lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de desembre, 2009

La coordinadora nacional fa una crida 'solemne' a la participació per forçar un referèndum vinculant

La coordinadora nacional de les consultes independentistes ha fet aquest divendres una crida 'solemne' a participar a les 700.024 persones de més de 16 anys amb dret a vot per 'sacsejar' el mapa polític català i forçar el Parlament a convocar un referèndum d'independència vinculant. Així ho ha expressat aquest divendres un dels portaveus de la coordinadora, Uriel Bertran, que ha volgut donar el màxim valor polític de les consultes en resposta al president de la Generalitat, José Montilla, que va relativitzar-ne la importància. En total s'han mobilitzat 15.000 voluntaris als 167 municipis on es faran les consultes. S'obriran 152 col·legis electorals i 564 meses.

En roda de premsa el dia en què s'ha tancat la campanya per les consultes sobre la independència d'aquest diumenge 13 de desembre, Uriel Bertran ja ha avançat que la coordinadora se sent 'molt contenta' de com els més de 15.000 voluntaris mobilitzats han treballat 'amb professionalitat' per organitzar les consultes als 167 municipis –entre ells el més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, de només 21 habitants- de 29 comarques que les faran en aquesta primera onada.

Avui: Tret de sortida a la consulta sobre la independència a 167 municipis

Laporta creu que les consultes serveixen per demostrar que un país que 's'està morint' es 'desperta'

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, considera que 'Catalunya està morint' i apel·la a votar sí en el referèndum d'independència que faran aquest diumenge més de 167 municipis. El president blaugrana considera que aquestes consultes serveixen tant per demostrar que el país es 'desperta' com per millorar l'autoestima del poble català. Laporta apel·la a la mobilització 'necessària' davant d'un Estat que 'no resolt els problemes, socials, econòmics, lingüístics i identitaris' de Catalunya. Laporta ha estat el principal orador de l'acte de clausura d'Osona Decideix, la plataforma que coordina els 34 municipis d'Osona que diumenge faran la consulta. A l'acte hi han participat un miler de persones.

Avui: Laporta omple en el final de campanya pel 13-D a Osona

Joan Laporta: 'Som una nació i el país desperta' (VilaWeb)

CiU i ERC nomenen interventors i apoderats pel referèndum del 13-D a Osona

CiU i ERC han nomenat ja els seus regidors i apoderats per a la jornada electoral del referèndum sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 13 de desembre a la comarca d’Osona, segons han informat els seus presidents locals de Vic, David Sala i Raül Escobar, respectivament. En total, 34 persones, 22 per part de CiU i 12 per part d’ERC actuaran com a interventors o apoderats dels partits polítics tal i com es fa en les convocatòries electorals. Osona Decideix va oferir aquesta possibilitat a totes les formacions polítiques.

Carme Capdevila, l'única consellera del Govern que votarà per la independència el 13-D

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila (ERC), serà l'única del Govern que el diumenge 13 de desembre votarà a favor de la plena sobirania de Catalunya en la consulta sobre la independència de Catalunya del municipi on viu, a Sant Hilari Sacalm (La Selva). Capdevila és l'única de les conselleres d'ERC que podrà votar per la independència, tenint en compte que la resta viuen en municipis on el 13 no s'hi faran consultes. El conseller de Governació, Jordi Ausàs (ERC), ja va anunciar que té intenció de votar per la independència al seu municipi, la Seu d'Urgell (Alt Urgell), on la consulta és previst que es faci el febrer del 2010 en la segona onada.

ICV "estén la mà" als socis de govern per arribar a un acord sobre successions

Iniciativa Verds (ICV) ha mogut peça i ha ofert la "mà estesa" als seus socis de govern a la Generalitat per buscar un acord sobre la reforma de l'impost de successions. La formació ecosocialista reclama, però, la disposició del PSC i d'ERC a negociar "de veritat" i que deixin de banda el "menyspreu" per les posicions d'ICV.

El candidat a la Generalitat i secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat aquest divendres l'interès de la seva formació perquè hi hagi una rebaixa de l'impost pactada amb el PSC i ERC "i no amb CiU". Per això ha instat el departament del conseller Antoni Castells a tenir una actitud de "flexibilitat". Herrera ha advertit que es vol forçar ICV a acceptar que patrimonis d'1,3 milions d'euros siguin considerats "de classe mitjana" i quedin exemps de tributar.