lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’octubre, 2009

Barça 1 - Rubin Kazan 2

Puyal 201009

El Barça ha perdut el primer partit de la temporada i ho ha fet on menys s'esperava i on més mal fa, a la Champions, al Camp Nou i davant un equip modest com el Rubin Kazan, a priori condemnat al paper de ventafocs del grup El partit ja ha començat malament, amb una entrada pobre al Camp Nou i amb un gol en fred, al minut 2, de Rayazantsev, que ha provat sort des de molt lluny i li ha sortit un cacau que ha entrat per l'escaire. El Rubin venia a defensar-se i el 0-1 els ha fortificat encara més en la seva idea. El Barça ho ha intentat per tot arreu, però sempre li ha faltat una mica de precisió i una mica de velocitat per crear ocasions molt clares de gol. Tot i això, ha aconseguit redreçar el marcador amb un gol d'Ibrahimovic, caçant una pilota amb el pit i rematant a la mitja volta creuat inapelable. No ha canviat res. Els russos a defensar-se amb els 10 jugadors de camp, amb molta disciplina i intensitat, i el Barça amb molta voluntat i poca inspiració a estavellar-se contra el mun de cames que s'interposaven davant l'àrea. En aquest contexte, la clau del partit l'han tingut dues jugades. En la primera, Messi ha baixat de cap una pilota dins l'àrea i Ibrahimovic de nou ha rematat a gol, però la pilota s'ha estavellat espectacularment contra el travesser. D'aquell 2-1 s'ha passat en pocs minuts a l'1-2 definitiu. Ha estat una pilota perduda al migcamp, la contra llançada per Chori Domínguez i mal defensada pel Barça i la sentència de Karadeniz, imparable per a Valdés. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

La jet-set del Palau de la Música

I no saben res de res!!! La llista de membres dels òrgans directius de la fundació Orfeó Català-Palau de la Música reflecteix totes les tendències econòmiques i polítiques de la burgesia catalana. En aquests òrgans hi ha els principals representants de totes les entitats de la societat civil catalana.

Aquests representants de les classes altes de Catalunya apareixen a la comissió delegada de la fundació Orfeó Català-Palau de la Música, a la junta del patronat i al patronat Palau 2.000-Palau de la Música Catalana. VilaWeb: El govern fa el primer pas per retirar la Creu de Sant Jordi a Millet i recorrerà la decisió de deixar-lo en llibertat sense fiança

Avui: El jutge argumenta que Millet va poder fugir i que no ho va fer

La PDD i SiP demanen al Parlament que reclami a l'Estat la capacitat de convocar referèndums

Amb el suport de les 74.826 signatures de la campanya 'Decideixo Decidir'

La Plataforma pel dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) han demanat aquest dimarts al Parlament que reclami a l'Estat espanyol el traspàs a la Generalitat de la capacitat de convocar referèndums del seu àmbit competencial. Ara la Comissió de Peticions ha de resoldre quina via parlamentària dóna a la petició, que molt probablement serà traslladar-la als grups de la Cambra perquè decideixin la seva posició. ERC ho defensa, el PSC qüestiona l'oportunitat de la proposta en ple tràmit de la Llei de consultes, i per CiU és el moment 'idoni'.

Avui: Reclamen al Parlament que lluiti perquè la Generalitat pugui convocar referèndums sense l'autorització de l'Estat

Manresa i Sant Cugat del Vallès voten en favor del referèndum sobre la independència

Manresa i Sant Cugat del Vallès són les dues ciutats més grans que han aprovat sengles mocions de suport a una consulta popular sobre la independència. El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar ahir la moció amb els vots favorables de CiU, ERC i la CUP i els vots contraris de PSC i PP . ICV i la PxC s'abstingueren. A Sant Cugat, la moció es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i ICV, el vot contrari del PP i l'abstenció del PSC.

La moció de Sant Cugat fou impulsada per la plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació i presentada al ple pels grups municipals de CiU, ICV-EUiA i ERC. El portaveu de CiU i del govern municipal, Joan Recasens, va dir que el l'ajuntament considera que s'ha de donar suport a qualsevol iniciativa d'aquestes característiques perquè contribueix a enriquir la societat.

A Manresa, Alexis Serra, cap del grup municipal de CiU, va explicar que el seu grup hi votava a favor perquè es tracta d'una qüestió de 'qualitat democràtica i de participació ciutadana', i va dir que costa d'entendre que algú s'hi pugui oposar. En la mateixa línia es van expressar Ignasi Perramon, cap del grup municipal d'ERC, i Adam Majó, de la CUP, que van remarcar que la consulta havia de servir per 'aprofundir en les llibertats democràtiques'.

