lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de desembre, 2007

15 de desembre:
MANIFESTACIÓ A TORTOSA

Manifestació de les plataformes de les Terres de l'Ebre Dissabte 15 de desembrea les 19:00h concentració a la Plaça del Carrilet de Tortosa.

Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia.

Coordinadora Anticementiri Nuclear.

Salvem la Mar de l'Ebre.

Plataforma en Defensa de la Terra Alta.

Plataforma en Defensa de l'Ebre.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre difon la posada en marxa i la utilitat del nou servei de mediació familiar i comunitària

L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre ha acollit, aquest dijous a la tarda, l'acte de presentació formal del Servei de Mediació Comarcal, que tindrà l'objectiu proporcionar informació sobre la mediació als ciutadans de la Ribera d'Ebre, atendre els conflictes a resoldre en l'àmbit de la mediació comunitària i facilitar la derivació dels casos de mediació familiar al Centre de Mediació Familiar de Catalunya del Departament de Justícia, des d'on es designarà un mediador o mediadora de la comarca. La jornada, que ha servit per difondre la posada en marxa del servei ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, entre d'altres.

L'IEC recorda que el català és "la llengua comuna"

El Consell Permanent de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha fet una declaració institucional mitjançant la qual lamenta "profundament" el tancament de TV3 al País Valencià i assegura que aquesta mesura "atempta contra els drets" dels ciutadans. "L’Institut d’Estudis Catalans lamenta profundament el tancament de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. Amb independència dels aspectes legals, tècnics i polítics, aquesta interrupció afecta greument l’expressió normal de la llengua comuna en una part del territori on és pròpia, i atempta contra els drets més elementals dels ciutadans, universalment reconeguts, d’expressar-se lliurament", s'assegura. El Consell Permanent de l’IEC actua per delegació del Ple i exerceix el govern de la institució. Està integrat pel president i els altres tres membres de l’Equip de govern, i els respectius presidents de les cinc Seccions de l’acadèmia catalana de les ciències i les humanitats.

Primeres concentracions contra el tancament de TV3 al País Valencià

Avui n'hi ha hagut una a la Universitat de València, i n'hi ha de convocades a Ontinyent, a Gandia i a Castelló de la Plana.

El tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta per part del govern valencià i l'amenaça de fer el mateix amb els repetidors del Mondúver i del Bartolo ha generat un moviment de rebuig que s'ha començat a traduir en concentracions de protesta. Avui n'hi ha hagut una a la facultat de filologia de la Universitat de València (a la foto). Però n'hi haurà més: Acció Cultural del País Valencià n'ha convocat una demà a les 20.00 a la plaça Major d'Ontinyent i dues més el dia 22 al carrer Major de Castelló de la Plana i a la plaça de l'Ajuntament de Gandia.

Mor Ike Turner, llegenda musical d'EUA i exmarit de Tina Turner

Turner va néixer a Clarksdale (Mississippi) el 5 de novembre del 1931. Va aprendre a tocar el piano als 5 anys i va començar la seva carrera musical amb només 11 anys, en acompanyar amb aquest instrument als músics Sonny Boy Williamson i Robert Knighthawk.

Va contribuir al piano en el disc de Jackie Brenston "Rocket 88", de 1951, considerat sovint com un dels primers discos de rock and roll.

Tot i ser considerat un dels pares del blues, la seva figura va ser polèmica quan van sortir a la llum els maltractaments, físics i psicològics, als quals va sotmetre a Tina Turner, a qui va conèixer als 17 anys en un club de Saint Louis (Misuri). De fet, una de les frases més famoses que se li atribueixen és: "Quan pegues una dona poden passar dues coses, o se'n va per la porta o és tota teva".

Un comunicat difós pel representant de Tina Turner s'ha limitat a assenyalar que la cantant "s'ha assabentat de la defunció d'Ike. Ella no ha tingut contacte amb ell des de fa 35 anys".

Ike i Tina, que van iniciar la seva carrera d'èxits amb "A Fool In Love", van grabar: "River Deep, Mountain high" (1966), "Proud Mary" (1970), "Blues Roots" (1972), "Nutbush City Limits" (1973) i "The Gospel According to Ike and Tina" (1974), entre d'altres.

La imatge deteriorada d'Ike Turner va millorar una mica en l'última etapa de la seva vida, en què va tornar als escenaris al costat de la seva banda "The Kings of Rhythm", que va recollir elogis de la premsa especialitzada.

Ike & Tina Turner - Proud Mary

Wiquipèdia: Ike Turner