lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de novembre, 2008

Montilla defensa que "mai s'ha governat Catalunya amb tant sentit de país" com en l'actualitat. Digues que sí !!!

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat "el sentit de país" del govern i s'ha reservat el paper protagonista per a "propiciar una resposta serena i constructiva" en cas que el Tribunal Constitucional emeti una "sentència lesiva per al nostre autogovern". 241108 Miravet2 CATr Montilla ha assenyalat que en cas d'una sentència contrària a l'Estatut per part del TC faran un Miravet2. Convocarà a Miravet "les forces parlamentàries catalanes per a que la resposta sigui el més sòlida possible", tot i advertir que el govern "no caurà en la trampa de proposar per a Catalunya horitzons improbables". Al mateix temps, ha conclòs que "mai s'ha governat Catalunya amb tant sentit de país" com en l'actualitat, "com ho demostra el consens parlamentari en algunes lleis". Així mateix, ha defensat que l'Estatut del 2006 "constitueix la millor garantia de la societat del benestar a la que aspira el poble de Catalunya".

ERC vetarà els pressupostos al Senat

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que el seu grup presentarà un veto al Senat als pressupostos generals de l'Estat (PGE), al marge dels de CiU i ICV-EUiA, després que el govern espanyol hagi rebutjat el gruix de les seves esmenes als comptes, dirigides a aportar més recursos per al desplegament de la llei de dependència i al fons d'immigració.

En una roda de premsa després de la reunió de l'executiva d'ERC, Ridao ha explicat que el partit ha decidit presentar el seu propi veto, que és "inoperant i absurd", perquè permetrà al govern de Zapatero aprovar els pressupostos sense necessitat de negociar esmenes.

Per Ridao, el PSOE ha perdut una "oportunitat de ser lleial amb ell mateix i amb Catalunya" en rebutjar les esmenes d'ERC.

La tancada d'estudiants creix i s'escampa

La tancada d'estudiants a la Universitat de Barcelona (UB) continua i des d'aquest matí els 200 estudiants que hi ha tancats a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona s'hi han afegit els estudiants de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma. Uns 150 estudiants han ocupat aquest matí aquesta facultat i s'han instal·lat amb sacs de dormir al vestíbul, en protesta pel pla de Bolonya.

Els estudiants han traslladat la seva tancada des de la Facultat de Ciències Polítiques (que compta amb una vintena d'aules), on eren des de la setmana passada, a la de Lletres, més espaiosa. Així, algunes de les classes d'aquesta facultat s'han suspès, i en algunes aules el mateix centre s'ha penjat un cartell assenyalant que les classes poden canviar d'ubicació. Fonts de la UAB han assenyalat que en principi l'activitat acadèmica continuarà, encara que de manera irregular, perquè hi ha nou aules ocupades, a més d'un passadís i el vestíbul d'entrada, on s'acumulen els sacs de dormir i el material que els estudiants han previst que necessitaran durant la tancada.

Segons ha informat un portaveu dels estudiants, la idea és substituir les classes acadèmiques per d'altres que expliquin quines seran les conseqüències de l'aplicació del pla de Bolonya.

Detenen una noia per triplicar la taxa d'alcohol permesa i saltar-se un control policial

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de novembre una noia de 22 anys, veïna de Roquetes, com a presumpta autora de dos delictes contra la seguretat viària per conducció temerària sota la influència de l'alcohol. A més, la van denunciar per via administrativa perquè va donar positiu a la prova de substàncies estupefaents, presumptament opiacis i cocaïna. Segons els Mossos, la noia es va saltar un control de trànsit a la carretera C-12 i va patir una sortida de via, abans que fos interceptada pels agents.

La prova d'alcoholèmia que se li va practicar va donar "positiu penal" amb una taxa de 0,87 mg/l d'aire expirat, que triplica la legalment permesa. A més, va donar positiu presumptament en opiacis i cocaïna en la prova de drogues que també se li va fer. Per tot plegat, va quedar detinguda.

Això demostra que quan mos hi posem, millorem les "marques" dels mascles. Estan caient molts tòpics. Des del "Ah, és una dona!!!" indicant que no sabem conduir, ha plogut molt. I de pèl en tenim com lo que més! Lo que passa és que mos depilem, xatos !!!

Ibarretxe diu que la consulta està 'al cor' del PNB des de fa 100 anys

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat avui que ‘la consulta i la capacitat de decisió del poble basc’ estan ‘al cor’ del projecte polític del PNB ‘des de fa 100 anys’ i ‘no desapareixeran de cap programa electoral en els pròxims 100 anys, almenys’. A més, ha preguntat al PP i al PSE-EE ‘amb quina cara’ demanen el vot assegurant que defensaran els interessos de la societat basca després d’haver ‘negat la seva veu’ a l'impedir la consulta. Ibarretxe ha insistit que ‘evidentment, al cor del nacionalisme democràtic basc hi ha la il•lusió de realitzar la consulta al poble basc, per tenir així capacitat de decisió. ‘Això ha estat durant 100 anys al cor del nostre projecte polític perquè, decidir aquí, la capacitat de decisió del poble basc, vol dir tenir més capacitat cada vegada d’actuar, i això es tradueix en tenir també més capacitat de progressar.

Per aquest motiu, ha afirmat que ‘cada vegada la societat basca ha anat reivindicant un major grau d'autogovern, de capacitat de decisió i en el futur veurem com la participació democràtica s'instal•la cada vegada amb més força també a Euskadi’. Ibarretxe s’ha mostrat segur que es produiran ‘consultes i decisions aquí a Euskadi, perquè això significarà, com ha significat en el passat, també progrés’.

El lehendakari ha reiterat que José Luis Rodríguez Zapatero i el seu Govern es van comportar amb ‘supèrbia’ davant la Llei de Consulta aprovada pel parlament basc, demostrant, al seu judici, que no tenien ‘cap tipus d'interès a conèixer quina decisió volíem prendre, quina era la nostra opinió en relació amb la pau i amb la construcció i el desenvolupament d'acords entre els partits polítics’.

Ai! tot això sona a més finançament pel País Basc. Cada cop que es queixen els cauen uns mil millonets més. I aquí què?

ERC de Tortosa vol retirar el monument franquista a la Batalla de l'Ebre amb recursos de la Generalitat

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa presentarà una moció, en el ple ordinari del pròxim dilluns, que demana la retirada del monument franquista a la Batalla de l'Ebre, ubicat al mig del riu. ERC, integrant de l'equip de govern juntament amb CiU, ha deixat clar que l'Ajuntament no es pot permetre costejar una actuació així i, per tant, insta el Departament d'Interior a fer-se càrrec de la retirada. La proposta dels republicans va més enllà i aposta per aprofitar la pilastra del monument per fer una passarel·la de vianants. ERC també vol que la Generalitat es faci càrrec del cost del projecte d'aquesta passarel·la.

VilaWeb/ElPunt: El govern de Tortosa es divideix sobre la retirada del monument franquista