lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de novembre, 2007

Barça 2 - Glasgow Rangers 0

Puyal 071107

El Barça ha desmuntat l'ultraconservador plantejament del Glasgow Rangers (2-0) per a situar-se al capdavant del grup i segellar pràcticament la seva classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions.

Els de Frank Rijkaard s'asseguraran la primera plaça del grup si són capaços de guanyar en el Camp Nou davant l'Stuttgart alemany, equip que ja no té cap possibilitat de classificar-se per a la següent ronda. La idea que "dos no es barallen si un no vol" resumeix el que ha passat sobre el terreny de joc. El Barça ha buscat la victòria i l'ha trobat a la primera jugada del partit; els Rangers no han reaccionat i s'han trobat amb un 2-0 a la vora del descans. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit

Sí! Google.cat ja funciona

Google s'uneix al punt CAT

Molts catalans i catalanes d'arreu dels Països Catalans, com nens i nenes, esperàvem aquest moment, i ja ha arribat. De cop, Google.cat ja funciona. No només ofereix el cercador en català sinó les seves altres funcions com per exemple el Google Adwords. De fet ara farà uns mesos Google va estrenar la seva versió andorrana, fet que es va considerar com el pas previ a l'estrena del Google.cat, el nou punt d'accés 'en català a aquest popular cercador d'Internet.

Cervesa, cervesa i cervesa !!!

Uns 700 seguidors del Glasgow Rangers han causat aquesta passada nit i matinada incidents al centre de Barcelona. Han llançat ampolles a la via pública, s'han banyat a les fonts de la plaça de Catalunya i han pixat al monument de Francesc Macià. El resultat ha estat de tres ferits lleus per contusions i talls causats per ampolles trencades. Aquest és l'aspecte de la plaça de Catalunya després de l'arribada de l'afició del Rangers. Dels 15.000 seguidors que han aterrat a BCN, 6.200 disposen d'entrada i s'espera que 2.000 accedeixin a l'estadi. L'incivisme que impera a Barcelona des de l'arribada dels seguidors del Rangers és tan gran, que fins i tot alguns pixen al monument de Francesc Macià en plena Plaça de Catalunya. La policia catalana tem que els efectes de l'alcohol puguin derivar en enfrontaments.

erre que erre

Aznar: "aquells que van idear els atemptats no estan ni a les muntanyes llunyanes ni als deserts remots"

Aznar ha assegurat avui que manté "íntegrament" les declaracions que va realitzar el 2005, durant la seva compareixença parlamentària davant la comissió d'investigació sobre els atemptats de l'11-M, quan va assenyalar que els inductors de l'atemptat no estaven a les muntanyes llunyanes.

"No tinc res a canviar. Ho mantinc íntegrament. Dic que aquells que van idear aquesta massacre no estan ni als deserts remots ni a les muntanyes llunyanes. Ho vaig dir llavors i ho repeteixo ara, sigui qui sigui", ha declarat Aznar en una entrevista a Antena 3.

L'excap de l'Executiu ha indicat que els atemptats són "ideats i planificats per algú" i ha agregat que "si no se sap" qui ha donat l'ordre d'executar-los "convindria saber-ho".

Denegat el codi lingüístic 'val' promogut per entitats secesionistes valencianes

La decisió de Sil Internacional referma la unitat de la llengua

La unitat de la llengua catalana ha estat refermada per un organisme competent com Sil Internacional, entitat que gestiona els codis ISO que fan referència a les llengües del món, en refusar la proposta de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i altres entitats de crear un codi ISO 'val' diferent del 'ca' que identifica la llengua catalana. Aquesta proposta pretenia formalitzar el secessionisme bibliogràfic que fins no fa gaire aplicava la Biblioteca Nacional espanyola, que diferenciava els llibres escrits en les variants catalana i valenciana, metodologia no oficial que encara aplica l'Agència Espanyola de l'ISBN.

Sil Internacional ha refusat la proposta adduint raonaments que inclouen diverses sentències jurídiques que reconeixen la unitat de la llengua catalana així com el dictamen de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en el mateix sentit.