lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de març, 2010

AL·LEGACIONS EN CONTRA DEL CEMENTERI NUCLEAR A ASCÓ!!!

Els alcaldes crítics amb el Govern i les elèctriques ja superen el centenar

Xavier Graset 150310 CATr

Un total de 111 alcaldes gironins ja han signat el manifest contra les companyies elèctriques i el Govern que exigeix mesures per evitar que la situació que han viscut els municipis arran del temporal de neu 'no es torni a repetir mai més'. L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), impulsor del manifest, ha aprovat el redactat per unanimitat durant un ple extraordinari. El text exigeix al Govern que faci més 'àgils' els protocols per emergències i obri de manera urgent línies d'ajut, i a les companyies que 'assumeixin la responsabilitat' per deixar milers de ciutadans a les fosques. 'El que desitgen ara els ciutadans és no pagar el proper rebut', ha ressaltat l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, l'ajuntament del qual ha tramitat 350 reclamacions en només un matí. VilaWeb: Ja són més de cent els batlles adherits al manifest crític amb les elèctriques i el govern

Una enquesta de Joan Laporta assegura que el 47,3% dels catalans vol un Estat propi

El president del Barça, Joan Laporta, ha fet pública a la seva web de reflexions polítiques una enquesta que afirma que el 47,3% dels catalans està a favor d'aconseguir un Estat propi. La dada contrasta amb la que també publica avui La Vanguardia, que assegura que el percentatge de ciutadans independentistes és del 36%, onze punts menys que el sondatge de Laporta. Les dues mostres sí que coincideixen en el percentatge d'unionistes residents a Catalunya: el 45'3% dels enquestats per Laporta són contraris a l'Estat propi, xifra molt similar a la del rotatiu de Godó: 44%. A més, si La Vanguardia puntuava ahir Laporta amb només un 2,9 sobre 10, avui ell mateix s'autopuntua amb un 5,3.

Avui: El 47,3% dels catalans està a favor de l'Estat propi

La Coordinadora estudia com fer un referèndum nacional sobre la independència a partir de la Llei de Consultes

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha encarregat al Dr. Antoni Abad, professor de la Universitat d’Standford (Califòrnia) i autor de l’estudi presentat recentment pel Cercle d’Estudis Sobiranistes (CES) 'Catalunya independent en el si de la Unió Europea', un dictamen sobre la Llei de Consultes Populars aprovada pel Parlament i sobre el dret internacional vigent per tal d’impulsar un referèndum d’independència convocat pel Parlament de Catalunya a través d’una iniciativa popular.

Segons la Coordinadora, aquest dictamen és 'el primer pas' per abordar l’objectiu que es va marcar al Consell Plenari d'Arenys de Munt el 24 d'octubre d'impulsar 'la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència'. Properament es presentaran les conclusions d'aquest dictamen.

Héctor López Bofill: El poder de les consultes (Avui)

Participació massiva en la consulta de l'IES de Ripoll

Després que el temporal de neu de la setmana passada obligués a suspendre les classes i per tant la consulta sobre la independència de Catalunya que havia de tenir lloc a l'IES Abat Oliba de Ripoll, finalment aquest dilluns i demà dimarts es celebra el referèndum simbòlic d'autodeterminació, el primer que s'organitza en un Institut del país. En les votacions d'aquest dilluns, celebrades durant l'hora del pati, ha votat el 75% dels alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat, amb una aclaparadora majoria del 83% de vots favorables a la independència de Catalunya. La consulta ha estat organitzada pels mateixos alumnes amb el suport dels professors i la direcció del centre, i es tancarà demà dimarts, on segons l'organització és possible que votin els pocs alumnes que encara no ho han fet.

El 78,5% dels bascos d'Euskadi Nord voten a favor de tenir una col·lectivitat territorial pròpia

El 78,5% dels bascos d'Euskadi Nord han votat aquest diumenge a favor de la creació d'una col·lectivitat territorial pròpia en una consulta simbòlica organitzada per la plataforma Batera en què hi ha participat el 16,5% del cens.

En total, han participat 28.233 persones en una consulta inspirada en els referèndums simbòlics sobre la independència que s'han anat fent a Catalunya des del 13 de setembre del 2009, en què Arenys de Munt (Maresme) va celebrar la primera.

El 19% del cens va votar en contra de la col·lectivitat territorial, segons informa el diari Gara. La consulta s'ha celebrat amb normalitat malgrat coincidir amb les eleccions regionals franceses.

Hi tenien dret a vot el 90% dels habitants d'Iparralde, els veïns de 122 dels 158 municipis d'aquest territori ara integrat al departament dels Pirineus Atlàntics, a la regió d'Aquitània, i ha comptat amb el suport de 89 alcaldes.

Indignació a la UPF per una invitació de l'exèrcit per assistir a la jura de bandera

Alumnes de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han alçat les seves veus per queixar-se davant un anunci que va aparèixer divendres passat a la intranet de la facultat en què es feia ressò de la invitació del tinent general de l'exèrcit, Fernando Torres González, per assistir al jurament de bandera el pròxim 22 de maig a la caserna del Bruc de Barcelona amb motiu de la celebració de la Setmana de les Forces Armades.

L'aparició d'aquesta peculiar invitació a la intranet de la UPF ha provocat una ràpida reacció i queixes entre els universitaris, que s'ha traduït en la creació aquest mateix diumenge a la xarxa social Facebook d'un grup que porta per títol Jo també boicotejaré la jura de la bandera espanyola proposada a la UPF.

La primera Mostra de Productes Locals reparteix 750 racions de cassolada

L'aparell respiratori de la tonyina és l'ingredient principal de la cassolada, un plat típic de la Torre de l'Espanyol. Per recuperar-lo, es va organitzar ahir al matí un esmorzar per un preu de cinc euros que van tastar 750 persones de les prop de 1.000 que van visitar el municipi. A més d'una ració de cassolada, el tiquet també incloïa, com a record, el plat de ceràmica amb què se servia i una coca de Sant Antoni.