lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2008

Quins collons !!! Solbes enterra el 9-A

Quina patxorra!!! 230708 RAC1 El govern espanyol no farà cap més proposta de base per reformar el finançament autonòmic abans del 9 d’agost. Així de clar ho va afirmar ahir el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, després de parlar amb els representants de totes les comunitats que van assistir a una altra reunió sense acord del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

A la pràctica, el que suposen les declaracions de Solbes és l’incompliment del que marca l’Estatut. I és que, segons el nou marc, la Generalitat i l’executiu central havien de tenir acordades les línies generals per renovar el model de finançament abans d’aquesta data i, a quinze dies del límit, no hi ha ni el mínim acostament.

L’argument que dóna el ministre és que, com que la setmana que ve hi haurà la Comissió Mixta d’Afers Econòmics, és en aquest òrgan on es podrà continuar negociant amb el govern català. I es tractaria d’una bona sortida si Solbes estigués disposat a aplicar aquesta bilateralitat donant un tracte privilegiat a Catalunya, pactant el nou sistema amb els seus representants i, després, traslladant-lo a la resta de comunitats.

Però el ministeri d’Economia en cap cas entén el tracte amb Catalunya com un diàleg diferenciat. Al contrari, ahir Solbes va assenyalar repetidament que “el principi de la bilateralitat és per a totes les comunitats”, sigui mitjançant contactes “formals”, com és el cas de la Comissió Mixta de què disposa el Principat, o bé “informals”, en altres tipus de trobades. Ja li pot anar fent copets a l'esquena el Castells, ja !!! Això no va ni amb rodes !!! Independència, ja !!!

Per si us molesta el titular, aquí en teniu un altre:

VilaWeb/ElPunt: Solbes admet que no hi haurà novetats abans del 9 d'agost *

*GREC. "eufemisme": Figura que consisteix a emprar un mot o una expressió suau, inofensiu, en lloc d'un de dur, indelicat, desplaent, etc. Mot o locució d'expressió atenuada, en substitució d'un altre de més dur, inconvenient o desplaent.

Símbols franquistes a l'era Chacón

Quan es compleixen els cent dies del nou govern espanyol, amb la catalana Carme Chacón al capdavant de Defensa, encara resten a Barcelona edificis d'aquest ministeri amb símbols franquistes: l'àguila de Sant Joan que Franco va repescar de la simbologia dels Reis Catòlics encara es veu a les façanes de la caserna del Bruc, a la seu de la Capitania General i al Govern Militar.

El novembre del 2007 l'Ajuntament de Barcelona va aprovar una proposició –a instàncies d'ERC i amb el vot de tots els grups municipals, tret del PP– que exigia al ministeri de Defensa la retirada dels escuts franquistes d'aquests edificis.

El 9 de juliol passat, en la comissió d'Afers Institucionals al Parlament de Catalunya, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, menys el PP i C's, que la Generalitat insti el govern espanyol perquè cedeixi la caserna del Bruc a la ciutat de Barcelona. En aquesta comissió, la diputada d'ERC Patrícia Gomà va aprofitar per tornar a reclamar verbalment la retirada de la simbologia preconstitucional.

Després que l'Ajuntament de Barcelona enviés a Madrid la petició aprovada al novembre, el delegat de Presidència de la corporació municipal, Ignasi Cardalús, s'ha reunit amb representants de Defensa diverses vegades per saber si s'executarà la retirada. Segons el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, se'ls ha assegurat que s'hi està treballant, però no s'ha concretat cap calendari.

Barcelona i València, juntes per un finançament més just

Castells 230708 CATr Els consellers d'Economia de Catalunya i el País Valencià, Antoni Castells i Gerardo Camps, han tornat a mostrar aquest dimecres, en aquest cas a València, la voluntat de col·laboració dels dos territoris en matèria econòmica i de reivindicació d'infraestructures, en un acte organitzat per les cambres de comerç de Barcelona i València. Tots dos consellers han constatat també comparteixen "plantejaments" i "solucions" en aspectes del finançament, i han esgrimit l'augment de població com un dels motius per reclamar un millor sistema. En tot cas, però, han rebutjat parlar de "fronts", perquè la de Catalunya i el País Valencià "no és una estratègia contra ningú".

