lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juny, 2008

Els tècnics d'Ascó I troben noves partícules radioactives

Durant aquesta setmana es fan tasques de descontaminació Ascó 090608 RAC1 Els tècnics que treballen a la central nuclear d'Ascó I han trobat noves partícules radioactives fora de l'espai atòmic, segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), titular de la planta. Els tècnics treballen aquests dies en la descontaminació de la zona on s'alliberaren partícules el passat mes de novembre. Dijous passat, a més, es va detectar que els monitors que mesuren la radioactivitat de l'edifici de combustible i de contenció no funcionaven correctament, segons el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Eugeni Vives, portaveu de l'ANAV, ha explicat que el 5 de juny es va trobar una partícula radioactiva a prop de les vies del tren que passen pel costat de la central, i l'endemà es van trobar dues partícules més a la mateixa zona. Unes troballes que tenen relació amb la fuga de partícules radioactives del novembre a la planta d'Ascó. Vives diu que no perjudiquen la salut ni el medi.

Els treballs per a localitzar restes radioactives al costat de les vies del tren, al seu pas per Ascó, duraran fins a mitjan de setmana sota la supervisió de l'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries (ADIF) propietari dels terrenys. A més a més, Ascó I farà una parada, programada per a aquesta mitjanit, per tal de completar la neteja i la normalització radiològica de la zona.

Avui: Troben noves partícules radioactives fora del recinte de la nuclear d'Ascó

elPeriódico: Trobades noves partícules radioactives fora del recinte de la nuclear d'Ascó

LaVanguardia: Hallan nuevas partículas radiactivas fuera del recinto de la nuclear de Ascó

EbreDigital: Detectades noves partícules radioactives procedents de la fuita d'Ascó

3cat24: Detecten noves partícules radioactives procedents de la fuita de la central nuclear d'Ascó al costat de la via del ferrocarril

eldebat.cat: Detecten noves partícules radioactives procedents de la fuita d'Ascó

Diari de Tarragona: Detecten tres noves partícules radioactives fora del recinte d'Ascó I

Benach vol que Puigcercós es faci seu el referèndum del 2014

Benach 090608 CATr El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, es reuneix a les sis amb Ernest Benach per conèixer de primera mà quines demandes té ERC Futur de cara als propers quatre anys. Benach li demanarà que el partit assumeixi com a propi el referèndum del 2014, idea de Josep-Lluís Carod-Rovira, i que traci un full de ruta seriós que el faci viable. Puigcercós ja s'ha reunit al matí amb Joan Carretero.

Benach vol que tots els nous dirigents de la nova executiva d'ERC es facin seu el referèndum independentista del 2014. També demanarà al nou president que algun membre d'ERC Futur haurà d'ostentar alguna de les vice-secretaries generals, atenent al 26,6% de militants que dissabte van votar Benach.

En aquest cas, els afins al president del parlament català ja tenen un pes garantit a l'executiva, perquè Benach, Josep-Lluís Carod-Rovira, Carles Bonet i Jordi Portabella hi seran com a caps del partit al parlament, al govern català, al senat espanyol i a l'ajuntament de Barcelona, respectivament.

Avui: Benach aspira a llocs "clau i estratègics" per a la seva candidatura a la nova executiva d'ERC

Carretero veu consolidada la seva alternativa i anima els militants a "seguir treballant dins" el partit

Carretero 090608 RAC1 El candidat a la presidència d'ERC per Reagrupament.cat (RCat), Joan Carretero, veu consolidada la seva alternativa a la direcció d'ERC amb el suport d'un 27,6% de la militància a les eleccions de dissabte, i reclama a tots els militants que "continuïn treballant dins d'ERC".

En un comunicat que signa al costat de la candidata a secretària general, Rut Carandell, fa una crida als simpatitzants que s'han implicat en la campanya de R.cat perquè s'afiliïn al partit després de la victòria de Joan Puigcercós i Joan Ridao.

"Animem tots els militants, independentment de la candidatura que hagin votat, perquè continuïn treballant dins d'ERC", subratlla el comunicat, i insisteixen que a ERC "falta molta gent que vulgui treballar per l'objectiu de la independència".

