lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2011

L'Ajuntament d'Amposta rebutja el transvasament de l'Ebre a Castelló per unanimitat

El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha seguit els passos del de Tortosa i ha aprovat per unanimitat una declaració institucional contra la demanda d'un transvasament de l'Ebre per part de la Diputació de Castelló. El text reflecteix el rebuig del consistori a la demanda de 90 hectòmetres cúbics anuals del riu, i reitera els arguments científics sobre la inexistència de “sobrants” d'aigua de l'Ebre.

L'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, ha advertit que la declaració és un “avís per a navegants” sobre la posició institucional del consistori davant les possibles noves peticions d'aigua del riu procedents del País Valencià.

Des de l'oposició, el portaveu municipal d'ERC, Adam Tomàs, ha retret al govern espanyol que encara no hagi “fet els deures”, ja que això hauria “tallat les expectatives” dels governs murcians i valencià. Tomàs ha criticat que aquests executius no hagin estudiat alternatives d'abastament d'aigua i s'hagin dedicat “a creuar els braços i esperar que torni a guanyar el PP per tornar a treure el Pla Hidrològic Nacional”.

Ja els tenim aquí !!!

Bono: “Demanar la independència és anacrònic, antic i insolidari”

“Demanar la independència és anacrònic, antic i insolidari”, ho ha dit José Bono, president del Congrés espanyol en declaracions aquest dilluns a Catalunya Ràdio.

Bono ha destacat que no entén “Espanya sense Catalunya, ni Catalunya sense Espanya”. Pel president del Congrés, caldria revisar el model autonòmic per limitar les diferencies. (Ai, ai, ai!!!)

I, mentrestant, els NOSTRES POLÍTICS: El govern prepara un pla nacional de valors, que serà aprovat pel Consell Executiu en quinze dies, per potenciar “una societat més humanitzada”, segons ha explicat aquest dilluns, Josep LLuís Cleries, conseller de Benestar Social i Família a Els matins de TV3.

Entrevista a Josep Lluís Cleries: "És un pla transversal que proposa uns valors amb què tothom estarà d'acord"