lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’abril, 2008

La guerra de l'aigua: La PDE acusa el govern de mentider

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va afirmar ahir que el govern «ha enganyat l'àrea metropolitana i enganya la gent de les Terres de l'Ebre». Tomàs va valorar així la decisió de connectar el minitransvasament al Camp de Tarragona amb Barcelona i va recordar que «fa unes setmanes, el tripartit es mostrava com a defensors del no al transvasament». El portaveu va dir que amb aquesta decisió es demostra que l'opció del Segre només pretenia generar «un debat que fes pensar que la solució fos la interconnexió». Manolo Tomàs va acusar també al govern de transvasista i va dir: «El passeig militar que va començar el senyor Cañete l'ha acabat el senyor Montilla.» Amb això el portaveu de la PDE es referia al fet que la interconnexió de xarxes era el «pla B» del Plan Hidrológico Nacional (PHN). A més, Tomàs va afirmar que no es tractarà d'una obra temporal ja que, creu, serà definitiva i estructural «perquè respon als interessos de l'especulació». Segons el portaveu de la plataforma, no és el govern català qui gestiona els temes de l'aigua sinó que respon «als interessos de les entitats i empreses». Tomàs va dir que a principis de setmana anunciaran més mobilitzacions. VilaWeb/ElPunt: El govern fa marxa enrere i accepta endur-se aigua de l'Ebre per evitar talls a l'octubre

elPeriódico: Montilla i Zapatero lliguen els serrells per engegar el 'pla Ebre'

Xavier Ribalta: Les aigües d'aquesta font

Xavier Ribalta-Les aigües d'aquesta font

Les aigües d'aquesta font
diu que curen al qui en tasta.
Jo dic que no em curaran.
Jo sé que no han de curar-me.

Jo vinc amb el cor malalt,
que és mal que no hi pot cap aigua.
La font que me'n pot curar
és lluny d'aquestes muntanyes.

És una font, tot amor,
que porta al cor l'esperança.
És una font de petons,
que et tornen la vida a l'ànima.

Les aigües d'aquesta font
diu que curen al qui en tasta.
Jo sé que no em curaran
si no hi vinc amb ma estimada.

Les aigües d'aquesta font... (Apel·les Mestres)

Nou de cada deu litres d'aigua que s'embotellen a la planta de la font de la Quera s'exporten a Alemanya

L'embotelladora d'aigua Naturquell S.A. (Estamariu, Lleida) exporta el 90% de la seva producció a Alemanya. L'aigua, provinent de la font de la Quera i coneguda amb la marca Pineo, només es comercialitza a l'estat espanyol en petites quantitats que suposen el 5% de la producció. El mercat més important per Pineo és l'alemany seguit del belga, l'holandès, el suís i fins i tot mercats exòtics com el de Dubai. El gerent d'aquesta empresa de l'Alt Urgell, Wolfgang Genz, ha explicat a l'ACN que la raó de la poca comercialització de proximitat és que a Catalunya i Espanya 'no es valora tant la qualitat com el preu'. Genz ha remarcat que Pineo 'és una aigua cara i de bona qualitat'.

L'Institut d'Estudis Ilerdencs i col·lectius republicans reten homenatge a les persones que van lluitar per la llibertat ara fa 70 anys a Lleida

El director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Joan Busqueta, ha homenatjat aquest diumenge al matí les persones que 'van lluitar en defensa de la llibertat', en un acte unitari organitzat per les JERC (Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya)-Lleida, els joves d'esquerra verda i el PCPC (Partit Comunista del Poble Català). L'acte ha estat un homenatge 'als caiguts per la república i la llibertat', coincidint amb el 77è aniversari de la proclamació de la república catalana per part del President Macià, el 14 d'abril de 1931.

Reagrupament.cat presenta a Manresa els candidats a la renovació d'Esquerra

Joan Carretero optarà a la presidència i Rut Carandell a la secretaria general Reagrupament.cat, una de les plataformes que es presenten al congrés d'Esquerra per renovar la direcció del partit, elegeix avui en un acte a Manresa els candidats per optar a la presidència i secretaria general. L'ex-conseller de governació, Joan Carretero, es presentarà a la presidència, mentre que Rut Carandell, portaveu de la plataforma, optarà a la secretaria general. Aquest corrent, crític amb l'estratègia actual del partit, propugna la necessitat de revisar el pacte de govern actual, 'de nul·la ambició nacional', segons Carretero, i prioritza l'eix nacional al capdavant de l'estratègia del partit.