lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2009

Ràcing 1 - Barça 4

Puyal 220909

El Barça ha tornat a fer una exhibició de bon futbol, en aquest cas a Santander; en poc menys de deu minuts, del 19 al 26, ha fet tres gols al Ràcing: el primer l'ha marcat Ibrahimovic, que després ha enviat una pilota al pal; el segon, Messi, i el tercer, Piqué. A la segona meitat el Barça ha mantingut el domini i Messi ha tornat a marcar un gran gol. Poc després, el Ràcing ha fet un gol anecdòtic en un partit dominat de començament a final pels blau-grana, que se situen capdavanters. ElPeriódico: El Barça goleja el Racing amb una mitja hora memorable guiat per un meravellós Messi

LaVanguardia: El Barça se pasea por El Sardinero y golea al Racing de Santander

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Maragall i Carod rememoren el primer tripartit en una entrevista conjunta a El Temps

El setmanari El Temps publica aquesta setmana una llarga conversa entre l'ex-president de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall i el vice-president Josep-Lluís Carod-Rovira, en què rememoren el primer tripartit i aborden qüestions d'actualitat com ara la relació entre Catalunya i Espanya, el referèndum sobre la independència d'Arenys de Munt i l'esperada sentència del Tribunal Constitucional respecte de l'estatut català.

'Ens van posar la pistola al pit', diu Maragall sobre la desfeta del primer govern tripartit i l'expulsió de Carod, de primer, i d'Esquerra, després: 'Allò que nosaltres vam representar amb aquell govern no era assumible per Espanya', rebla.

Esperant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'estatut, tots dos recorden, amb certa resignació, el procés estatutari que va començar aquell govern. 'Serà l'últim estatut d'autonomia que fem a Catalunya; en el futur no sé què farem, però segur que no serà un estatut', diu Carod-Rovira, que recorda que 'cap tribunal del món no té dret de modificar allò que va votar el poble de Catalunya' i es mostra partidari d'una acció popular en defensa de l'estatut, abans que el TC no faci pública la sentència.

Maragall reitera a l'entrevista la petició que féu la vigília de la Diada al parlament de fer un nou referèndum, si el Constitucional retalla l'estatut: 'Si el tribunal modifica una sola coma, el poble ha de tornar a parlar, i aleshores votarem la mateixa cosa aquest senyor i jo; o és que no pensen respectar els nostres drets com a catalans?'.

Avui: Maragall-Carod: Secrets de parella breu

El senador Pere Muñoz pregunta a la ministra pel retard en la neteja de l'embassament de Flix

El senador republicà de l'Entesa Catalana de Progrés per Tarragona, Pere Muñoz, té previst formular avui una pregunta a la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, sobre el calendari de les obres per extraure els fangs tòxics de l'embassament de Flix. En aquest sentit, l'exalcalde flixenc ja havia anunciat que faria aquesta pregunta a la ministra fa una setmana, però Espinosa no va assistir al ple del Senat. Avui, la intervenció de Muñoz serà la primera de la sessió. «Volem que la ministra concreti de manera clara el calendari», va afirmar el senador a través d'un comunicat. «Que exposi quan començaran aquestes obres, que malgrat estar pressupostades al pressupost general de l'Estat des de fa dos exercicis encara no s'han començat a executar», va dir. BLOC DE PERE MUÑOZ: NOVA PREGUNTA SENSE RESPOSTA

El Punt: Espinosa diu que les obres a Flix han de començar, però no concreta quan

El govern redueix els tràmits per instal·lar parcs eòlics i fotovoltaics de 5 anys a 18 mesos

Visca la terra. Mori el mal govern!!*!! La Generalitat ha aprovat aquest dimarts un decret que regula la tramitació administrativa dels parcs eòlics i fotovoltaics a Catalunya. Un dels principals objectius és simplificar i reduir la durada de la tramitació administrativa d'aquestes instal·lacions.

Segons ha explicat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, aquesta durada passarà dels 5 anys de mitjana actuals a 18 mesos. Amb aquest decret, l'executiu pretén complir amb els "ambiciosos" objectius fixats per a les energies renovables al Pla de l'Energia.

El conseller ha remarcat que, tot i l'augment que hi ha hagut en els últims anys d'energia eòlica, continua sent "insuficient". Ara, ha assegurat, es pot fer un "pronòstic realista" que l'any que ve es podria arribar als 1.500 MW, quan actualment n'hi ha 448 MW en servei.

