lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de gener, 2008

Humor: que venen eleccions !!!

no pagaran, no pagaran... 280108 COMr

Spot de Coalicio Valenciana Generales 2008

Manuel Pizarro, ara número dos del PP a les properes eleccions, es confessa en una entrevista a La Vanguardia "un enamorado de Catalunya. Mi primer destino fue Tarragona. Allí pasé una de las mejores épocas de mi vida. He tenido quince años casa en Catalunya, en Val d´Aran. Me he metido en la sociedad catalana. A mí, en cariño a Catalunya no me gana nadie. Me encanta Pla, todo lo catalán. Para los aragoneses, Catalunya es nuestro segundo hogar".

La mamella de les nuclears: Les centrals nuclears subvencionen la compra d'un vehicle tot terreny per al Consorci de la Serra de Llaberia

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, A.I.E. (ANAV) patrocina amb 27.200 euros l'adquisició d'un vehicle tot terreny amb l'objectiu d''afavorir la realització de les tasques de conservació i estudi del territori que porten a terme els tècnics del Consorci de la Serra de Llaberia', tal i com explica l'ANAV. El president del Consorci, Òscar Serrano, com a màxim representant de la institució i els directors de la Central Nuclear d'Ascó, Rafael Gasca i de la Central Nuclear Vandellòs II, César Candás, en nom d'ANAV han ratificat aquest dilluns l'acord. L'associació nuclear manifesta que l'objectiu és 'contribuir i potenciar la preservació i potenciació d'aquest Espai d'Interès Natural'. -De cop i volta s'han tornat ekològiks ? Tant donatiu ja fa tuf !!!

Vicent Partal: Una proposta per a dissabte (i per a tots)

Dissabte farà 800 anys justos del naixement de Jaume I, el rei que va incorporar València i Mallorca i que va configurar la nació on vivim avui.

A més alguns considerem Jaume I el primer dels nostres blocaires ja que El Llibre dels Fets no és una crònica a l'ús sinó un relat profundament personal que sembla que el rei dictava, atès que ell no sabia escriure.

Així que propose una combinació d'aquests dos elements. Propose que dissabte el màxim nombre possible de blocaires commemorem l'efemèride fent un post que continga un fragment del Llibre dels Fets i una reproducció del Penó de la Conquesta, la bandera que els andalusins hissaren a les Torres de Quart de València en senyal de rendició.

El text del llibre, en un arxiu massa complicat però útil, el podeu trobar ací. I el Penó no és difícil d'aconseguir.

El cartipàs de l'Amable: Tivissa aprova el “txec nadó”

En el plenari del passat dia 21 de desembre i a proposta de CiU, es va aprovar per majoria absoluta de tots els grups municipals el “txec nadó” o ajut econòmic per naixement o adopció de fills.

Per poder ser receptor d’aquest ajut caldrà que tota la unitat familiar estigui empadronada al municipi i hi tingui fixada de manera permanent la seva residència a més de comptar, en el moment del naixement, amb una antiguitat mínima de 2 anys en el padró d’habitants. L’ajut, de 1000 €, serà efectiu a partir del dia 1 de gener de 2008 i una vegada s’enregistri al nadó al padró d’habitants.

El cartipàs de l'Amable: Tivissa aprova el “txec nadó”

L'Ajuntament de Lleida comença els tràmits per retirar la medalla de la ciutat a Franco

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, va anunciar divendres en el ple municipal de gener que el consistori iniciarà els tràmits legals per retirar la medalla de la ciutat concedida el 1941 al dictador Francisco Franco.

Ros va respondre així una pregunta de la regidora republicana Montse Bergés, que va preguntar en el ple quins passos estava seguint l'Ajuntament per complir la llei de la memòria històrica.

A l'anterior mandat municipal, en què els socialistes governaven amb ERC i ICV, els tres grups de govern van aprovar la retirada de la medalla. El PSC, que ara governa en solitari, ha donat el primer pas per complir aquell acord.