Avui: Manresa i Sant Cugat se sumen als ‘referèndums’

La 'nova mesa' de Batasuna prepara un procés 'sense violència ni influència externa', segons Gara

La suposada mesa nacional que Arnaldo Otegi i altres membres de l'esquerra abertzale haurien reconstituït plantejaven un nou cicle apostant per 'un procés democràtic que tingui com a base la paraula i la decisió de la ciutadania basca' i que hauria d'arribar a desenvolupar-se 'sense cap violència' ni influència externa. Així es desprèn de la informació publicada avui pel diari Gara que ha tingut accés al document intern on es detalla la proposta. Tot i la detenció dels integrants d'aquesta nova mesa, el procés que considera que '30 anys després, la porta del canvi està totalment oberta' no s'ha aturat.

El Marroc podria condemnar a mort set independentistes del Sàhara Occidental

Set independentistes del Sàhara Occidental, entre els quals dos líders d'associacions de defensa dels drets humans, podrien ser condemnats a mort per un tribunal militar del Marroc. Els set simpatitzants del Front Polisari van arribar a Casablanca després d'una visita als camps de refugiats sahrauís que hi ha a Algèria, i se'ls va detenir acusats de 'col·laborar amb l'enemic' i 'atemptar contra la seguretat de l'Estat'. Després d'una setmana de maltractaments a les presons marroquines, els detinguts podrien ser condemnats a morir, la pena que el Codi Penal marroquí preveu per l'alta traïció. L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva ha denunciat els fets al Parlament Europeu, on ha assenyalat el Govern espanyol com el principal responsable de la situació. Cal recordar que l'Estat va abandonar el Sàhara Occidental el 1975, i des de llavors el Marroc controla el territori, reprimint els moviment sahrauís i negant qualsevol possibilitat de celebrar el referèndum d'autodeterminació recomanat per l'ONU.

Vicent Sanchis: Aznar és un malalt

Afirma José María Aznar que es querellarà contra Montserrat Nebrera. Segons Nebrera, l’expresident espanyol li va confessar fa temps que la majoria de la població de Catalunya estava “malalta”. Perquè no s’estima el PP “com som”. La solució d’Aznar consistia a deixar-los estar i a mantenir la “resistència irreductible del 20 per cent que en unes eleccions generals ens ajudi a guanyar la presidència de la Nació”. (En majúscula en l’original).

Segons Aznar, Nebrera menteix. Amb una mica de seny i una mica més de coneixement es pot arribar a deduir que qui menteix és Aznar. Ben segur que li ho va dir, perquè ell deu considerar la realitat social catalana una degeneració. A Catalunya la gent és diferent i vota diferent. I no el votaven a ell ni votaran Rajoy. Hi ha qui veu la diferència com una patologia. En el pitjor dels casos, com una desviació. Al llarg de la història els blancs han considerat que els negres eren blancs malalts i els heterosexuals que els homosexuals eren heterosexuals malalts. Fins i tot ben segur que en algun moment de la història alguns homes deuen haver considerat que les dones, en realitat, eren homes malalts. L’evolució de la humanitat ha permès superar aquests estadis primaris. Avui dia, poc o molt, se sap que els diferents són només diferents. Però alguns malalts persisteixen a considerar la diferència dels altres una malaltia. Com Aznar.

Els ecologistes afirmen que les centrals nuclears són avui menys segures que fa 20 anys

La presidenta de Greenpeace a Catalunya, Ana Rosa Martínez, va afirmar ahir que la seguretat nuclear a les centrals de l'Estat viu avui un moment pitjor que el de fa 20 anys, quan es va produir l'incendi de Vandellòs. En el 20è aniversari de l'accident, els ecologistes reclamen al govern de Madrid un calendari que prevegi el tancament de totes les centrals. Objectiu: «Recordar i tancar.» Per això Ecologistes en Acció i la plataforma Tanquem les Nuclears-100% Renovables, a la qual dona suport Greenpeace, van entregar ahir simbòlicament a la Subdelegació de l'Estat a Tarragona una clau gran de ferro. «L'accident a Vandellòs I va passar perquè la central no va fer cas de les recomanacions del CSN i aquest ho va permetre; i això ens sona, per Vandellòs II el 2005 i per Ascó I el 2007», va concretar Martínez, que va ser contundent: «Respecte a fa 20 anys, estem pitjor.