lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de novembre, 2008

Barça 1 - Benidorm 0

Puyal 121108 De penal fallat. No ha pogut ser més trist el pas als vuitens de final de la Copa del Rei. Amb un penal que ha fallat Leo Messi, però que ha sabut aprofitar el rebuig del porter per marcar el gol de la victòria sobre el Benidorm, el Barça ha cobert amb més pena que glòria l'expedient d'avui i ha evitat la "relliscada" que tem patir un dia d'aquests Pep Guardiola. Ha marcat La pulga, però l'home de l'eliminatòria ha estat Bojan, autor del gol de l'anada i l'home que ha forçat el penal quan el Barça estava a punt de firmar un vergonyós 0-0. Ha succeït a quatre minuts del final, cosa que dóna idea de la llaunota d'aquesta nit. Ha estat la millor acció de Bojan, en l'única vegada que s'ha escapat d'un defensa. Etoo ha agafat la pilota i l'hi ha entregat a Messi, que havia buscat el gol en dos bons remats, els únics amb cara i ulls que ha estat capaç de crear el Barça davant un Benidorm que li ha creat més dificultats de les previstes. Les mateixes que el Numància i el Basilea. Contra els rivals de menor entitat, el Barça s'ha contagiat i ha exigit, també, la seva cara més melangiosa i grisa. Desordenat i impacient, el Barça s'ha deixat arrossegar per la desídia, sense apel·lar a la força i l'ambició que li reporta l'admiració unànime. Tampoc s'ha motivat amb el ridícul del Madrid. Era un altre dia propici per aprofundir en les enormes diferències que els separen. El morbo no ha estimulat els blaugranes. Però tampoc han pogut fer migdiada, encara que ho semblés per les poques coses que han fet. Abans de complir-se el primer minut, Chupe no ha arribat per centímetres a una pilota d'or que l'ha deixat davant de Pinto. Aquest segon avís, afegit al llançat per Guardiola en la vigília, ha tingut el mateix efecte: cap. El Barça ha hagut de jugar sempre mirant el retrovisor. Igual que el Benidorm. Els dos equips han plantat les defenses molt avançades i allunyades dels seus respectius porters, i els dos equips han tractat de sorprendre's amb passades llargues, buscant l'esquena dels centrals. El discurs de Guardiola, a més d'alarmant, ha estat premonitori. L'equip ha fallat. Ni tan sols serveix d'excusa el valent plantejament del Benidorm, animat pels seus col·legues d'Irun. Sense por, amb més gosadia que altres primeres, ha buscat les pessigolles al Barça amb ràpides sortides des del darrere. Pinto ha intervingut dues vegades per evitar que l'onze alacantí s'avancés al marcador. Tan fi ha estat amb la mà com erràtic amb els peus. Fins a ell arribava la bona pressió visitant. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

Solbes assegura que el Govern espanyol compleix 'al cèntim' la inversió a Catalunya. Ai, que em pixo !!!

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha negat aquest dimecres que Foment i les empreses públiques que en depenen, com Adif, no executin a Catalunya les quantitats pressupostades, tot i que tampoc ha aportat dades de quin és el grau de compliment d'aquests compromisos.

Segons Solbes, el Govern espanyol 'compleix al cèntim' la inversió a Catalunya, però el fet que el 76,5% dels projectes que es fan a Catalunya estiguin a mans d'empreses públiques (per un 52% a l'Estat), i no directament dels ministeris, dificulta que el seu govern pugui donar dades exactes sobre la territorialització de la inversió al llarg de l'any.

El vicepresident econòmic del govern espanyol ha assegurat des del Senat que 'el màxim interès' del govern espanyol és 'complir totes les normes' i amb el Tribunal de Comptes, i la seva 'màxima preocupació' és 'complir amb l'Estatut de Catalunya i amb els seus compromisos d'execució d'inversió', que 'poden pujar o baixar en un moment determinat' depenent 'de l'evolució global de la inversió en un moment determinat'.

