lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2008

Primer de Maig: Dia del Treball

1 de maig CATr Els sindicats del país es manifesten avui a les principals ciutats a favor dels drets dels treballadors i, enguany, sobretot en contra de la moderació salarial, que diversos sectors econòmics reclamen per fer front a la crisi econòmica. Els sindicats consideren, primer, que els treballadors no s'han de fer responsables en exclusiva de la crisi i, segon, que els ciutadans han de mantenir el poder adquisitiu per poder activar el consum, un dels pilars pel bon funcionament de l'economia. Els drets que gaudim avui són el fruit de molts anys de lluita de tots els treballadors i treballadores que no els tenien. Si no els continuem reivindicant, és molt possible que els perdem i no en gaudeixi la propera generació. El poder adquisitiu, any rere any, disminueix. Les vacances pagades, diuen, tenen els dies comptats. Ni un pas enrere, ni per agafar empenta !!!

Llibertat per a Franki de Terrassa !!!

La detenció i empresonament d’un jove terrassenc per intentar despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament constitueix un acte gravíssim i intolerable de repressió política. Franki no és a la presó per una bandera sinó per uns galons, els galons dels policies de Terrassa que van voler impedir que un grup de contestataris arrenquessin un pedaç de roba d'un balcó. MdMar Bonet-Què volen aquesta gent? L'ultratge a la bandera és un delicte castigat només amb una pena de multa d'entre set i dotze mesos. Però en aquests casos surt més car el farcit que el pollastre. Si vols despenjar una bandera d'un edifici oficial és fàcil que hi hagi un policia que t'ho prohibeixi, i si vas en grup és fàcil que hi hagi empentes i que es trenqui alguna cosa. És aleshores que et cauen les penes de presó: de 2 a 4 anys per atemptat a l'autoritat –desobediència greu, no cal ferir cap policia– i de 6 mesos a 3 anys per desordres públics. Una comparació odiosa: l'homicidi imprudent costa d'1 a 4 anys.

Tenim, se suposa, el Codi Penal que volem: sempre que se senten demandes perquè sigui reformat és per endurir-lo, cosa que fan tots els governs, legislatura rere legislatura. Vivim obsessionats per l'ordre i la seguretat i aplaudim i/o acceptem lleis que porten a sentències que després ens exploten a la cara. Quan vinguin a trucar a la nostra porta, ja serà massa tard. Reaccionem ara !!!

VilaWebTV: Franki: el cas de la bandera espanyola

Benach adverteix que el transvasament per decret provoca una "fractura social i territorial" a Catalunya

L'aspirant a la presidència d'ERC per la candidatura ERCfutur, Ernest Benach, opina que la prolongació del transvasament de l'Ebre "directament" per la via del Reial Decret-Llei, en què el seu partit es va abstenir, provoca una "fractura social i territorial" a Catalunya, i alhora ha defensat la participació de càrrecs territorials del partit a la manifestació contrària al transvasament.

El també president del Parlament ha defensat que ERC manté una "actitud responsable al Govern", on avala el transvasament puntual cap a Barcelona, malgrat l'abstenció a la votació del decret al Congrés, i ha reconegut que "les dues coses, que són difícils de combinar, requereixen actituds que a vegades són difícils d'entendre".

"Que pugui haver-hi una contradicció -ha argumentat- entre un element i un altre se salva precisament perquè estem intentant que no hi hagi aquesta fractura territorial". "Vull solucionar el problema de 5,5 milions de persones i vull que el territori se senti respectat. I si cal fer equilibris, els fem. Els equilibris sempre són complicats, i en política més", ha admès. A més, ha defensat la participació de càrrecs territorials del partit a la manifestació contrària al transvasament que organitza el 18 de maig la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), tot i que ha matisat: "El partit no estarà a la manifestació, haurà dirigents territorials que, com és lògic, defensen el seu territori, i crec que si no ho fessin s'equivocarien".

El també president del Parlament opina que és "profundament injust que en determinats moments es posi tant el dit a l'ull (d'ERC) sobre un tema que no és responsabilitat d'ERC". "Si això s'hagués gestionat bé no seríem aquí", ha dit.

