lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2008

El PSOE i el PP pacten la renovació de les institucions judicials espanyoles

ZP-Rajoy 230708 CATr El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i el president del PP, Mariano Rajoy, han escenificat avui el pacte entre PSOE i PP per renovar el Tribunal Constitucional espanyol i del Consell General del Poder Judicial. Segons Zapatero, al setembre es renovaran els cinc magistrats del Constitucional, tot i que encara no se saben els noms dels nous membres. En tot cas, tant al CGPJ com al TC es mantindria l'actual repartiment entre ambdós partits.

Segons Zapatero, 'és una molt bona notícia per a la fortalesa de les institucions', on feia molt temps que no es duien a terme els relles legalment previstos. La renovació, ha dit Zapatero, 'reforçarà l'estabilitat del Tribunal Constitucional, que és el 'garant i intèrpret màxim de la Constitució'. No obstant, Zapatero encara no ha volgut parlar dels noms de les persones que ocuparan aquests seients. Aquesta, ha dit, és una qüestió que es coneixerà quan es materialitzi la renovació.

POBRET ESTATUTET!!!

CiU sospita que el PSOE espera que el TC li faci la feina bruta

Oriol Pujol, portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió, i Francesc Homs, diputat de CiU responsable de la negociació del finançament, han advertit que la federació nacionalista té nombrosos indicis que apunten a què “la demora de la data del finançament, marcada pel 9 d’agost, té a veure amb l’esperança del Govern central de què el Tribunal Constitucional (TC) els faci la feina bruta i escapci l’Estatut en matèria de finançament”.