lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de setembre, 2010

El cementiri nuclear no anirà a Ascó

El Govern espanyol tria el municipi de Zarra, proper a la central de Cofrents, i descarta les altres opcions, entre les que hi havia Ascó. L'executiu autonòmic recorrerà la decisió, tot i que la família del conseller Juan Cotino és propietària de bona part dels terrenys on s'ha de fer la instal·lació.

Zarra ha estat, finalment, la població escollida pel Govern espanyol per ubicar-hi el magatzem temporal centralitzat (MTC), també conegut com a cementiri nuclear. La decisió, que es farà oficial en el consell de ministres de divendres vinent, suposa descartar les altres nou candidatures, entre les que destacava la d'Ascó (Ribera d'Ebre). El Govern valencià, que encapçala el conservador Francisco Camps, però, ja dóna per feta la decisió. Zarra és un municipi de la Vall de Cofrents d'uns 550 habitants, ubicat a pocs quilòmetres de la central nuclear de Cofrents, l'única que hi ha al País Valencià.

De fet, la comissió la Comissió Interministerial encarregada de trobar la ubicació per aquesta polèmica instal·lació va transmetre aquest dijous al vespre al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, l'informe definitiu que assenyala la localitat de Zarra com la millor per rebre el cementiri nuclear. Segons fonts coneixedores del procés, Sebastián va comunicar el contingut de l'informe a Zapatero el mateix dijous a la nit.

Avui: El cementiri nuclear s'allunya d'Ascó

elPeriódico: Ascó, descartada com a seu del cementiri nuclear per l'informe dels especialistes

Avui: Els anticementiri recelen de l'estudi que desvincula nuclears i càncer

laVanguardia: El Gobierno valenciano asegura que Zarra acogerá el cementerio nuclear

CANC: COMUNICAT DE PREMSA: El Govern de Zapatero utilitza Zarra com una cortina de fum i per guanyar temps per decidir-se per Ascó