Per Benach -que concorre a la presidència d'ERC amb Rafael Niubò de candidat a la secretaria general-, ERC ha treballat i treballa amb diàleg al territori per "convèncer la població i els seus representants que determinades mesures són molt complicades, poden arribar a ser injustes, però que hi ha un motiu d'excepció i emergència nacional que les reclamen". Ha considerat que la Conselleria de Medi Ambient, dirigida per Francesc Baltasar (ICV-EUiA) hauria d'haver "convençut la gent del territori" sobre la "necessitat real" provocada per la sequera. "Això requeria una altra planificació i una altra manera d'abordar-ho", ha dit, i ha insistit: "Aquest no és un problema que hagi generat ERC".

Tractorada per exigir al govern el retorn de l'aigua al Ter

regants del Ter 010508 CATr Els regants i pagesos de la conca del Ter es tornen a mobilitzar aquest matí per reclamar a la Generalitat un mínim d'aigua fixat en 45 hectòmetres cúbics per garantir la campanya de reg i la viabilitat dels conreus. Es tracta de la quarta mobilització del sector en contra de les respostes de l'administració que consideren del tot insuficients.

Les comunitats de regants del Ter i els sindicats Unió de Pagesos i Joves Agricultors mantenen les mobilitzacions perquè consideren que l'obertura de 15 pous nous i la reutilització de l'aigua de les depuradores per al reg que ofereix l'ACA són insuficients per garantir les collites d'aquest estiu i tardor. Sota el lema "Pel retorn de l'aigua al Ter", els manifestants exigeixen que, en futures actuacions per millorar el proveïment d'aigua de Barcelona, el govern tingui en compte la necessitat de retornar al riu Ter la totalitat de l'aigua. El portaveu d'Unió de Pagesos, Antoni Casademont, ha dit que mantindran les protestes en defensa de la seva activitat econòmica.

Els regants es concentraran aquest matí amb els seus tractors en dos punts, a la cruïlla de Verges i a la Pera, a la cruïlla de la carretera que va a Rupià.

Ja comencen: L'Ajuntament de Múrcia insta a posar canalitzacions fins l'Ebre

El ple de l'ajuntament de Múrcia va aprovar, amb els únics vots del PP, una moció en què exigeixen al Govern Central "un tracte igualitari" en matèria hídrica i va instar als governs de València i de la Regió de Múrcia a impulsar i consolidar la construcció de les canalitzacions adequades per a assegurar l'aprofitament de les aigües "sobrants" de l'Ebre.

La moció també recull el suport per a la recuperació del transvasament de l'Ebre cap a l'àrea mediterrània i la seua execució copleta. El text demana que no hi hage "un tracte discriminatori de ningú en funció del lloc de residència, idees o opinions, compartint els recursos naturals, entre els quals es troba l'aigua".

La presentació d'aquesta moció sobre l'aigua per part del grup popular a l'Ajuntament de Múrcia va motivar el debat de dues mocions alternatives de PSOE i IU i una forta discució dels portaveus d'aquests partits a causa del transvasament.

El PSC de les Terres de l'Ebre justifica la interconnexió de xarxes

Els màxims dirigents del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté i Antoni Sabaté, van fer ahir una valoració molt positiva de la convalidació del decret que permet allargar el minitransvasament de Tarragona al sistema Ter-Llobregat. Segons els socialistes, la cohesió del govern català sobre la situació adoptada és total i no s'esperen baixes de regidors o militants del PSC que s'oposen a la nova canonada, ni se'n té constància. De fet, Joan Sabaté va remarcar que el decret és «la millor garantia» per refiar-se de la temporalitat del transvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona i del fet que no hi haurà més detraccions. Sabaté va admetre que els ciutadans del territori tenen dret a desconfiar del govern, però va fer una crida a defugir «l'excés de victimisme».

VilaWeb/ElPunt: El PSC de l'Ebre avala la interconnexió però entén la desconfiança dels ciutadans