A més, fan una crida perquè tots els afiliats inscrits a la "segona volta" del procés congressual, dissabte que ve, hi participin activament. Serà al congrés pròpiament dit on els 4.078 militants inscrits votaran la ponència estratègica del partit, a la qual RCat ha presentat una esmena a la totalitat.

"En només un any i mig hem passat de ser un grup organitzat crític amb l'estratègia de la direcció, a construir una candidatura renovadora per rellançar ERC. Ara ja som alternativa", acaba el comunicat.

Avui: Reagrupament no preveu integrar-se a l'executiva d'ERC perquè abans caldria "compartir el gruix de l'estratègia"

Els embassaments del Ter-Llobregat ja superen el 60% de la seva capacitat

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, el que proveeix l'àrea metropolitana de Barcelona, ja estan al 60,44% de la seva capacitat, un nivell que triplica el que registraven fa només dos mesos, quan estaven en un 21%. Els cinc pantans dels rius Ter i Llobregat (Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) acumulen actualment prop de 370 hectòmetres cúbics d'aigua, gairebé 30 més que fa un any, quan als embassaments hi havia 346 hectòmetres cúbics i estaven al 56,5%, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Aquest espectacular increment de les reserves dels pantans ha sigut possible gràcies a les pluges abundants de les últimes setmanes, que han arribat després d'una sequera excepcional que feia perillar el proveïment d'aigua potable a l'àrea de Barcelona a partir del el mes d'octubre.

Els xàfecs persistents no només han afavorit els pantans d'aquest sistema, sinó també els del conjunt de les conques internes de Catalunya, que ja freguen el 58% de capacitat, un nivell lleugerament superior al de l'any passat.

En concret, el pantà de Boadella està al 32,59% de la seva capacitat màxima; el de Foix, al 100%; el de Siurana, al 45,67, i el de Riudecanyes, al 58,2%.

Puigcercós es reuneix amb Carretero i Benach

Puigcercós 090608 CATr Puigcercós 090608 RAC1 El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, té previst reunir-se aquest matí amb el líder del sector crític Reagrupament.cat, Joan Carretero, per iniciar els contactes a fi de tractar de consensuar l'executiva, mentre que a la tarda ho farà amb el candidat carodista, Ernest Benach.

Segons han indicat fonts d'ERC, Carretero, que va ser el candidat a la presidència que va quedar situat en segon lloc a les eleccions internes de dissabte passat, es reunirà amb Puigcercós fora de Barcelona, en un lloc encara no determinat, però que podria estar situat entre la capital catalana i Puigcerdà (Cerdanya).

Hores abans d'aquesta primera entrevista, el president electe d'ERC ha explicat que desitjava "fer una proposta àmplia" i "no només parlar de persones, sinó també d'estratègia política per als pròxims anys".

A la tarda, Puigcercós té previst reunir-se amb el candidat a la presidència pel sector carodista, Ernest Benach, situat en tercera posició a les eleccions de dissabte, mentre que demà els contactes del nou líder republicà tindran lloc amb els líders del sector crític Esquerra Independentista, que són els que han quedat en quarta posició.

Al marge d'aquestes reunions que, segons Puigcercós, tenen com a objectiu "integrar les millors persones de totes les sensibilitats a la futura direcció", aquest matí s'ha reunit, probablement per última vegada, l'actual comissió permanent, en una trobada que ha durat menys d'una hora i en què no s'han adoptat acords perquè faltaven els principals líders.

El tema principal tractat en aquesta reunió, segons han explicat fonts d'aquest partit, ha sigut el del decret estatal que introdueix la "tercera hora" de castellà a l'ensenyament primari.

Boicot Air Berlin

Comença a circular una campanya de mails demanant que enganxem a tants llocs com siga possible aquesta imatge evidentment manipulada d'Air Berlin. Es tracta de respondre a l'atac inaudit a la llengua catalana que fa el seu president en la revista que es reparteix a l'avió.

Segons diu el correu que he rebut "Us proposo que fem google bombing contra els nazis d'air berlín. Podem aconseguir que la imatge que us adjunto surti de les primeres a Google si la publiquem, amb el nom que ja té (airberlin.gif) a un nombre de blocs i pàgines web prou elevat. Publiqueu la imatge adjunta als vostres blocs perquè quan algú busqui 'air berlín' al google li surti aquesta imatge de primera! Si ho fem a prous blocs ho aconseguirem! Passeu-ho!"

No costa tant...