lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de setembre, 2009

Decidim.cat prepara el protocol organitzatiu de les consultes per la independència

Decidim.cat aprovarà dissabte que ve una proposta de protocol organitzatiu per a les consultes per la independència del 13 de desembre que ha estat redactada a partir de l'experiència d'Arenys de Munt pel regidor d'aquest poble Josep Manel Ximenis i per Alfons López Tena i Uriel Bertran, que van ser membres de la comissió avaluadora.

El protocol preveu la forma en què es crearan i posaran en marxa les diverses comissions ciutadanes a nivell local i la forma en què es realitzarà la votació el 13 de desembre.

Es crearà una Comissió Organitzadora Nacional, que serà la responsable del funcionament del referèndum nacional per la independència de Catalunya, i una Comissió Tècnica Nacional que ja ha començat a treballar, el coordinador general de la qual és Alfons López Tena. La comissió la integraran vuit persones i ja han acceptat formar-ne part Uriel Bertran, Josep Manel Ximenis, Miquel Martin i Gamisans, i Vicent Partal.

El 13 de desembre és la data triada per fer la consulta de forma unitària a la majoria de pobles, tot i que es preveu posar una segona data a l'abril per a les ciutats més grans.

directe.cat: Objectiu: 100.000 vots per la independència

VilaWeb: Decidim.cat vol superar els 100.000 vots per la independència el 13 de desembre

Per Anna Simó es pot lluitar contra la crisi i impulsar consultes a la vegada

La diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament, Anna Simó, ha defensat l'aposta del seu partit per mantenir el debat sobre les consultes independentistes, després que des de PSC, CiU i ICV se'ls instés a centrar-se en resoldre la crisi. 'Com les dones, podem fer dues coses alhora', ha replicat Simó en una visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida. Dos dies després que la Paeria rebutgés una moció per un referèndum amb els vots del PSC i el PP, la diputada ha volgut destacar el paper d'ajuntaments com el de les Borges Blanques o Montblanc –governats per ERC- que si que han recolzat la iniciativa 'sense deixar de treballar pel seu poble, comarca o pel país'.

Les consultes independentistes avancen tot i el 'no' de Lleida i Tarragona

Si divendres va ser el ple de Lleida que va rebutjar la moció per donar suport a una eventual consulta independentista a la ciutat, aquest matí ha estat Tarragona on, de nou, l'aliança entre PP i PSC ha impedit que la moció prosperés. Tot i que el nombre de poblacions on el ple s'hi ha posicionat a favor és notablement superior als consistoris que han rebutjar donar suport a una consulta, el sí de ciutats importants com Lleida i Tarragona donaria més força al moviment autodeterminista que s'estén pel país. Malgrat tot, les entitats continuen treballant i ja s'han creat comissions organitzadores per reeditar l'experiència d'Arenys de Munt. Paral·lelament, les plataformes sobiranistes comencen a informar els municipis interessats a través del web referendumindependencia.cat. Al seu torn, els càrrecs electes de Decidim.cat es reuniran dissabte.

Avui: Tarragona també diu 'no' a les consultes

Els jutges que van autoritzar la manifestació falangista a Arenys s'han sentit 'absolutament incompresos'

Encara haurem de demanar perdó!!*!! La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, assegura que els jutges que van autoritzar la manifestació de la Falange el passat 13 de setembre a Arenys de Munt s'han sentit 'absolutament incompresos' i sorpresos de que la seva decisió 'no s'entengués en una societat madura com se suposa que és la nostra'. De fet, van criticar-la durament l'Ajuntament d'Arenys així com CiU, ERC i ICV.

Alegret ha afegit que veu 'poc democràtic' l'intent de prohibir la manifestació coincidint amb la consulta independentista i ha explicat que el jutge 'va fer una aplicació estricta de la llei' i ha garantit que també hagués estat així si una manifestació independentista s'hagués hagut d'autoritzar en un municipi 'suposadament falangista' que vol fer una consulta organitzada per la Falange.

Avui: El TSJC veu "poc democràtic" que es pretengués prohibir la manifestació de la Falange

La 'píndola de l'endemà' ja es pot comprar lliurement a les farmàcies

A partir d'avui, les dones que ho necessitin poden comprar a qualsevol farmàcia l’anticoncepció hormonal d’urgència, més coneguda per 'píndola de l'endemà', sense cap mena de prescripció mèdica. En el moment de dispensar-la, els farmacèutics explicaran a les usuàries com i quan s'ha d'utilitzar i les informaran sobre els altres mètodes anticonceptius i sobre les maneres de prevenir les infeccions de transmissió sexual.

Aquesta mesura, anunciada ara fa sis mesos per la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, s'emmarca en l'estratègia de salut sexual i reproductiva del ministeri de Salut i el d'Igualtat per reduir embarassos no desitjats i avortaments. Tan la ministra de Sanitat com la consellera de Salut, Marina Geli, han recordat que la píndola no és pas un mètode anticonceptiu més, sinó una solució per a situacions d'emergència.

Avui: Geli creu que hi haurà pocs farmacèutics que es neguin a dispensar la píndola postcoital