Els dos consellers han esgrimit les balances fiscals presentades pel govern espanyol per reivindicar que els dos són territoris solidaris, i no han evitat parlar de finançament. Castells ha reclamat un "finançament adequat", tot afegint que "no estem demanant res que no sigui perfectament raonable", però que cal canviar-lo perquè el model "garanteixi la suficiència, adapti els ingressos a l'evolució de variables fonamentals com la població i que l'esforç de solidaritat" de Catalunya també redundi en aquest territori.

Camps ha centrat la seva reivindicació en la necessitat que es tingui en compte la variable de la població en el nou sistema de finançament. "No fem més que sol·licitar al govern espanyol el que és just amb els territoris", ha assegurat, tot dient que no es pot "tancar als ulls" als més de dos milions de persones amb que Catalunya i el País Valencià han augmentat la població en els últims anys.

Vacances Pagades

El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a la direcció de TV3 que suprimeixi la secció Tinc bici del programa Vacances pagades on hi apareix una parella de ciclistes nudistes que recorren Catalunya.

A més ha ironitzat: "si TV3 promociona aquesta pràctica, el Bicing municipal haurà de demanar als usuaris que com a mínim portin una tovallola per posar-la al seient de la bici".

El PSOE i el PP pacten la renovació de les institucions judicials espanyoles

ZP-Rajoy 230708 CATr El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i el president del PP, Mariano Rajoy, han escenificat avui el pacte entre PSOE i PP per renovar el Tribunal Constitucional espanyol i del Consell General del Poder Judicial. Segons Zapatero, al setembre es renovaran els cinc magistrats del Constitucional, tot i que encara no se saben els noms dels nous membres. En tot cas, tant al CGPJ com al TC es mantindria l'actual repartiment entre ambdós partits.

Segons Zapatero, 'és una molt bona notícia per a la fortalesa de les institucions', on feia molt temps que no es duien a terme els relles legalment previstos. La renovació, ha dit Zapatero, 'reforçarà l'estabilitat del Tribunal Constitucional, que és el 'garant i intèrpret màxim de la Constitució'. No obstant, Zapatero encara no ha volgut parlar dels noms de les persones que ocuparan aquests seients. Aquesta, ha dit, és una qüestió que es coneixerà quan es materialitzi la renovació.

POBRET ESTATUTET!!!

CiU sospita que el PSOE espera que el TC li faci la feina bruta

Oriol Pujol, portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió, i Francesc Homs, diputat de CiU responsable de la negociació del finançament, han advertit que la federació nacionalista té nombrosos indicis que apunten a què “la demora de la data del finançament, marcada pel 9 d’agost, té a veure amb l’esperança del Govern central de què el Tribunal Constitucional (TC) els faci la feina bruta i escapci l’Estatut en matèria de finançament”.

Jo també hi poso cullerada (aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladoliz)

Aznar considera que negociar el finançament amb l’actual crisi econòmica “és una bogeria” L’expresident del Govern espanyol, José María Aznar, reflexiona sobre la situació d’Espanya . Aznar creu que el PSOE ha tingut diversos “errors” en la seva gestió com són la negació de la crisi econòmica i no plantejar mesures pal·liatives. “L’error més greu”, per Aznar, “és afegir als problemes que ja estaven damunt la taula el del finançament de les comunitats autònomes”. “És una bogeria que ha generat un enfrontament sense precedents entre les diferents comunitats autònomes”, argumenta.

Per Aznar, el govern socialista de Zapatero “és l’únic Govern radical i sectari que segueix en peu a Europa”. L’expresident del Govern recrimina a Zapatero que, en arribar al poder va dir que canviaria el model d’Estat però “l’únic que ha aconseguit és el seu debilitament”. “S’ha debilitat la unitat d’Espanya, estem en crisi i el país té un pes més aviat escàs al món”, sentencia Aznar.

