lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de març, 2009

Millorar el finançament en 1.400 milions 'és pa per a avui i gana per a demà'

Jordi Ausàs 130309 RAC1

El govern espanyol només està disposat a millorar el finançament català en 1.400 milions, segons filtracions de la premsa, xifra totalment allunyada dels 5.229,60 que proposa CiU o dels 3.500 que inicialment va proposar la Cambra de Comerç de Barcelona -xifra que al setembre va reduir a 1.750. Segons el conseller de Governació, Jordi Ausàs, '1.400 milions no és una xifra acceptable. No donen resposta a les necessitats del país, seria pa per a avui i gana per a demà. Les propostes que han vingut de Madrid, el Govern de Catalunya no les ha acceptat i les ha retornat'.

Ausàs, en declaracions a RAC1, ha dit que no té constància que cap dels partits integrants del govern hagin dit que acceptarien qualsevol xifra que vingués de Madrid, sinó que hi ha la convicció que és preferible un no-acord a un mal acord.

Puigcercós creu que amb 15.000 milions d'euros per a totes les comunitats 'no n'hi ha ni per començar' El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha afirmat que amb 15.000 milions d'euros de finançament estatal per repartir entre totes les comunitats autònomes 'no n'hi ha ni per començar'. Puigcercós ha fet aquestes declaracions en la seva visita a Londres, on ha anat acompanyat pel candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras. En la seva estada a Londres s’han reunit amb representants de Plaid Cymru i l’Scottish National Party (SNP) al Parlament britànic.

Carod avisa que si no hi ha finançament l'Estat pot 'asfixiar' l'autogovern El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit aquest dijous en una conferència a Quito que 'no existeix marge d'actuació política sense recursos' i que, per tant, 'l'Estat pot asfixiar el poder polític descentralitzat si té capacitat de tancar l'aixeta dels recursos'. Carod ha assegurat que 'no hi ha democràcia si no hi ha autogovern', i ha fet una crida perquè l'estat espanyol 'assumeixi la seva diversitat cultural i lingüística'. En aquest mateix sentit, ha augurat que 'es parlarà abans català al Parlament Europeu que no a les Corts'.

Tremosa en estat pur

Tremosa assegura ara que no va anar a Brussel·les perquè 'la societat civil havia de tenir el protagonisme' Ramon Tremosa 130309 CATr

El candidat de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest matí que no va anar a Brussel·les el passat 7 de març a la manifestació dels 10Mil perquè considerava que 'la societat civil havia de tenir el protagonisme'. El candidat de CiU ha celebrat l'èxit de la manifestació, cosa que contrasta amb el menysteniment amb què va tractar aquesta iniciativa en considerar que a Brussel·les no s'hi va a defensar la sobirania de Catalunya.

En aquesta ocasió, Tremosa també s'ha mostrat partidari de fer 'bandera' del català al Parlament europeu, tot i que ha recordat que qui el 'veta' és el Govern espanyol. Finalment, ha carregat durament contra el Govern català a qui ha acusat de 'no dir la veritat' sobre la negociació del finançament. Ramon Tremosa ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

De la Vega diu que caldrà esperar al maig per a la negociació del finançament

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat durant la roda de premsa posterior al consell de Ministres que se segueix treballant per un acord que permeti reformar el sistema de finançament.

De la Vega ha volgut recordar que s'estan formant dos governs i Galícia és part d'aquest canvi. Això pot produir que es "prorrogui unes setmanes més" el desenllaç per un nou model.

La vicepresidenta, que ha volgut assegurar que l'acord no té fixat un termini per part del govern espanyol, no vol parlar de dates ni de xifres. Amb tot, ha insinuat que caldrà esperar a finals del mes d'abril per poder assolir un acord. I és que no serà fins aleshores que Galícia formarà el seu parlament, cosa essencial per acabar de tancar el nou sistema.

A veure si tenen collons d'allargar-ho fins al 2014!!*!!