L'Arxiu Nacional de Catalunya publica més de cinc mil documents a internet

El director general de Patrimoni de la Generalitat, Josep M. Carreté, i el director general d'Innovació, Joan Badia, presenten avui a migdia l'arxiu digital ANC@ula. Aquest arxiu posa a disposició de tothom més de cinc mil documents digitalitzats de l'Arxiu Nacional de Catalunya. És un banc de dades que fins ara solament es podia consultar des dels ordinadors de l'Arxiu mateix, però que ara s'ha dipositat a internet per facilitar-ne l'accés general.

L'arxiu digital ANC@ula vol ser, sobretot, una eina educativa per a escoles i instituts, encara que també pot servir als investigadors. De moment, hi ha documents dels refugiats de la guerra del 1936-39, de la guerra de successió, registres d'un armer reial del segle XVIII... Tots els documents són còpies digitals de documents conservats a l'Arxiu, i la consulta d'aquestes còpies evita, de passada, la degradació dels originals.

Tortosa no té l'aigua garantida en cas d'accident al pantà de Flix

Els pous d'emergència de Vinallop han de servir per garantir l'aigua als municipis i empreses connectats al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), si es produeix una fuita tòxica durant el procés de descontaminació del pantà de Flix. En canvi, el projecte que va presentar Acuamed només preveia les expropiacions dels terrenys al marge dret, al lloc on s'han de construir els pous, però no les expropiacions ni les obres necessàries per portar l'aigua des de la canonada del minitransvasament a la xarxa urbana de Tortosa. Aquest factor, junt amb la falta d'informació als veïns afectats i de garanties sobre el subministrament al poble de Jesús –i per tant també a l'hospital de la Santa Creu–, és el que va fer que l'Ajuntament reclamés l'ajornament de les expropiacions.

VilaWeb/ElPunt: L'aigua dels pous de Vinallop no pot arribar a Tortosa ni a l'hospital de Jesús

Neix l'Acadèmia del Cinema Català

L'Acadèmia del Cinema Català ja és una realitat. S'ha posat en marxa amb la voluntat de "fer saber al món" que el cinema català és "de qualitat", segons ha afirmat el seu president, l'actor i director Joel Joan.

En aquesta línia, l'Acadèmia ha anunciat que lliurarà cada any uns premis del cinema català, que serviran per reconèixer la producció catalana. La nova entitat compta actualment amb un centenar de membres, i aglutinarà els sectors creatius, tècnics i de producció de la indústria cinematogràfica catalana.

L'acadèmia també promourà la investigació del llenguatge cinematogràfic i organitzarà debats i seminaris.

Cayetana d'Alba volia segrestar 'El Jueves'

Una portada de la revista El Jueves on apareix Cayetana d'Alba nua envoltada de bitllets com si fos Mena Suvari entre roses a American beauty ha molestat tant la duquessa que ha demanat a un jutjat de Sevilla que retiri dels quioscos aquest número de la revista. El jutge ha decidit desestimar les mesures sol·licitades per l'aristòcrata i així ho ha fet saber a la revista en un comunicat. La portada feia referència a les continues especulacions amb una possible boda de la duquessa amb el funcionari Alfonso Díez Carabantes, amb qui aquesta setmana està de vacances a Itàlia, seguida per una cort de paparazzi que puntualment informen sobre les seves activitats turístiques.

"Estoy sola. ¡Llámame!" i "Braguetazo grande de Espanya", deia la portada que ha molestat l'aristòcrata. El juliol de l'any passat El Jueves va ser segrestat pel jutge Del Olmo per una caricatura dels prínceps. "Leíamos las semana pasada en el Hola que la duquesa de Alba se había reunido con la Reina y, tras este encuentro, había declarado: “Ya no hay planes de boda”. ¿La convenció la Reina para que no diera ese paso? Si eso es así, nosotros nos atrevemos a llevarle la contraria a su Majestad, y animamos a la duquesa a que pase por el altar. Porque ya estamos hartos de que, cuando un tío se liga a una tía veinticinco años menor, todo el mundo resulta que lo ve muy bien, y alaba el gusto del señor en cuestión, y, sin embargo, las raras veces que ocurre lo contrario, la cosa parece un escándalo. ¿Pero qué mierda de sociedad igualitaria es esta, hombre?" (El Jueves)