostrar que a Catalunya "no s'està garantint el bilingüisme ni la llibertat perquè els pares puguin escolaritzar en la llengua que vulguin els seus fills". El president del PPC, Daniel Sirera, i el coordinador de campanya, Xavier Garcia Albiol, han mostrat el vídeo, que segons han manifestat "demostra l'evidència que neguen el PSC i els partits nacionalistes".

La proposta dels populars catalans és que "els pares puguin escolaritzar els seus fills en qualsevol de les dues llengües". No obstant això, Sirera ha afirmat que la resposta de quin és el sistema concret la contestarà a partir del 10 de març.

Al vídeo, "Sí, digui'm", una mare fa una trucada a la conselleria d'Educació i pregunta en quines escoles pot matricular el seu fill i si s'hi estudia en català i en castellà. Una persona li respon que no, i que el que es fa és l'assignatura de castellà i que en algun centre es fa alguna assignatura en anglès. La persona que truca demana si hi ha alguna escola en què s'estudiï el 50% en català i el 50% en castellà, i des d'Educació li responen que això no existeix. "Porque los nacionalistas i el PSC juegan con el futuro de nuestros hijos. Responde", és el missatge final del vídeo.

El ministre de Cultura diu que les negociacions pel retorn dels papers de Salamanca es troben 'a la recta final'

El ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha afirmat que les negociacions perquè retornin la resta dels 'papers de Salamanca' a Catalunya es troba "a la recta final". "Ho farem bé i de manera definitiva perquè la ferida gran, de tantes dècades, quedi curada", ha afirmat Molina.

Segons ha explicat, aquest diumenge va mantenir una llarga conversa telefònica amb el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, sobre aquest i d'altres aspectes i, com a conclusió, el ministre ha dit que queda 'poc temps' perquè els documents retornin a Catalunya.

Baraka

Una cria de macaco banyant-se en aigües termals d'un balneari nipó. Aquesta foto publicada a l'Avui, m'ha fet recordar la pel·lícula BARAKA...

Macacos banyant-se en aigües termals a la pel·lícula BARAKA

Baraka (Trailer)

Baraka (Trailer)