Isabel-Clara Simó dedica a Alcoi el seu últim llibre

"És feliç qui somriu quan recorda" Isabel-Clara Simó 130309 CATr

Amb el seu últim llibre, l'alcoiana Isabel-Clara Simó ens descobreix un poc més de la seua vida. "Els racons de la memòria" són precisament això: records, indrets, persones, sentiments. L'autora alcoiana afincada a Figueres dedica a Alcoi aquest últim treball, perquè, sense dubte, Alcoi forma part de la seua memòria. "Jo no sóc feliç quan recorde, no m'evoca somriures la meua memòria, i tanmateix, recorde". 'Ha sigut difícil decidir parlar de la mort del meu fill'. Així introduïa l'escriptora la presentació del seu llibre "Els racons de la memòria", un treball que ella mateixa insistia a dir que no són unes memòries, tot i que parlen del seu passat i dels seus records.

Alcoi i Figueres ocupen un lloc especial en aquest llibre, doncs són els indrets on Isabel-Clara Simó ha passat gran part de la seua vida. L'espai està clar, ara només falten les persones... I és que en aquest llibre en parla de tots aquells que han format part de la seua vida, "els bons i els dolents", bromeja ella mateixa. Salvador Dalí, Gala, Anna Maria Dalí, Josep Pla i molts altres que l'autora ha conegut al llarg de la seua vida fan possible aquesta novel·la. Però realment ella, Isabel-Clara Simó, n'és la vertadera protagonista del llibre. Amb "Els racons de la memòria" ens obri un poc més el seu cor.

A la presentació del llibre, al Centre Ovidi Montllor, no hi cabia ni una agulla, nombrosos seguidors i amics de l'autora s'hi van reunir allí per a donar-li calor, un calor, que segons ella potser li manca de les autoritats alcoianes. Carles Cortés va fer una emotiva introducció del llibre i després l'autora hi va signar exemplars als assitents.

150 estudiants passen la nit a la UPF

150 estudiants han passat el dijous a la nit a la biblioteca del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, un espai que han ocupat poc abans de la una, gairebé a l'hora del tancament. Davant la mirada curiosa de vigilants i personal de neteja, alumnes de diferents universitats que han fet vaga contra el pla de Bolonya, han fet nit a l'edifici Jaume I. Els rumors sobre una possible càrrega policial per desallotjar-los han corregut durant una bona estona, però a les dues de la matinada encara no hi havia moviments. Tot i això, alguns d'ells muntaven guàrdia a les portes d'accés per avisar als companys de la biblioteca en cas que arribés la policia.

Connexions futbolístiques entre Catalunya i Mèxic

Durant els anys trenta, i aprofitant una ronda americana per a recaptar diners per al Futbol Club Barcelona, molts jugadors, com ara Vantolrà, Iborra o Pedrol, no van tornar a casa: ensumaven que el bàndol republicà perdria la guerra. Molts van continuar la carrera futbolística a Mèxic.

Suïssa, Àustria i Luxemburg flexibilitzen el secret bancari a l'accedir a donar dades de sospitosos

Tots a ensenyar les vergonyes!!! Suïssa, Àustria i Luxemburg han accedit a flexibilitzar el secret bancari, després de les pressions de les potències del G-20 i de l'OCDE sobre els paradisos fiscals amb la finalitat de fer front millor a la crisi del sector financer.

Amb aquestes decisions --que se sumen a les adoptades per Liechtenstein, Andorra i en certa mesura Bèlgica--, els països afectats tracten d'evitar entrar en la llista negra de paradisos fiscals que l'OCDE portarà a la cimera que el G-20 se celebrarà a Londres el 2 d'abril. Suïssa, que basa el poder de la seva plaça financera precisament en el secret bancari, ha anunciat avui que simplificarà i ampliarà els processos d'intercanvi d'informació amb altres països en cas de sospites fundades de frau o evasió fiscal, encara que el Govern helvètic ha volgut deixar clar que el secret segueix existint.