lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de febrer, 2010

Benach creu que seria un “gravíssim error” que no hi hagués Llei electoral

Ernest Benach ERC 210210 CATinfo

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, considera que seria un “gravíssim error” d'aquesta legislatura que els partits no siguin capaços de consensuar una Llei electoral. “No ser capaços de veure que aquest és un tema de país que prima per damunt del partit és un gravíssim error”, ha insistit Benach, que ha demanat als partits avançar al màxim en la Llei electoral perquè pugui ser aprovada al final d'aquesta legislatura. D'altra banda, en declaracions aquest diumenge a 'L'entrevista' de Catalunya Informació, el president del Parlament ha fet una crida a Govern i oposició per “apropar posicions al màxim i arribar a uns mínims acords” per poder lluitar contra la crisi.

Avui: Benach fa una crida als partits catalans perquè reaccionin i arribin a un acord sobre la llei electoral

De denunciadora d'atacs al català a acusada de "desórdenes públicos"

"El passat 3 de setembre al matí, jo, Àngels Monera, i la meva família vam perdre un vol a l'aeroport de Girona en direcció a l'Alguer. El motiu és que vam gosar adreçar-nos als guàrdies civils en català. La seva actitud prepotent i de menyspreu cap a la llengua i la nostra insistència en que teníem el dret d'usar-la, va suposar la meva retenció a les dependències de la Guardia Civil dins l’aeroport". Aquest és un petit relat on Àngels Monera expressa la seva indignació per uns esdeveniments que van convertir el que era una festa i unes jornades d'alegria compartida en una mal dia, en un malson. La família va denunciar els fets a alguns mitjans i a la Secretaria de Política Lingüística. Ara, ha rebut una citació com a acusada en un judici que tindrà lloc aquest dilluns a Santa Coloma de Farners, per "desórdenes públicos", a tres quarts d'onze del matí.

Avui: "Si no vol parlar castellà, demani un traductor"

Les coordinadores pro-referèndum criden a la participació el 28F

El Vendrell ha acollit aquest matí l'acte central de campanya de les consultes sobre la independència de Catalunya, amb la intervenció de les comissions organitzadores locals i amb actuacions musicals i culturals. L'acte ha comptat amb la presència del batlle del municipi, Benet Jané, del batlle d'Arenys de Munt Carles Móra i del diputat escocès Kenneth Gibson.

A la convocatòria feta com a acte central de les consultes del 28-F hi han assistit unes dues-centes persones que han omès les inclemències del temps i que han arribat des de punts molt diversos del país. Els organitzadors de l'acte han valorat positivament l'assistència en tenir en compte el mal temps i l'ubicació de la convocatòria.

Les intervencions han anat a càrrec de representants de les comissions organitzadores de Cardona i el Vendrell, a més de la de Carles Móra, batlle d'Arenys de Munt, municipi precursor de les consultes a Catalunya. També hi fan intervencions els portaveus de les comissions de Llorenç del Penedès, Xerta, Llinars del Vallès, Alella, Caldes de Montbui, Sant Quirze del Vallès i del Baix Camp.

Ridao raona que una alta participació el 28F 'interessa tant als independentistes com els que no ho són'

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, anima tant els independentistes com els unionistes a què participin activament el proper diumenge 28 de febrer en les consultes independentistes que tindran lloc a 77 municipis d'arreu del país perquè, segons considera, ‘una alta participació interessa a tothom’.

Ridao, que va fer aquestes declaracions en un acte celebrat a Molins de Rei i que va comptar amb la presència de regidors i alcaldes dels municipis del Baix Llobregat on se celebraran consultes, va assegurat que que una alta participació ‘interessa tant els independentistes que creuen que no és possible més encaix amb Espanya i que Espanya és un mal negoci’, com ‘als demòcrates que volen que els seus interessos es gestionen des de la proximitat, als que volen que de cara el futur decidim per nosaltres mateixos davant de situacions com la crisi econòmica’.

En aquest sentit, va subratllar que Catalunya ha passat ‘de la desorientació i la perplexitat a l’autoestima col·lectiva’ i que ara ‘el català emprenyat’ és un català ‘lúcid i ambiciós que ha dit prou, que ha donat un cop de puny a la taula i ha posat al l’agenda política el dret a decidir’.

Gerry Adams considera una oportunitat la declaració de l'esquerra abertzale

El president del Sinn Féin, Gerry Adams, ha manifestat la seva satisfacció per l'aprovació del document 'País Basc dempeus' després de la consulta assembleària de les bases de l'esquerra abertzale. El dirigent republicà irlandès ha destacat que suposa una 'oportunitat real' per a la pau al País Basc.

'És un canvi important que genera una oportunitat per a un final del conflicte al País Basc i per a un avanç polític real', ha afirmat Adams en declaracions al diari irlandès 'An Phoblacht'. 'El debat intern entre els militants de base bascos ha implicat fins a set mil activistes. És un important aconseguiment', ha dit. Segons el polític irlandès, 'altres esdeveniments recents són un indici de la determinació per part de l'esquerra abertzale de resoldre el conflicte i lluitar pels drets nacionals i democràtics mitjançant mètodes pacífics i democràtics'.

Vicent Sanchis: Cent partits de gràcia

El futbol és soroll. Les declaracions desmesurades i els articles de premsa buits lliguen partit amb partit. Perquè alguna fava cal bullir mentre arriba la carn. Per això la discreció és tant d’agrair. I encara més quan arriba, silent, acompanyada dels fets. Avui Pep Guardiola celebra un aniversari. Fa cent partits que va començar a entrenar el Barça. Quan hi va arribar ho va fer a contracorrent i contra l’opinió de molts dels culers que ara li fan festetes.

Malgrat la prudència que el defineix, va prometre bon futbol i sacrifici. I també la disciplina que tant calia a l’equip en aquells moments. Com que sabia que el seu fitxatge havia suscitat moltes més reticències que les que són habituals entre una afició correctiva, va renunciar als cent dies de gràcia. No li van caldre. Després de dues ensopegades, poc ha ensopegat. Guardiola ha estat l’entrenador més gloriós de la història del futbol. Sis grans trofeus en una temporada. I bon joc. El millor. Acompanyats d’una infinita humanitat, combinada amb una intel·ligència inusual. Pep Guardiola sap que mentre guanyi no li serà gens fàcil anar-se’n i que quan comenci a perdre no li serà gens fàcil quedar-se. Sap també que és en aquesta activitat on més en evidència queda la condició humana. I aguanta. I persisteix. L’entrenador del Barça ha donat cent partits de gràcia a l’afició, Cent mil gràcies, senyor Guardiola.