Miquel Carrillo demana el traspàs total de totes les competències de l'estat espanyol a la Generalitat

Durant la trobada que ha mantingut el diputat d'ERC i portaveu a la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Parlament de Catalunya, Miquel Carrillo amb el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Calafell, Joan Soler i amb el tinent d'alcalde de Comerç i Innovació de l'Ajuntament de Calafell, Carles Rion, ha demanat el traspàs de les competències de l'estat espanyol a la Generalitat. Això ho ha dit aprofitant la queixa del Patró en que deia que dependre de Madrid els perjudica. El diputat ha anat a la Confraria a escoltar les peticions de Joan Soler davant la greu crisi en el sector de la pesca. Aquesta és la primera visita de moltes altres que ha de mantenir amb els pescadors de les comarques del Penedès.

Tercera resposta (més clar, l'aigua) a Montilla

Zapatero insisteix en el 'cafè per a tothom' per millorar la sanitat i l'educació El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit, en el discurs per fer balanç dels 100 dies de govern que s'ha celebrat a la Casa de Campo de Madrid, que cal arribar "a un acord per complir les necessitats de totes i cada una de les comunitats autònomes ". I ha afegit: "hem complert amb la promesa electoral de presentar les balances fiscals que ens han demostrat que tenim un model d'estat solidari".

"Ara tothom critica el model de finançament presentat, és normal, perquè tots volen reivindicar els seus interessos", ha afegit. Zapatero ha subratllat que "debatrem tot el que faci falta". I ha afegit. "l'objectiu és el d'afavorir que TOTES les comunitats autònomes disposin de més recursos per millor la sanitat i l'educació".

Governació garantirà una connexió d'un mega per 39 euros mensuals als usuaris de Banda Ampla Rural ???

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques i Localret invertiaran 3,4 MEUR en la millora de la capacitat i preu del projecte Banda Ampla Rural, que a partir del setembre garantirà la connexió mínima d'1 Mbps per 39 euros al mes. Així ho ha confirmat el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, en la presentació del projecte, que s'emmarca en el Pla Catalunya Connecta. Segons Governació, aquest preu redueix a la meitat l'import que els usuaris pagaven fins ara per aquesta capacitat. A les Terres de l'Ebre, 1.554 usuaris ja tenen accés a Internet de banda ampla rural. A Miravet, però, molta gent ja ho ha deixat per inútil. No hi ha manera de que funcione ni tan sols la tarifa plana. Els van donant llargues cada tres mesos i, mentrestant, paga que és gata !!!

La llei de consultes populars promourà el dret a decidir dels catalans

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha assegurat que la llei de consultes populars que està elaborant la Generalitat servirà per 'promoure el dret a decidir dels catalans' en 'totes aquelles qüestions que els afecten'. Ausàs ha insistit en que la llei serà 'jurídicament impecable' i 'encaixarà amb l'Estatut i amb el marc constitucional'. El conseller ha explicat que el Govern ja té uns esborranys de la llei i que estarà en disposició de portar-la al Consell de Govern a la tardor, just després de tornar de les vacances d'estiu. Respecte al finançament, Ausàs s'ha mostrat partidari que l'Estat 's'aprimi' per tal de millorar el finançament dels territoris.

Ausàs, també ha apostat perquè l'Estat 's'aprimi' com a solució per millorar el finançament de les comunitats autònomes. 'Per poder quadrar el cercle, no se m'acut altres possibilitats' que aquesta, ha assegurat. Ausàs ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, tot i que ha deixat clar que era una posició que exposava 'a títol personal'. De fet, aquesta és una reivindicació d'ERC, i ara també hi insisteix des del Govern Ausàs ha assegurat que, en aquesta qüestió, hi ha una 'cohesió extrema' per 'defensar tots a peu i a cavall, Govern i oposició', el finançament que marca l'Estatut. Mon Dieu !!!