lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2007

Joel Joan diu que l'Exèrcit no té "tancs per envair-nos"

L'actor, productor i director, Joel Joan, ha visitat 'El Club' de TV3, on ha confessat "sentir por" de l'article 8 de la Constitució. "Em fot por l'article 8 de la Constitució: un article que diu que si no vull ser espanyol m'enviaran un 'tanque', que a més no tenen i l'han de llogar a Alemanya, perquè no en tenen". Preguntat per Albert Om sobre si ja s'havia informat sobre la qüestió, l'actor ha dit que l'Exercit "deu tenir tancs, però es veu que els B-12 per fer una guerra els han de llogar". Joel Joan també ha ironitzat, entre rialles, sobre la composició de l'Exercit espanyol, en afirmar que serien "una colla d'equatorians i colombians envaint-nos"

D'altra banda, Joel Joan ha assegurat que "conec gent del PP que s'està fent independentista", en veure "un país espoliat i sense cap possibilitat de progrés". L'actor ha deixat clar també que "mai de la vida faria política en un partit polític", tot i reconèixer que "els mítings sí que m'agraden, però ja s'han perdut, perquè els polítics estan molt pendents de quan connecta la televisió".

Joel Joan també ha acceptat que "molta gent deixa de venir a veure'm al teatre pel meu posicionament polític perquè deixo de caure-li bé". En aquest sentit ha comparat la seva situació a la de Susan Sarandon i Tim Robbins als EUA, ja que "són molt crítics amb Bush i es mullen molt pels drets dels seus ciutadans". "No crec que mai em vagi malament per motius polítics, perquè som gent civilitzada i som molt més democràtics del que ens volen fer veure".

Ibarretxe proposa "una aliança" amb Catalunya

Alfons López Tena, president del patronat del Cercle d’Estudis Sobiranistes i vocal del Consell General del Poder Judicial; Héctor López Bofill, vicepresident executiu de la fundació i professor de Dret Constitucional de la UPF; Roger Albinyana, economista i director de la fundació i Elisenda Paluzie, col·laboradora de la fundació i professora de Teoria Econòmica de la UB han estat rebuts en audiència pel lehendakari, Juan José Ibarretxe, en el marc de les reunions que el patronat del Cercle d’Estudis està mantenint amb diferents personalitats del món polític amb la finalitat de presentar-los el projecte que representa el Cercle i cercar mecanismes de col·laboració per avançar en els objectius compartits.

El lehendakari Ibarretxe ha expressat als dirigents del Cercle d’Estudis Sobiranistes "la necessitat d’articular una aliança estratègica entre Euskadi i Catalunya per tal d’avançar cap a l’aplicació del principi democràtic en el marc del reconeixement del dret de decidir d’ambdues nacions", segons un comunicat del centre.

En el transcurs de la reunió, els dirigents del Cercle d’Estudis Sobiranistes s’han posat a disposició del lehendakari i han manifestat que, malgrat les diferències entre els processos polítics cap a la independència a Catalunya i a Euskadi, ambdós passen per utilitzar l’instrument de les consultes populars, els referèndums, i altres processos d’exercici del principi democràtic. En aquest sentit, el president del Cercle, Alfons López Tena, ha explicat al lehendakari la iniciativa més recent del Cercle de preparar i presentar públicament un Document de Bases per a la immediata elaboració de la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum a efectes de presentar-lo als actors polítics i cívics catalans.

-Caldrà fer el seguiment d'aquesta "aliança". On era el PNV quan s'esmenaven els pressupostos o es reprobava la M.Alvarez?

Tortosa reclama la connexió ferroviària de les quatre capitals ebrenques i del port dels Alfacs

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns a la nit, només amb el vot en contra del PSC, una moció del grup d'ICV sobre la crisi ferroviària de Catalunya, que també reclama la creació d'un sistema ferroviari per a les Terres de l'Ebre. El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va celebrar ahir que l'Ajuntament haja assumit la demanda de connectar amb tren el port dels Alfacs amb Tortosa, Amposta, Móra d'Ebre i Gandesa.

-Anem pensant el model de carrilet que hem de triar.

Recordeu que tenim el Dret a Decidir les nostres infraestructures !!!

Greenpeace celebra que la CHE hagi paralitzat els abocaments de DDT de Montencinca al riu Cinca, afluent de l'Ebre

L'organització ecologista Greenpeace ha celebrat que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) hagi paralitzat 'definitivament els abocaments de DDT al ric Cinca', afluent de l'Ebre, en desestimar la sol·licitud de l'empresa Montecinca, situada a Montsó (Osca), de seguir fabricant el plaguicida dicofol. Aquesta decisió de la CHE, recorden els ecologistes, és vinculant per al Govern d'Aragó, que a través de l'Institut Aragonès de Gestió Ambiental (INAGA) 'haurà de denegar la petició de l'empresa'. El passat maig, Greenpeace, que des de fa anys demana la fi de la fabricació de dicofol, va presentar al·legacions a la sol·licitud de Montecinca perquè no rebés autorització per produir el contaminant dicofol. Amb aquesta decisió de la CHE, 'cessen definitivament a Europa els abocaments industrials de DDT, atès que Montecinca és l'única empresa del continent que encara fabricava dicofol'.

