lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de febrer, 2010

Comencen les obres de col·locació de la barrera que aïllarà els llots tòxics del pantà de Flix durant la descontaminació

Els operaris de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) han iniciat aquesta setmana els treballs d'adequació dels terrenys per a la col·locació de la barrera que aïllarà els llots tòxics de l'embassament de Flix (Ribera d'Ebre). Es tracta de la primera actuació prèvia als treballs d'extracció dels residus i de descontaminació, que s'iniciaran d'aquí a un any i mig o dos anys. Tal com ha manifestat aquest dimecres l'alcalde de Flix, Òscar Bosch, durant aquest període el risc d'una possible de contaminació 'és menor' i podran executar-se les obres del Pla de restitució, que tenen per objectiu garantir les captacions i l'abastament d'aigua als municipis en cas de contaminació de l'Ebre. Diari de Tarragona: Comença l’extracció dels llots tòxics de Flix

Diari de Tarragona: Flix rep més de 200 currículums per treballar a la neteja del pantà

Els municipis lleidatans propers a Ascó reclamen poder beneficiar-se del magatzem nuclear

Els alcaldes dels sis municipis lleidatans més propers a Ascó (Bovera, la Granadella i Bellaguarda, a les Garrigues, i Almatret, Maials i Llardecans, al Segrià) reclamen poder disposar d'una major informació sobre la possibilitat que Ascó acabi acollint el magatzem temporal centralitzat (MTC) al que opta la localitat. Veuen 'manca de planificació i improvisació' en la decisió d'Ascó i per això reclamen que en cas que la població de la Ribera d'Ebre acabi acollint la instal·lació per a residus nuclears poder obtenir-ne algun benefici per la proximitat que hi tenen. La Diputació de Lleida encarregarà un estudi per veure les possibilitats ambientals, socials i econòmiques que el cementiri pot aportar a les poblacions més pròximes així com els punts en contra de instal·lació.

VilaWeb: Municipis pròxims a Ascó reclamen informació sobre el cementiri nuclear

300.000 catalans podran votar la independència en les 77 consultes del 28-F

La consulta sobre la independència del pròxim 28 de febrer es farà en 77 municipis de 25 comarques i gairebé tindran dret a vot unes 300.000 persones. Així ho han explicat aquest dijous els representants de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, que han destacat que 's'estan superant totes les expectatives i es demostra que aquest és un moviment amb molta força i es consolida'. Els municipis més grans on se celebrarà la consulta són El Vendrell, on podran votar 28.709 persones; Molins de Rei, on podran votar 19.792; Palafrugell, on estan cridats a votar 18.449 ciutadans, i Vilassar de Mar amb 15.661 possibles votants. La del 28-F serà la segona onada de consultes, mentre que la tercera serà el 25 d'abril, on votaran els ciutadans de ciutats com Girona o Granollers, entre d'altres, mentre que la quarta onada de consultes serà el 20 de juny.

Avui: 77 municipis organitzaran consultes sobiranistes el pròxim 28 de febrer

VilaWeb: Les consultes del 28-F es faran a 77 municipis

Zapatero pretén que el Barça l'ajudi a projectar al món una imatge més positiva d'Espanya

Que el Barça és un element clau per a la projecció internacional de Catalunya és un fet indubtable. Tant, que fins i tot el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, pretén reconvertir aquesta projecció exterior en benefici propi. Zapatero va demanar a l'economista Xavier Sala i Martín, tresorer del club, que el club l'ajudés a millorar la imatge d'Espanya al món i que s'impliqués jugant partits en països d'interès per a la política exterior espanyola. El Barça, habitualment, o bé juga els seus partits amistosos al Japó i als Estats Units, dos mercats amb gran potencial econòmic i que ajuden a millorar les finances del club. Contràriament, Zapatero voldria que l'equip jugués a Sud-Amèrica.

Més de 40.000 persones de 91 països d'arreu del món aprenen català per Internet

Més de 120.000 persones aprenen català a través dels cursos del Consorci de Normalització Lingüística, una xifra que ha augmentat de forma espectacular durant els darrers dos anys sumant 40.000 alumnes nous -passant de 86.000 a 126.000 persones inscrites. L'increment s'explica bàsicament per la posada en marxa de la pàgina web Parla.cat, que durant el seu primer any de vida ha tingut un èxit inesperat i ja acumula més de 40.000 alumnes. La majoria són de l'Estat espanyol, però n'hi ha de 91 països diferents. França és el país estranger on hi ha més gent que aprèn català per Internet. Els perfils són variats i van des d'estudiants Erasmus fins a professionals que planegen anar a viure a Catalunya per motius laborals. El web s'ha presentat aquesta setmana a la fira Expolangues de París.

Vandellòs II ha d'ajustar un sistema de refrigeració acabat d'estrenar

La central nuclear Vandellòs II va haver de reparar una incidència en el sistema de refrigeració acabat d'instal·lar, segons ha pogut saber l'ACN. En concret, al principi de funcionar aquest sistema, anomenat EJ, es va detectar que hi havia una petita pèrdua de cabal (PPC). Aquest es va recuperar i es va notificar el succés al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). També es va demanar a aquest organisme que les especificacions tècniques de funcionament de l'EJ s'ajustessin al marge de cabal del sistema de refrigeració (MCEJ), i aquest dimecres el CSN ha aprovat el canvi. La disminució del cabal es va produir per l'acumulació de residus (AR) que va tenir lloc quan es va posar en funcionament el sistema EJ.

D'aquesta manera, pròximament s'hauran de netejar aquests residus de les canonades (RRCC).

Deu anys sense Joan Capri

Joan Camprubí i Alemany, més conegut per Joan Capri (tal com queda clar a la seva tomba), es va morir el 4 de febrer de 2000 a Barcelona. Actor amb una llarga carrera teatral i televisiva des de 1950, generalment en papers còmics, Capri és considerat un dels precursos del gènere del monòleg a casa nostra, que va popularitzar amb tot un seguit de discs editats els anys 1960 i on tendia a parodiar els registres col·loquials. RTVE: Doctor Caparrós, medicina general