lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de desembre, 2009

Joaquim Nadal adverteix que ningú esperi miracles després del traspàs de Rodalies

Pos acomencem bé !!! El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha alertat que "ningú" esperi "miracles" després del traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat perquè les millores seran graduals. Nadal creu que no s'han de crear "falses expectatives" perquè les millores seran "progressives", començant per treballar per aconseguir "una major proximitat en l'atenció a l'usuari", personalitzar el servei, la imatge dels combois i l'anàlisi de les possibilitats de franges horàries i la manera de ver servir els diferents serveis.

L'Estat traspassa Rodalies sense els calés

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha afirmat que encara no està tot fet, ja que "queda pendent que l'Estat compleixi a partir del 2010 amb els 4.000 milions d'euros compromesos per als 6 anys vinents per modernitzar la xarxa i fer inversions estructurals amb el túnel de Montcada, la connexió amb l'aeroport o la línia orbital". Segons ha explicat Ridao, "res de tot això figura ara mateix en els pressupostos de l'Estat del 2010".

VilaWeb: Generalitat i govern espanyol signen l'acord del traspàs de la rodalia de Barcelona

Tresserras lamenta la falta de "gentilesa" del govern espanyol en el cas Centelles

Joan Manuel Tresserras ERC 291209 CATr

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha lamentat que el Ministeri de Cultura "no va tenir cap gentilesa especial i va actuar sense consultar res” en relació al fons fotogràfic d'Agustí Centelles que els seus fills han venut al govern espanyol i van dipositar dilluns a l'Arxiu de Salamanca. El titular de Cultura, que s’ha mostrat dolgut per com han anat els fets, ha afirmat que en cap moment “vam tenir la impressió que el Ministeri estigués treballant per una via contrària als interessos del govern català" i, per això, "la sorpresa ha sigut més gran". El conseller Tresserras ha explicat que “pel departament de Cultura és difícil negociar amb el Ministeri si l’actitud de la família no és favorable”. En aquest sentit, ha argumentat que "tampoc vàrem interpretar el neguit de la família, ja que s’havia arribat a un acord base amb ells”. En declaracions al programa L’oracle de Catalunya Ràdio, Joan Manuel Tresserras ha demanat “la tranquil·litat suficient” davant la venda al Ministeri de Cultura del llegat del fotoperiodista Agustí Centelles per tal de poder refer el contacte amb la família del fotoperiodista. "El que no es pot fer és alimentar una presa de posició que, treta de context, dóna per fer bullir l'olla i pot dificultar contactes que hi ha pendents". Avui: Presses per l’arxiu Centelles

Pilar Rahola: Venganza en plato caliente (LV)

Carod-Rovira assegura que el futur de Catalunya mai no el decidirà un tribunal

El vicepresident del govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, assegura que "el futur de Catalunya no el decidirà mai cap tribunal constitucional, sinó el mateix poble català" que "mai ha permès que altres decideixin per ell". Carod-Rovira es refereix en el seu blog d'internet a la trajectòria històrica de la Generalitat, i recorda "la seva persistència més enllà de guerres i dictadures, repúbliques i monarquies com a reflex de la lluita irrenunciable de la societat catalana per la defensa de les llibertats".

"La història –explica el mandatari d'ERC– ens porta a un moment clau però no determinant, la sentència del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, que si és adversa, caldrà capgirar, i si ens és favorable, caldrà aprofitar". "Sigui quin sigui el resultat final d'aquest procés polític i judicial –afegeix–, per damunt del sentit d'aquest pronunciament que esperem, ni de bon tros haurem arribat al final del camí", i remarca que "la Generalitat ja hi era abans que cap Tribunal Constitucional".

Bloc de Carod: Generalitat de Catalunya, ara i sempre

Denuncien Carrefour per vendre fruita en mal estat i incomplir la normativa europea

El director gerent de l'Associació Catalana d'Organitzacions de Productors de Fruita Catalònia Qualitat, Manel Simon, ha presentat aquest dimarts a l'Agència Catalana de Consum a Lleida una denúncia contra Carrefour per vendre suposadament fruita de mala qualitat que incomplia la normativa europea. Segons Simon, fa dues setmanes que pagesos i socis de l'entitat es queixen d'aquesta situació 'intolerable' i per tant, van decidir anar a comprar a la superfície comercial quatre quilos de poma. Després d'analitzar-los, van comprovar que incomplia tota la normativa de qualitat europea.

L'OMS considera prematur donar per acabada la pandèmia per la grip nova

Potser queda algú que no ha sucat!!! La directora general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Margaret Chan, considera prematura una rebaixa del nivell d'alerta de pandèmia per la grip H1N1 o grip A. Segons Margaret Chan, caldrà continuar encara els controls durant els pròxims sis a dotze mesos. La directora de l'OMS ha defensat un cop més la declaració de l'alerta, tot i que ha reconegut que ella encara no s'ha vacunat contra la malaltia.

La PDE vol mobilitzar els universitaris ebrencs en defensa del cabal ecològic

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat una reunió de treball amb els joves de les Terres de l'Ebre que estudien a Barcelona, Tarragona o Lleida, que tindrà lloc demà dimecres al local del carrer Enric d'Ossó, a partir de les sis de la tarda. La PDE ha aprofitat les vacances de Nadal per convocar els universitaris i demanar-los que els ajuden a mobilitzar la societat catalana, durant el proper semestre, amb l'objectiu de fer «una important mobilització a finals de la primavera» en defensa del cabal ecològic. L'esborrany del nou pla hidrològic de la conca no respecta el cabal ecològic per al tram final de l'Ebre, no s'han resolt els problemes del Delta, i la PDE afirma que els governs català, valencià i aragonès ja han acordat el repartiment de l'aigua.