lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de setembre, 2009

Barça 2 - Dinamo de Kíev 0

Puyal 290909

El primer partit de Champions del Barça al Camp Nou, contra el Dinamo de Kíev, s'ha acabat amb victòria justa i clara dels blau-granes (2-0). Messi, al minut 26, i Pedro, al 76, han marcat els dos gols que situen el Barça com a líder del grup F. El Barça ha dominat amb claredat el partit, i ha tingut força opcions per a ampliar el resultat. El proper partit del Barça a la Champions serà el 20 d'octubre, quan l'equip de Pep Guardiola es desplaçarà fins al Tatarstan per jugar l'anada contra el FC Rubin Kazan.

elPeriódico: El Barça derrota el Dinamo de Kíev (2-0) i ja és líder de grup

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Blanes també dóna suport a una consulta independentista

El ple de l'Ajuntament de Blanes (La Selva) ha votat favorablement la moció presentada per la Casa del Poble de Blanes per donar suport a una consulta independentista al municipi. La moció ha prosperat amb els vots de CiU, PdB, ERC i l'abstenció d'ICV-EUiA. PP i PSC hi han votat en contra. D'aquesta manera Blanes, amb més de 40.000 habitants, es converteix en la població més gran en dir sí a les consultes quan semblava que les mocions no prosperaven fora de les poblacions amb menys població. La població ja va escalfar motors el cap de setmana de la consulta d'Arenys de Munt amb una consulta simbòlica.

ERC donarà suport a les consultes si s'hi pronuncia el Parlament

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha avançat que el seu partit votaria a favor d'una resolució a favor de les consultes per la independència si el Parlament de Catalunya tramités una moció al respecte. Ridao no ha tingut cap problema a reconèixer que estan oberts a negociar possibles acords sobre el suport a la consulta i fins i tot podrien impulsar ells mateixos una moció d'aquesta mena. A més ha explicat que el líder de la formació, Joan Puigcercós, farà una referència explícita al dret de decidir durant la seva intervenció al Debat de Política General, que comença aquest dimarts, ja que hem entrat en una etapa 'clarament postautonomista, de defensa democràtica del dret a decidir i de construcció d'un Estat propi'.

L'Iran prova míssils de llarg abast que poden arribar fins a territori d'Israel

La Guàrdia Revolucionària, cos d'elit de l'exèrcit iranià, va provar amb èxit el llançament de diversos míssils de llarg abast de la classe Shahab 3, que poden fer impacte en objectius en un radi de 1.300 a 2.000 quilòmetres, Segons els analistes, els míssils poden arribar fins a Israel i les bases nord-americanes del golf Pèrsic.

El llançament d'aquests projectils, que són element estel·lar del programa balístic iranià, va suposar el punt culminant de les maniobres amb míssils que realitza la força aèria de la Guàrdia Revolucionària en diverses parts del país. Els exercicis, que han provocat polèmica i han causat més dubtes sobre la intenció del règim iranià, van començar diumenge passat amb l'exhibició d'una llançadora múltiple de míssils, diverses pràctiques amb llançadores mòbils i la propulsió de míssils d'abast mitjà i curt terra-terra i terra-mar.

Veïns del Palau de la Música rebategen la plaça Lluís Millet

Treballadors de l'agència de publicitat Alícia, que té la seu a la plaça Lluís Millet (fundador de l'Orfeó Català), davant mateix del Palau de la Música, han decidit, indignats pels darrers esdeveniments, de protestar. 'Hem decidit d'obrir una nova plaça dedicada a un 'il·lustre ciutadà', el senyor Fèlix Billet', expliquen. La iniciativa ha estat molt ben rebuda no solament pels veïns, sinó també pels visitants del Palau de la Música.

Els turistes, a més de fer fotos a l'edifici de Domènech i Muntaner, també en fan a la nova placa.

Avui: L'Orfeó Català emprendrà accions penals, civils i per danys morals contra Fèlix Millet i Jordi Montull

Miquel Calçada: Quan jo era cantaire (Avui)

Els pressupostos de l'Estat per al 2010 congelen la partida de la casa reial

La despesa social és una de les prioritats dels pressupostos de l'Estat per al 2010 i representarà més de la meitat del total consolidat, el 51,6% del total, amb un augment del 3,8%. Una de les partides que es congelen, encara que tampoc baixa respecte al 2009 com han fet d'altres, és la de la casa reial, amb gairebé 9 milions d'euros.

En un pressupost que la vicepresidenta Elena Salgado ha definit com a “adequat a la situació actual”, basat en l'austeritat i més ingressos a partir de l'increment de determinats impostos, com l'IVA, a més de la supressió de la prestació de 400 euros, per primera vegada a la història l'assignació a la casa reial es congelarà i serà igual a la d'aquest 2009, amb uns 9 milions d'euros. Els alts càrrecs de l'administració, com el govern, també veuran congelada la seva assignació.

La UE abaixa el volum dels reproductors MP3

Els reproductors d’àudio portàtils ens estan deixant sords. La Comissió Europea ja portava mesos advertint que entre el 5% i el 10% dels que els escolten reproductors de música MP3, és a dir, fins a deu milions de joves europeus, patiran una pèrdua irreversible i permanent de l’oïda si no abaixen el volum. I ahir Brussel·les es va decidir a passar a l’acció i va anunciar que obligarà els fabricants a limitar el so d’aquests aparells fins a només 80 decibels.

“Si voleu seguir gaudint de les vostres cançons preferides vint o trenta anys més cal abaixar el volum”, va reivindicar la comissaria de Consum, Meglena Kuneva, que va alertar que “tot i que es triga uns anys a adonar-se de la pèrdua d’oïda, després sempre és massa tard”.