Leonard Cohen fa 75 anys davant 14.000 persones al Palau Sant Jordi

Leonard Cohen - Dance me to the end of love

Catorze mil espectadors esperaven Leonard Cohen al Palau Sant Jordi. Cohen va celebrar ahir el seu 75 aniversari i ho va fer amb un ple a vessar. El van rebre amb una ovació de dos minuts davant del seu somriure, d’orella a orella i, immediatament, Dance me to the end of love. La incertesa planava des de la indisposició de divendres a València. En el llibre d’Alberto Manzano, Palabras, poemas y recuerdos de Leonard Cohen (Alfabia), el cantautor canadenc li explica que, després de la gira de presentació de The future, el 1993, bevia moltíssim i la seva salut queia en picat: “Sortosament sempre he tingut un estómac molt delicat, que no m’ha deixat abusar de les drogues i l’alcohol”. Precisament, va ser una indisposició estomacal, “un tall de digestió”, la causa del desmai a València i posterior ingrés en un hospital. Tot i els dubtes, l’actuació de Barcelona es va confirmar.

ElPeriódico: Cohen paladeja la seva plenitud en un majestuós recital al Sant Jordi

LaVanguardia: Leonard Cohen, música sin desmayo

L'Audiència Nacional confirma que xiular al rei no és delicte

Allá donde fueres, haz lo que vieres! L'Audiència Nacional ha confirmat que la xiulada que va patir el rei durant la interpretació de l'himne espanyol en l'última final de Copa entre el Barça i l'Athlètic de Bilbao no té caràcter delictiu encara que suposi "un comportament més que desagradable" i no sigui "exemple ni d'educació ni del civisme mínim exigible".

Així, es desestima el recurs d'apel·lació presentat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) contra una resolució dictada el juliol passat pel jutge Santiago Pedraz, que no va admetre a tràmit una querella presentada per aquest col·lectiu en entendre que la xiulada al monarca estava "emparada per la llibertat d'expressió". La resolució entén que el fet d'exhibir una bandera catalana independentista o una pancarta amb el lema Good bye, Spain és una forma de fer palès "el que es prefereix". "No hi ha res a dir a aquells que estiguin en desacord amb institucions o símbols de l'Estat i la seva forma i règim fixats en el marc constitucional vigent. Ara bé, pot ser diferent segons la manera com es manifesti", sosté la resolució judicial.

LaVanguardia: La Audiencia confirma que pitar al Rey no es delito aunque suponga "un comportamiento más que desagradable"

CiU, ERC i ICV demanen que la Comissió Europea prohibeixi l'exhibició de simbologia feixista

Els eurodiputats Raül Romeva (ICV), Ramon Tremosa (CiU) i Oriol Junqueras (ERC) han reclamat a la Comissió Europea que actuï per frenar els partits i organitzacions feixistes a Europa i que prohibeixi l'exhibició de simbologia d'aquesta mena. La petició arriba arran de la manifestació que va fer la Falange a Arenys de Munt, un acte l'autorització del qual va ser criticat fortament per eurodiputats alemanys i italians dels principals grups polítics.

Els tres eurodiputats destaquen que la ideologia feixista és 'incompatible' amb els principis de llibertat, democràcia i respecte als drets humans i les llibertats fonamentals de l'estat de dret establerts a l'article 6 del tractat de la Unió Europea.

La UE manté obert un expedient contra Catalunya per contaminació a causa de l'excés de purins

Estem engreixant els porcs de mitja Europa, en sentit literal, no metafòric, que també!!*!! La contaminació per nitrats de les aigües subterrànies a Catalunya s'ha incrementat els últims cinc anys. Per aquesta raó, el Govern català s'ha vist obligat a ampliar les zones vulnerables als nitrats, una denominació tècnica que assenyala les àrees en les quals s'ha de combatre el problema per evitar que les aigües no potables arribin als usuaris i causin un problema de salut. El problema té el seu origen sobretot en una aplicació excessiva de purins als camps agrícoles on són usats com a fertilitzants o en abocaments incontrolats.

L'ús desmesurat o incorrecte dels excrements provoca la filtració de nitrats als sòls fins a acabar contaminant els cursos d'aigües. La OMS no permet que l'aigua potable superi els 50 mil·ligrams de nitrats per litre, una xifra que es depassa en ocasions en aquestes àrees. La contaminació del sòl per nitrats manté viu un expedient obert per la Comissió Europea contra Espanya (en concret, contra Catalunya i altres comunitats autònomes).

LaVanguardia: La UE mantiene abierto un expediente contra Catalunya por contaminación debido al exceso de purines