lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2008

Tractorada per exigir al govern el retorn de l'aigua al Ter

regants del Ter 010508 CATr Els regants i pagesos de la conca del Ter es tornen a mobilitzar aquest matí per reclamar a la Generalitat un mínim d'aigua fixat en 45 hectòmetres cúbics per garantir la campanya de reg i la viabilitat dels conreus. Es tracta de la quarta mobilització del sector en contra de les respostes de l'administració que consideren del tot insuficients.

Les comunitats de regants del Ter i els sindicats Unió de Pagesos i Joves Agricultors mantenen les mobilitzacions perquè consideren que l'obertura de 15 pous nous i la reutilització de l'aigua de les depuradores per al reg que ofereix l'ACA són insuficients per garantir les collites d'aquest estiu i tardor. Sota el lema "Pel retorn de l'aigua al Ter", els manifestants exigeixen que, en futures actuacions per millorar el proveïment d'aigua de Barcelona, el govern tingui en compte la necessitat de retornar al riu Ter la totalitat de l'aigua. El portaveu d'Unió de Pagesos, Antoni Casademont, ha dit que mantindran les protestes en defensa de la seva activitat econòmica.

Els regants es concentraran aquest matí amb els seus tractors en dos punts, a la cruïlla de Verges i a la Pera, a la cruïlla de la carretera que va a Rupià.