lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de gener, 2010

Lleida farà la seva consulta sobre la independència tot i l'oposició de l'Ajuntament

Unes 150 persones han començat a treballar en la preparació de la Consulta sobre la Independència que es realitzarà a la ciutat de Lleida el proper 25 d’abril, tot i el polèmic 'no' del govern municipal a donar suport a un referèndum d'aquestes característiques. Aquest primer grup de voluntaris i voluntàries s’han organitzat en diferents comissions de treball dins la Plataforma Lleida Decideix, que es va constituir formalment el passat de 3 de desembre a l’Ateneu Popular de Ponent. Ara per ara, la prioritat és iniciar una campanya perquè creixi el nombre de voluntaris, així com les aportacions econòmiques per fer front a les despeses de la consulta.

Puigcercós avisa el PSC que 's'acaba una etapa' digui el que digui el TC sobre l'Estatut

Joan Puigcercós ERC 170110 CATinfo

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avisat el PSC, però també Convergència, que independentment de la sentència del TC sobre l'Estatut 's'acaba una etapa'. 'El que està fent el PSC és refugiar-se en un antimodel que en aquests moments s'està demostrant per l'actitud del govern espanyol', ha assenyalat el líder dels republicans. Puigcercós ho ha justificat argumentant que l'Estatut ha tingut uns 'resultats escassos'. No és veritat, ha subratllat en declaracions a 'L'entrevista' de Catalunya Informació, que malgrat quina sigui la sentència sobre l'Estatut, el Govern ho podrà resoldre tot. I la prova està, segons ha apuntat, amb el model de gestió de l'aeroport del Prat.

El segon informe de Vic diu que no empadronar sense papers no és 'incorrecte'

L'informe encarregat per l'Ajuntament de Vic al bufet Roca i Junyent, considera que el criteri que vol aplicar l'equip de govern de no empadronar sense papers 'no pot ser titllat de cap de les maneres com a incorrecte o contrari a la Llei' segons ha informat el consistori en una nota. L'Ajuntament no ha facilitat més informació sobre el contingut estricte de l'informe. Tal i com va anunciar divendres, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), el consistori ha entrat una instància a la subdelegació del govern adreçada al ministre espanyol d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, on es demana que s'informi per escrit dels requisits exigibles per a l'empadronament dels ciutadans estrangers no comunitaris. Avui: Roca Junyent avala que Vic deixi d'empadronar els sensepapers perquè la llei "planteja dubtes"

Vila Web: El PSC de Vic desobeeix l'ordre de la direcció d'oposar-se a la normativa

Educació: Un trimestre mogut.

Els sindicats de l'ensenyament s'han tornat a posar les piles i auguren un trimestre mogut. El calendari escolar, d'una banda, però sobretot el decret d'autonomia de centres són dos dels motius que els faran tornar a sortir al carrer aquest final de gener i durant el febrer. Els representants dels docents se senten «menystinguts» pel Departament d'Educació i la setmana vinent concretaran un nou calendari de mobilitzacions. La darrera concentració va ser l'11 de desembre fora de l'horari escolar.

El Punt: Els sindicats de l'ensenyament preparen un calendari de vagues i concentracions per a aquest trimestre

La duana andorrana confisca 3.000 paquets de cigarretes gracies al You Tube

Qui ha dit que les Tecnologies de la Informació no són un perill? Si és que la policia... La duana andorrana ha confiscat 3.000 paquets de cigarretes de tabac ros gracies a un vídeo al You Tube amb el títol de: 'Andorra contrabando'. Els agent duaners van començar la investigació arrel de un vídeo anònim publicat a la famosa pàgina de Internet. La duana ha comissat tabac per valor de 5.280 euros, a més del vehicle amb el que el transportaven i ha detingut a dos joves andorrans per circulació de mercaderia sensible sense autorització.

Els Manel deixen els escenaris per centrar-se en el disc nou

Amb la satisfacció d'haver exhaurit les entrades de les dues actuacions del Palau de la Música, la de divendres i la d'avui, els Manel fan avui l'últim concert de la ronda 'Els millors professors europeus'. Ha estat poc més d'un any d'èxits, amb més de setanta concerts. Ara, expliquen, volen concentrar-se a compondre més cançons; per tant, deixaran els escenaris i no compten pas tornar-hi fins que no hagin enllestit el segon disc. Diuen que volen procedir amb calma i tranquil·lament, cosa que no s'adiu amb el ritme dels concerts, que és massa absorbent i trepidant.

'No sé si n'hi ha que poden combinar totes dues feines, el directe i disc; nosaltres no n'hem sabut. Ara, doncs, ens aturem, ens posem a treballar les idees que tenim i, evidentment, com més aviat tinguem un nou disc, millor; però no correrem gens i no pararem fins que no estiguem convençuts que allò que tenim val la pena d'ensenyar-ho', deia fa un parell de dies un dels components del grup, Martí Maymó.

La festa de Sant Antoni estrena el títol de festa d'interès comarcal

Ascó va celebrar amb intensitat la festa major d'hivern en honor a Sant Antoni, que enguany va estrenar el títol de festa d'interès comarcal. Com ja és tradicional en aquest municipi, durant aquests tres dies es va dur a terme un dels actes més típics, les diverses corrides de cavalls, matxos i rucs, tant al circuit de Sant Antoni com al carrer dels Clots. A la festa també va haver-hi ballades de jotes i de sardanes al voltant de la foguera encesa a la plaça, així com dissabte a la tarda l'associació cultural Lo Llaüt va organitzar jocs tradicionals per als més petits. La festa es va cloure ahir a la nit amb un sopar popular i amb la posterior actuació del grup de música irlandesa Delorgan. Lo rogle de Josep M.: Programa de Sant Antoni - Ascó 2010