lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de gener, 2010

Entra en vigor la directiva europea del foc

La directiva europea 2007/23/CE que regula les festes del foc entra en vigor avui 4 de gener, però de moment no afecta les festes del Principat. A l'Estat espanyol, la normativa no s'aplicarà perquè encara està en procés d'adaptació. El govern català, d'acord amb el govern espanyol, demana més permissivitat en una proposta que faran arribar a la Unió Europea.

Segons el text europeu, els menors de 12 anys tenen prohibit l'accés als explosius i hi ha d'haver una distància de seguretat mínima de 15 metres entre la pirotècnia i el públic.

VilaWeb: 'A Catalunya Nord continuarem fent correfocs'

Laporta admet que el 'sedueix' aspirar a la Generalitat amb un partit propi

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha admès aquest dilluns que el 'sedueix' presentar-se a la Generalitat amb un partit nou, i està estudiant la possibilitat de presentar-se amb aquesta plataforma pròpia les properes eleccions al Parlament. Laporta ha assegurat que prendrà una decisió sobre el seu futur abans de Setmana Santa i que ho anunciarà quan acabi el seu mandat al capdavant del Barça. També ha admès haver mantingut converses amb CDC i ERC, tot i que no li han proposat 'res concret', i després de preguntar-li si es presentarà amb Reagrupament, ha dit que li sedueix la idea de presentar-se amb un 'partit nou'. 'Tinc bastant clar que si decideixo presentar-me seria per a ser president', ha reblat.

Avui: Laporta diu que si es presenta a les eleccions al Parlament serà amb un partit "nou" perquè el "sedueix més"

Benach lamenta que l''enroc' dels partits encalli la llei electoral

El president del Parlament, Ernest Benach, ha lamentat aquest dilluns a La Vanguardia, que la posició 'enrocada' dels partits polítics està 'encallant' la llei electoral. Segons Benach, la defensa dels interessos particulars dels partits 'no pot passar per davant' de l'interès general. La política catalana, creu Benach, necessita aquesta llei per 'sortir de la seva pròpia crisi' i per 'iniciar' els 'canvis exigits pels nous temps'. Per al president del Parlament, la llei electoral catalana és una 'necessitat urgent' per al conjunt de la política catalana perquè un país que 'desitgi autogovernar-se no pot permetre's ser incapaç d'articular un model electoral propi', ha afegit.

Ernest Benach: Una ley para la política (LV)

Més de 1.300 intel·lectuals demanen la dimissió de Samaranch de la Presidència Honorífica del COI

La campanya Democracy & Dignity in Sport, que pretén que l'actual president honorari del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, sigui rellevat del càrrec perquè el seu passat falangista és incompatible amb els valors olímpics, ja compta amb el suport de més de 1.300 catedràtics, professors universitaris, historiadors, professionals liberals, periodistes, professionals de la salut, artistes, autors i empresaris, segons que explica la pròpia organització.

L'Orfeó Català farà avui un concert gratuït a la plaça del Rei de Barcelona

L'Orfeó Català farà aquest dilluns un concert nadalenc gratuït a la plaça del Rei de Barcelona a partir de les 19.30 hores.

L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, estarà presidit per l'alcalde, Jordi Hereu. Amb aquest concert el consistori vol expressar el seu reconeixement a l'entitat, segons informa en un comunicat.

L'Orfeó vol agrair així el suport rebut en els últims mesos per part de la ciutadania.

Els cantants, dirigits per Josep Vila, interpretaran, entre d'altres la Cançó de bressol, Fum Fum Fum, Adeste fideles, L'àngel i els pastors, El Noi de la Mare. VilaWeb: L'Orfeó Català ofereix avui una cantada de Nadales gratuïta

La Vanguardia: El Orfeó Català agradece el apoyo social cantando villancicos

Cossetània Edicions publica dos volums més de l'obra completa d'Artur Bladé i Desumvila

L'editorial vallenca Cossetània Edicions ha publicat dos volums més de l'obra completa d'Artur Bladé Desumvila, que pertanyen als cicles de la història i de les biografies. El primer inclou cinc llibres dedicats al coneixement de la història de Catalunya i dels felibres i el segon, els relats biogràfics que l'escriptor de Benissanet va dedicar a Pompeu Fabra i Rafael Moragas.

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907-Barcelona, 1995) és un dels escriptors més importants de l'Ebre català i cronista de l'exili. Va conrear la narrativa i l'assaig i va fer incursions en la poesia i el periodisme. La seva obra, formada per una trentena de llibres, és una referència per al memorialisme català del segle XX. Es va exiliar l'any 1939, primer a Montpeller i després a Mèxic. Va retornar a Catalunya l'any 1961. Des de fa dos anys, Cossetània Edicions en publica l'obra completa amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i de la Diputació de Tarragona. El 2007 se li va retre un ampli homenatge d'àmbit nacional amb motiu del centenari del seu naixement.

Un pessebre que pren vida

Els pessebres vivents que se celebren arreu de la demarcació i de Catalunya durant aquests dies fan que aquelles figuretes de ceràmica que ens serveixen per donar un ambient més nadalenc i per recordar-nos que estem en dies de festa prenguin vida. Però, en el pessebre de la Masia de Castelló, al terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, no només es dóna vida a personatges com ara Josep, Maria i els pastorets, sinó que també es recupera un poble que va quedar deshabitat als anys cinquanta.

Amb aquest pessebre vivent, conegut amb el nom de Pessebre dels Estels perquè a la Masia de Castelló les cases no tenen teulades, es dóna vida a aquest petit poble que va quedar abandonat i el qual s'ha rehabilitat gràcies a la tasca de l'Associació Masia de Castelló, creada ara fa dotze anys.

Els promotors eòlics presenten al·legacions contra el catàleg del paisatge de l'Ebre

L'Associació Eòlica de Catalunya, EolicCat, ha presentat al·legacions al catàleg del paisatge de les Terres de l'Ebre, un document encarregat per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), que considera els parcs eòlics una «amenaça» per a la conservació del paisatge ebrenc. Els promotors eòlics ho neguen rotundament, com no podia ser d'una altra manera.

Avui: Els promotors eòlics creuen que el Catàleg del Paisatge de les Terres de l'Ebre 'ataca' la implantació eòlica

Mr. Bean, 'nou president de torn de la UE'

La web de la presidència espanyola de la Unió Europa ha patit avui l'atac d'un hacker que ha substituït la foto de Zapatero per la de l'actor britànic Rowan Atkinson, que encarna al personatge d'humor Mr. Bean.

En realitat, aquests pirates informàtics han aconseguit que, en clicar la pàgina, es redireccionés a l'usuari cap a un enllaça amb la foto de l'actor, que té unes celles ben semblant al president espanyol. Així, els tècnics que donen allotjament a la pàgina han assegurat que en cap moment s'ha entrat en la plataforma ni en el servidor.

La pàgina, a les nou del vespre de dilluns, encara no funciona amb normalitat i surt un missatge que anuncia que "el servei està temporalment fora d'ús".

La Vanguardia: El Gobierno investiga el ataque de un 'hacker' a la web de la presidencia española de la UE