Manolo Tomàs (PDE) assegura que l'estudi de navegabilitat de l'Ebre de la Cambra de Comerç és un projecte 'esgotat'

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha assegurat que el projecte de navegabilitat de l'Ebre presentat aquest dimarts per la Cambra de Comerç de Tortosa 'no s'atén a la realitat'. Tomàs ha recordat que el projecte és una versió del mateix que ja es va presentar als anys noranta i que ja preveia la construcció de tres assuts per fer electricitat. 'És un projecte esgotat i vell i que planteja més interrogants que solucions', ha manifestat. Amb tot, Tomàs s'ha mostrat preocupat per la defensa que ha fet un organisme com la Cambra de Comerç per un projecte 'de dubtosa viabilitat i utilitat territorial', i que acaba amb la lluita per aconseguir els cabals mediambientals. Pel portaveu de la PDE, l'únic que aconsegueix la construcció d'assuts és 'amagar' que cada cop al riu baixa menys aigua.

La Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta repta ERC a complir els seus compromisos en contra de la massificació eòlica

La Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta ha reptat obertament ERC a complir fil per randa els seus compromisos en contra de la massificació eòlica i energètica a la comarca, així com afavorir una implantació racional d'aquest tipus de centrals a la comarca, segons consta a l'Acord sobre la implantació eòlica a la Terra Alta fet públic recentment pels republicans. L'entitat que postula la implantació racional de l'energia eòlica a la comarca adverteix a la formació que, tot i haver desembarcat amb certa força des dels últims comicis municipals, haurà de treballar força per donar compliment als seus compromisos i renovar la confiança del seu electorat en aquest àmbit.

Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta

'Polònia' rep un premi 'Ondas'

El programa de sàtira política de Televisió de Catalunya 'Polònia' ha protagonitzat la cerimònia de lliurament dels premis Ondas, que ha tingut lloc aquest dimarts al gran Teatre del Liceu de Barcelona. Tota la 'troupe', encapçalada per Toni Soler, ha pujat a l'escenari per recollir el premi al millor programa de televisió local -concepte, aquest de televisió local, que inclou totes aquelles cadenes d'abast menor a l'estatal.

A l'hora de recollir el premi, el director del programa, Toni Soler, ha resumit l'èxit de l'espai en quatre factors: "Un equip collonut, una televisió valent i plural, uns polítics amb molt sentit de l'humor i milers d'espectadors que decideixen veure'l cada setmana".

Tot seguit han saludat els personatges més populars del programa, els dobles de José Montilla, José Luis Rodríguez Zapatero, Ángel Acebes, Francisco Franco i el Rey Joan Carles, qui ha tingut unes paraules per al president veneçolà, Hugo Chávez, per haver perdut el referèndum a Veneçuela.

La Cambra proposa fer tres assuts per garantir la navegació fluvial

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa proposa la construcció de tres noves centrals hidroelèctriques en el tram de l'Ebre català PER DISPOSAR D'UN CALAT MÍNIM DE DOS METRES que permeti garantir la navegabilitat fluvial. Aquesta és una de les principals propostes que inclou l'Estudi de navegabilitat del riu Ebre elaborat per la Cambra i que es va presentar ahir als representants dels ajuntaments riberencs, els quals es van mostrar inicialment favorables tot i que van reclamar la necessitat d'aconseguir el màxim consens entre totes les parts implicades.

Les tres centrals hidroelèctriques es construirien entre Garcia i Riba-roja d'Ebre, entre Benifallet i Miravet, i entre Amposta i Tortosa; disposarien d'un assut d'escullera amb resclosa per a la navegació, escala de peixos i pas de canoes; i no representarien cap cost per a les administracions perquè la inversió aniria a càrrec de les empreses elèctriques promotores. L'estudi també proposa la construcció de vuit nous embarcadors, 12 miniports esportius, dos ports esportius i cinc ports amb marina seca, que en total significaria una inversió de 39 milions d'euros.

-Aquesta amenaça fa més de quaranta anys que plana pel tram baix de l'Ebre. Ja no saben com exprimir més al riu. Les ancluses i l'escala de peixos ja ho van prometre quan van fer lo pantà de Mequinença. Tu les has vist ? ...Mireu el reportatge de l'Enric de Toi i sabreu com va acabar la navegació per l'Ebre.

-Prou agressions al riu. La navegació fluvial és una farsa. !!!